06 / 08 / 2024

Başkentgaz makine mühendisleri odası anlaşma

Başkentgaz makine mühendisleri odası anlaşma

Başkentgaz ile MMO Ankara Şubesi işbirliği protokolü imzaladı. Protokolde konuşan Başkentgaz Genel Müdürü Kurnaz, "Ankaralı abonelerimizin problemlerini çözmek için imzaladığımız bu protokol, umarız tüm Türkiye'ye örnek olur" dedi

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan Trabzon'a deprem uyarısı: Erzincan depremi Trabzon'u da yıkar!

Trabzon Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Semi Hamzaçebi, Erzincan'da olabilecek bir depremin Trabzon'u da yıkacağına dikkat çekerek önemli açıklamalarda bulundu. 

Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Çakıcı: Gıda krizi kapıda!

Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Hakan Çakıcı, 6 Şubat depremlerinin ardından Türkiye genelinde gıda krizi yaşanabileceğini söyledi. 

Jeofizik Mühendisleri Odası'ndan şok açıklama: Binaların temeli zemine bağlı tasarlanmamış ve yatay demirler eksik! 

Jeofizik Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Sinancan Öziçer, yıkım meydana getiren depremlerin ardından "Binalar bırakın son yönetmeliği 1975 veya 1995 yönetmeliğine uygun şekilde dahi yapılmış olsa bu kadar can kaybı yaşanmazdı" açıklamasında bulundu. İşte ayrıntılar...

Lisanslı harita kadastro mühendisleri ve bürolarına yönelik teklif komisyonda!

Lisanslı Harita Kadastro Mühendisleri ve Büroları Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin, TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonundaki görüşmeleri başladı.

İnşaat Mühendisleri Odası İzmir'deki hasar tespit çalışmalarına dahil edilmedi mi?

İnşaat Mühendisleri Odası(İMO) İzmir'de yaşanan deprem sonrasında hasar tespit çalışmalarına katılmak için başvuruda bulunmuştu. İzmir İl Müdürlüğü, derneğin başvurusunu reddetti.

TMMOB'dan Diyarbakır Bağlar kentsel dönüşüm projesi açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Diyarbakır Bağlar'da hayata geçirilen kentsel dönüşüme yönelik, Türkiye Makine Mühendisleri Odası (TMMOB) Amed İl Koordinasyon Kurulu basın açıklaması düzenledi. 

İnşaat Mühendisleri Odası'ndan İstanbul Boğazı'nın yetki devrine tepki!

İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi, İstanbul Boğazı ve çevresi ile ilgili yetkinin yerel yönetimlerden alınarak Cumhurbaşkanlığına bağlı kurula devredilme girişimine tepki gösterdi...

İnşaat Mühendisleri Odası'ndan Isparta Belediyesi'ne destek!

Isparta Belediyesi'nin her zaman yanında olacaklarını söyleyen İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Şeref Korkmaz, “İnşaat Mühendisleri Odası olarak her zaman yanınızdayız, elimizden gelen desteğe hazırız'' dedi.

İnşaat Mühendisleri Odası'ndan Osman Gürün'e ziyaret!

İnşaat Mühendisleri Odası Muğla Şubesi üyeleri Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü makamında ziyaret etti.

Lisanslı Harita Kadastro Mühendisleri Kanunu'nda değişiklik teklifi verildi!

TBMM Başkanlığı'na Lisanslı Harita Kadastro Mühendisleri ve Büroları Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi verildi..

Manisa İnşaat Mühendisleri Odası'ndan büyükşehire ziyaret!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür Dairesi Başkanı Ergün Aksoy, İnşaat Mühendisleri Odası Manisa şube Başkanı Cemil Kora'yı makamında kabul etti.

Gaziantep İnşaat Mühendisleri'nden deprem açıklaması!

Gaziantep İnşaat Mühendisleri Odası Şube Başkanı Gökhan Çeliktürk, türkiye’nin büyük bir bölümünün deprem tehlikesi altına olduğu belirterek açıklamalar yaptılar.

Erdoğan Duransoy: Yatırım saniyeden inşaata geçiyor!

Makine Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Ö. Erdoğan Duransoy, sanayicileri zor paza kazandığını söyledi. Duransoy, yatırımların sanayi sektöründen inşaat sektörüne kaydığını belirtti.

Başkentgaz makine mühendisleri odası anlaşma Haberi

Başkentgaz makine mühendisleri odası anlaşma


Başkent Doğalgaz Dağıtım AŞ (Başkentgaz) Genel Müdürlüğü ile Makine Mühendisleri Odası (MMO) Ankara Şubesi arasında işbirliği protokolü imzalandı. 


Başkentgaz'dan yapılan açıklamaya göre, imza töreninde konuşan Başkentgaz Genel Müdürü Mustafa Kurnaz, Ankara'da 25 yılı aşkın süredir doğalgaz kullanılması nedeniyle çözülmesi gereken problemler bulunduğunu belirtti. 


Geçen yıl Başkentgaz'ı devraldıkları günden itibaren güvenli doğalgaz kullanımı için ticari işletmelerde periyodik kontroller başlattıklarını ifade eden Kurnaz, şunları kaydetti: 


"Kısa süre önce aynı kontrolleri meskenlerde de yapmaya başladık. Kontrollerimiz sürüyor. Bu işbirliğini de problemlerin çözümüne katkı sağlaması için yaptık. Umarız bu işbirliği, tüm Türkiye'ye ve gaz dağıtım şirketlerine örnek olur, doğalgazın ne kadar doğru ve çevreci bir yakıt olduğunun anlaşılmasına katkı sağlar. Abonelerimiz de doğalgazlı cihaz seçerken doğru adımlar atarlar." 


MMO Ankara Şube Başkanı Sadettin Özkalender de yanlış uygulamalar...