02 / 05 / 2024

Basmane Çukuru krizi

Basmane Çukuru krizi

Belediye Başkanı Kocağlu, Basmane Çukuru krizinde sonuna kadar doğru adımlar attıklarını, belediyenin ayıplı mal satmadığını, bu yönde dava da açılmadığını, sorunun sonradan ortaya çıktığını söyledi.

Rusya Ukrayna krizi Türkiye ekonomisini nasıl etkileyecek?

Rusya ile Ukrayna krizi Türkiye ekonomisi için oldukça önem teşkil ediyor. İş dünyası temsilcilerine göre bu krizde Rusya ve Ukrayna'dan sonra en fazla etkilenebilecek ülke Türkiye olarak ifade ediliyor.

Mehmet Taş'tan 'Mehmet Salih Tatlıcı'nın miras davasında bilirkişi krizi' haberi için tekzip!

35 yıldır inşaat mühendisliği ve gayrimenkul değerlendirme uzmanlığı alanında bilirkişilik yapan Mehmet Taş, 'Mehmet Salih Tatlıcı'nın miras davasında bilirkişi krizi' başlıklı haber ile ilgili tekzip yayınladı.

İnşaat sektörünün gündemi iklim krizi olacak!

İklim krizi için çözüm ve önerilerini anlatan Çevre ve Şehircilik İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yapılacak yatırımları anlattı. 

Konut sektöründe fiyat krizi!

Türkiye genelinde ve İstanbul'da konut krizi devam ediyor. Kiralık konut fiyatlarındaki artış hız kesmiyor. Peki konutlardaki fiyat artışı nasıl çözülebilir?

Çin’deki borç krizi emlak şirketlerine sıçrıyor!

Çin’in emlak sektöründeki aşırı borçlanmaya ilişkin tedbirlerinin olumsuz etkileri ve China Evergrande Group’un içinde olduğu borç krizi, büyük emlak şirketlerine de sıçramaya başladı.

AVM'ler ve markalar arasındaki kira krizi bitti mi?

Kovid-19 salgınıyla beraber alınan kapanma kararları AVM'ler ve mağazalar arasında kira krizine neden olmuştu. Peki AVM'ler ve markalar arasında kira krizi bitti mi?

Okan Kemal Kitapçı ve eski eşi arasında villa krizi!

Ender Çikolata’nın eski sahibi Okan Kemal Kitapçı ile eski eşi Jülide Dinç, arasında villa krizi yaşanıyor. Jülide Dinç Tarabya'daki villanın yüzde 50'sinin kendisine ait olduğunu öne sürerek Kitapçı'ya dava açtı. 

Türkiye İMSAD 45. Gündem Buluşmaları'nda küresel tedarik krizi masaya yatırıldı!

Türkiye İMSAD Gündem Buluşmaları’nın 45’incisinde küresel tedarik krizi masaya yatırıldı...

Çin'deki gayrimenkul krizi ekonomiye yansıdı!

Çin'de üçüncü çeyrek büyüme verileri dünyanın en büyük ikinci ekonomisiyle hayal kırıklığı oluşturdu. Çin'deki gayrimenkul krizi ekonomiyi de olumsuz etkiledi.

Hong Kong'ta konut krizi sebebiyle daireler küçüldü!

Çin'in önemli yerleşim birimlerinden Hong Kong'ta meydana gelen konut krizi nedeniyle daireler daha küçük inşa ediliyor. 

Almanya'nın seçim gündemi konut krizi!

Almanya Berlin'de baş gösteren konut krizi ülke gündeminin en büyük sorunlarından biri haline geldi. Yaklaşan seçimlerde de en büyük konut konut fiyatları oldu. 

Kiralık konutlarda fiyat krizi!

Kiralık evlerdeki fiyat krizi büyüyor. Üniversitelerin açılması, kentsel dönüşüm projeleri ve tayinlerin yapılması kiralık konut ihtiyacının artmasına neden olurken, kira fiyatları da arttı.

Çinli emlak şirketi Evergrande’nin borç krizi piyasalara yayılıyor!

Çinli emlak devi Evergrande’nin borç krizi piyasalarda tedirginlik yaratırken bütün borsalarda satış dalgasına neden oldu. Borsalarda satış dalgası yaşanırken; piyasalar şirketin içinde olduğu zor durumun diğer sektörlere yayılıp yayılmayacağını takip ediyor.

Basmane Çukuru krizi Haberi

Basmane Çukuru krizi

İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocağlu, Basmane Çukuru krizinde sonuna kadar doğru adımlar attıklarını, belediyenin ayıplı mal satmadığını, bu yönde dava da açılmadığını, sorunun sonradan ortaya çıktığını söyledi. Kocaoğlu, belediye zararını ortadan kaldırmak amacıyla Güçbirliği ve EGS Holding'in Egeli binlerce ortağını mağdur etmemek için dava açmadıkları açıkladı. 


İzmir'in gündeminden 18 yıldır düşmeyen "Basmane Çukuru" kentte yine tartışma yarattı. TMSF'nin Folkart Yapı'yı içinde barındıran Saya Grup'un Livamina Madencilik şirketine 80 milyon Dolar'a satış ihalesi ve TMSF onayının iptali için Güçbirliği Holding, iptal davası açtı. Güçbirliği Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Zorlu, davalar sonuçlanmadan inşaat yapılamayacağını, bugüne gelen süreçten Büyükşehir Belediyesi'nin de sorumlu olduğunu açıkladı. Bu gelişmelerin ardından ise Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, mahkemenin yürütmeyi durdurma istemini reddettiğini Eylül...