15 / 05 / 2024

başsavcılık Torun Center gözaltı açıklaması

başsavcılık Torun Center gözaltı açıklaması

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Şişli'de 10 işçinin ölümüyle sonuçlanan asansör kazasıyla ilgili 2 kişinin gözaltına alındığını, bir kısım şüphelilerin aranmasına devam edildiğini, soruşturmanın etkin ve titiz bir şekilde sürdürüldüğünü bildirdi.

New York Başsavcılığı Donald Trump'ın malvarlığına el koymak için ilk adımı attı!

464 milyon dolarlık para cezasına çarptırılan ABD eski Başkanı Donald Trump verilen cezayı ödeyemiyor. New York Başsavcılığı da Donald Trump hakkındaki dolandırıcılık kararını tebliğ ederek, eski başkanın eyaletteki mülklerine el konulması için ilk adımı attı.

Danıştay Başsavcılığı, Hatay'daki riskli alan kararını hukuka aykırı buldu: Depremden önce yapılmalıydı!

Danıştay Başsavcılığı, Antakya şehir merkezinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla riskli alan ilan edilmesinin hukuka aykırı olduğunu belirtti. Kararda, "Riskli alan depremden önce ilan edilmeliydi" denildi. İşte detaylar..

Ev sahibinin IBAN oyunu bozuldu! Kiracılara müjde: Savcılık 'iyi niyetli değil' dedi! 

İstanbul Ümraniye'de bir ev sahibi, "Sözleşme bitti" diyerek banka hesabını kapattı. Kiracı ev sahibinin başka bir IBAN'ını bularak kirayı ödedi. Ev sahibi, "IBAN'ımı ele geçirdi" diyerek şikayetçi oldu. İşte dikkat çeken o savcılık kararı...

İstanbul'da TOKİ mi başarılı KİPTAŞ mı? Tebernüş Kireçci sordu, vatandaş yanıtladı!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, X sosyal medya hesabından, "İstanbul'da TOKİ'yi başarılı buluyorsunuz KİPTAŞ'ı mı?" sorusunu sordu, vatandaşlar da yanıtladı. Peki İstanbul'da TOKİ mi başarılı KİPTAŞ mı? İşte o yanıtlar...

Deprem fırsatçısı ev sahiplerine savcılık soruşturması!

Depremzedelerin konut ihtiyacını fırsat bilerek kira bedellerinde artış yapan bir çok ev sahibi mercek altına alınırken Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı konuyla ilgili olarak soruşturma başlattı.

İşte deprem gerçeği! Karot örnekleri alındı, savcılık harekete geçti!

Türkiye’ye yüzyılın felaketini yaşatan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Şanlıurfa'da, Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yıkılan binalarda inceleme başlatıldı. Karot örnekleri alınan binalar hakkında soruşturma başlatıldı.

Kripto paralar bağımlılık yapar mı?

Son zamanlarda çok sayıda yatırımcının vazgeçilmezi olan kripto paralara olan talep gittikçe artıyor. Uzmanlar kripto paralarının kumar gibi bağımlılık yapabileceği konusunda yatırımcıları uyarıyor. 

Kripto para madenciliğindeki kısıtlamaları enerjide dışa bağımlılık tetikliyor!

Enerjide dışa bağımlılığın kripto para madenciliğindeki kısıtlamaları tetiklerken, tasarruf sahiplerinin de tasarruflarını kripto borsaları üzerinden yurt dışına çıkarmasına neden olduğu belirtildi.

Başsavcılıktan Thodex açıklaması!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, basında Thodex'e yönelik çıkan haberler için açıklamada bulundu.

Vebitcoin soruşturmasında 4 kişi gözaltına alındı: Şirketin CEO'su, Karadağ'dan vatandaşlık almış!

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kripto para platformu Vebitcoin'e yönelik soruşturmada Muğla'da 4 kişi gözaltına alındı. 

Haraç vermediği için işyeri yıkıldı, savcılık harekete geçti!

Adana'da 4 ay önce bir vatandaş haraç vermediğini, bu nedenle iş yerinin yıkıldığını dile getirdi. Söz konusu iddialar neticesinde savcılık soruşturma başlattı. 

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı: Yıkılan binalarla ilgili 8 soruşturma açıldı!

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı, Elazığ'da 6.8 büyüklüğünde meydana gelen deprem nedeniye yıkılan her binayla ilgili 7, hasar gören bütün binalarla ilgili de bir olmak üzere toplam 8 farklı soruşturma açıldığını duyurdu...

Başsavcılıktan Trump'ın iş anlaşmalarına soruşturma!

New York Başsavcılığı, bankalardan kredi almak için "mal varlığını abarttığı" iddiaları üzerine ABD Başkanı Trump hakkında soruşturma açtı. 

başsavcılık Torun Center gözaltı açıklaması Haberi

başsavcılık Torun Center gözaltı açıklaması


İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Şişli'de 10 işçinin ölümüyle sonuçlanan asansör kazasıyla ilgili 2 kişinin gözaltına alındığını, bir kısım şüphelilerin aranmasına devam edildiğini, soruşturmanın etkin ve titiz bir şekilde sürdürüldüğünü bildirdi. 


İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, 6 Eylül'de eski Ali Sami Yen Stadı arazisinde yapılan bina inşaatında kullanılan, malzeme ve işçi taşıyan asansörün, 10 kişinin yaklaşık bin 250 kilogram ağırlığında kartonpiyer taşıdığı sırada, 32. kattan zemin kata düşüp yere çakıldığı ifade edildi. Açıklamada, tavanda bulunan, asansörün çalışmasını sağlayan motor ile birtakım kopan ağır metal parçalarının işçilerin üzerine düşmesiyle 10 personelin hayatını kaybettiği belirtildi. 


Açıklamada, olayın haber verilmesiyle nöbetçi cumhuriyet savcısının derhal bölgeye intikal ettiği, itfaiye, olay yeri inceleme ekibi ve çok sayıda görevli ile gerekli inceleme, ölenlerle ilgili kimlik tespiti, ölü muayene ve...