04 / 07 / 2024

Batakçalı emsal artışı

Batakçalı emsal artışı

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı yaptığı açıklamada, İstasyon Mahallesi Batakçalı Mevkisi’nde emsali yükselterek bölge ve ilçe geleceğini yakından ilgilendiren bir planlama yaptıklarını belirtti. 

İzmirli depremzedelere emsal artışı şoku! Mahkeme iptal etti: Neler olacak?

Kentsel dönüşüme ve İzBB’nin depremzedeler için verdiği emsal kat artışı kararının mahkeme tarafından iptal edilmesinin ardından neler olacağı merak konusu oldu. Konuyu avukat Senem Kiraz açıkladı. İşte ayrıntılar...

İTO Başkanı Avdagiç'ten kritik asgari ücret açıklaması: Hedeflenen enflasyon dikkate alınarak artırılmalı!

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, yıl sonunda belirlenecek olan asgari ücretin OVP’de hedeflenen enflasyon oranında artırılması gerektiğini belirtti.

Çimento fiyatlarına zam geliyor! Son doğal gaz artışı maliyetleri yükseltti

BOTAŞ, 1 Haziran itibarıyla doğal gaz fiyatlarına zam yaptı. BOTAŞ'ın doğal gaza yaptığı zam sanayi başta olmak üzere inşaat ürünlerinin maliyetlerini artırdı. Çimento, cam, seramik ve toprak ürünlerine zam gelecek. İşte ayrıntılar...

PTT personel alım ilanı yayınlandı mı? PTT 2022 personel alım şartı nedir?

PTT bünyesinde görev almak isteyen vatandaşlar yeni alımların ne zaman yapılacağını merak ediyorlar. Bu yıl PTT bünyesinde 55 bin kişinin istihdam edileceği açıklanmıştı. Peki, yeni alımlar ne zaman yapılacak? Başvuru şartları nedir? İşte tüm detaylar...

Tapuya alıcı mı satıcı mı başvurur?

Gayrimenkullerin devir işlemleri tapu dairesinde gerçekleşiyor. Devir için öncelikle randevu alınması şart. Peki, tapuya alıcı mı satıcı mı başvurur?

İzmir'deki emsal artışını yargıya taşıyan TMMOB'a tepki!

İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA) üyeleri, ağır veya orta hasar görmüş binalar için emsal artışını kapsayan Büyükşehir Belediyesi Meclisi kararını yargıya taşıyan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'ne (TMMOB) tepki gösterdi.

Haydar Özkan'dan İzmir'deki emsal artışına tepki!

İZDEDA Başkanı Haydar Özkan, İzmir'deki emsal artışa tepki gösterdi. Haydar Özkan, TMMOB’un emsal artışı olan imar planı plan notunun yürütmesinin iptali için yargıya başvurulmasını değerlendirdi.

Tunç Soyer Bayraklı'daki emsal artışı davasını değerlendirdi!

TMMOB ve İKK, emsal artışını içeren uygulama imar planı plan notunun sürtürülmesinin durdurulması ve reddi için İBB ve Bayraklı Belediyesi’ne dava açtı. Söz konusu davaya ilişkin İBB Başkanı Tunç Soyer açıklama yaptı.

TMMOB'dan İzmir'deki emsal artışına itiraz!

TMMOB İzmir İKK, İzmir'de emsal artışı imar planı notunun durdurulması ve iptal edilmesi için Bayraklı Belediyesi’ne dava açtı. Bayraklı Belediyesi’ne itiraz dilekçesi veren TMMOB İKK, itirazın ret edilmesi sonrasında hukuki süreci başlattı.

Haydar Özkan'dan İzmir'deki emsal artışının reddedilmesine tepki!

İzmir'de Bornova ve Karşıyaka belediyelerinin emsal artışı önerisi oy çokluğu ile reddedildi. Emsal kararın reddedilmesinin ardından İzmir Depremzedeleri Derneği Başkanı Haydar  Özkan durum değerlendirmesi yaptı. 

İzmir'in iki ilçesindeki emsal artışları reddedildi!

İzmir'de 30 Ekim 2020'de meydana gelen depremin ardından İzmir genelinde 'emsal artışı' talepleri olmuştu. Büyükşehir Belediyesi Meclis komisyonları emsal artışı talebinde bulunan 2 ilçe için 'ret' kararı verdi.

İzmir Bayraklı'daki emsal artışına yapılan itirazlar reddedildi!

İzmir Bayraklı'da 30 Ekim 2020'de 6,9 büyüklüğünde deprem yaşandı. Deprem sonrasında askıya alınan imar plan notu değişikliğine itiraz edildi. Kentsel Dönüşüm, Deprem ve Afetler Komsyonları, oy birliğiyle itirazların reddine karar verdi.

İzmir Bayraklı'daki emsal artışına itiraz!

TMMOB tarafından, emsal artışı kararına ilişkin Bayraklı Belediyesi’ne itiraz dilekçesi verilerek, söz konusu plan notunun iptal edilmesini ve dilekçede Belediye’ye yöneltilen soruların yanıtlandırılmasını istedi.

Batakçalı emsal artışı Haberi

Batakçalı emsal artışı


Tuzla Belediyesi'nde yer alan habere göre, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, belediye başkan yardımcıları ve birim müdürleri ile birlikte İstasyon Mahallesi’nde düzenlenen Halk Meclisi'nde açıklamalar yaptı. Başkan Yazıcı, Tuzla'daki bazı site yöneticilerinin kentsel dönüşüm projeleri ile ilgili sorunları ve site içi anlaşmazlıkları hakkında hem toplantı randevusu hem de hukuki destek sözü verdi.

Batakçalı Mevkisi’nde Emsal Artışı Yaptık


Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, İstasyon Mahallesi Batakçalı Mevkisi’ni kapsayan planlamalarla ilgili de açıklama yaptı. Başkan Yazıcı, “Batakçalı yıkılacak diye dedikodu yapılıyor. Bu kocaman bir yalandır. Aksine şunu söyleyeyim; Batakçalı’nın planlarında yapmış olduğumuz değişikliklerle emsal değerini 1.25’ten 1.75’e yükselttik. Batakçalı yıkılacak diye söyleyenlerin niyetleri işte bu kadar bozuk oluyor. Batakçalı ve Tuzla’nın yıllar sonra daha rahat olması için planlama yaptık....