06 / 07 / 2024

Batık kredi oranı

Batık kredi oranı

Türkiye ekonomisinde yaşanan durgunluk krediye olan talepleri de olumsuz etkiledi. Eylül sonu itibarıyla son 1 yılda kullandırılan nakit kredi tutarı sadece yüzde 8.3 artarak 1 trilyon 925 milyar TL olarak gerçekleşti.

Batık krediler 1 trilyon lirayı aştı! İnşaat sektörü başı çekiyor

Kredi kartlarındaki patlamanın ardından, ticari kredilerde de batık sayısı yükselti. 2023 Aralık ayında aldığı ticari krediyi 100 şirket batırıyorsa, Mayıs 2024’te bu rakam 170’e çıktı. Takipteki kredilerde inşaat sektörü başı çekiyor…

Kredi kartından nakit çekimi faiz çarptı! İki aylık düşüş oranı yüzde 57,8'i buldu!

Yerel seçimler öncesinde 121,7 milyar Türk Lirası ile rekor kıran kredi kartından nakit çekim tutarı, limit ve faiz önlemleri sonrasında Nisan ayında 51,3 milyar Türk Lirası'na kadar geriledi.

Dünya Bankası ile 18 milyar dolarlık kredi anlaşması yapıldı: 165 bin ev ve emekliye zam yapılabilir!

Dünya Bankası ile yürürlüğe alınan 18 milyar dolarlık kredi anlaşması kapsamında neler yapılabilir? İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Gayrimenkul kriziyle boğuşan Çin, beş yıllık mortgage oranlarını düşürdü!

Son dönemlerde gündemden düşmeyen emlak kriziyle boğuşan Çin'de  5 yıllık kredi faizi oranı yüzde 4,20'den yüzde 3,95'e indirilirken ayrıca kurumsal krediler için referans olan 1 senelik faiz oranı da yüzde 3,45'te tutuldu.

Ticari emlak piyasasında batık krediler sorun yaratıyor! Birçok sektör etkilenecek!

Ticari emlak piyasasında yaşanan sorunlar son günlerde sık sık gündem oluyor. St. Louis'deki Toberman Becker Wealth'in ortağı Michael Becker konuya ilişkin açıklamasında batık kredilerin sektörü sorunlarla karşılaştıdığının altını çizdi.

Çin'deki emlak sektörüne son hamle! En büyük kredi kuruluşundan sürpriz karar!

Çin'in emlak sektörü için genişleyen bir kurtarma kampanyasının son hamlesi Çin'in en büyük kredi kuruluşu Ping An Bank Co'dan geldi. 

Ev alırken fiyat mı? kredi oranı mı? önemli...

Konut kredisi faiz oranlarının yüksek olduğu bir dönemde çekilen konut kredisi, faizler düştüğü zaman yapılandırma süreci kapsamında kapatılır. Düşük kredi faizi üzerinden yeni bir konut kredisi açılır. Yapılandırma için en uygun zaman ne zamandır?

Kredi kartı borcu 2,5 kat artışla rekor kırdı!

Yüksek seyreden enflasyon ve artan hayat pahalılığı ile beraber vatandaşlar kredi kartlarına yüklendi. Kredilerin frenlendiği 2023'te bireysel borçlanmada ağırlık kredi kartlarına kaydı. BDDK tarafından açıklanan verilere göre vatandaşların kredi kartı borcu geçen sene 2,5 kat artış göstererek, 1 tr

İş Bankası'ndan düşük taksitle 100 bin TL kredi fırsatı!

Paraya sıkışan vatandaşların beklediği müjde İş Bankası'ndan geldi. İş Bankası 100 bin TL'nin aylık taksit oranını 5 bin 895 TL olarak açıkladı. İşte detaylar... 

Asgari ücretli çalışanlar en az 266 aylık maaşıyla bir ev alabiliyor! Aylık kredi taksitleri 4 asgari ücreti geçti!

Son günlerde fahiş konut fiyatları ve yüksek kredi faizleri sık sık gündem oluyor. Yapılan hesaplamalara göre,  asgari ücretli çalışanlar en az 266 aylık maaşıyla birikim yaparak ortalama bir konut alabiliyor. İşte ayrıntılar...

Ziraat Bankası'ndan düşük faizle konut kredisi müjdesi! 1.6 milyon TL'nin aylık taksitleri ne kadar?

Konut almak isteyenlere müjdeli haber Ziraat Bankası’ndan geldi. 1 milyon 600 bin TL konut kredisi vereceğini duyuran Ziraat Bankası, bu kredi doğrultusunda ödeme tablosunu da ayrıntılı bir şekilde paylaştı. İşte düşük faiz oranıyla Ziraat Bankası konut kredisi...

Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi 400 baz puanın altına geriledi!

Yeni ekonomi yönetiminin fiyat istikrarını sağlamaya yönelik adımları kademeli olarak uygulamaya girerken, jeopolitik risklere rağmen Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS) 400 baz puanın altına düştü.

Acil nakde ihtiyacı olanlar artık kredi çekemiyor! Faizler zirveye oynuyor

Kredi faizleri son dönemde fırladı. İhtiyaç kredisinde 70 bin lira üst sınırının devam ettiği ifade edilirken, kredi faiz oranları ise yıllık yüzde 61’in üzerine yükseldi.

Batık kredi oranı Haberi

Batık kredi oranı


Türkiye ekonomisinde yaşanan durgunluk krediye olan talepleri de olumsuz etkiledi. Eylül sonu itibarıyla son 1 yılda kullandırılan nakit kredi tutarı sadece yüzde 8.3 artarak 1 trilyon 925 milyar TL olarak gerçekleşti.


Bu dönemde, tasfiye olunacak alacaklar yüzde 35 artışla zirve yaptı. Özellikle ağustos-eylül ayında görülen hızlı artışla birlikte batık krediler 64.5 milyar TL'ye ulaştı. Bu tutar 2015 Eylül ayında 48 milyar TL seviyesindeydi.

ORTALAMA 16.3 BİN TL

Ağustos ayında yüzde 3.05 olan tasfiye olunacak alacakların brüt kredilere oranı eylül ayında yüzde 3.24 seviyesine yükseldi. Tasfiye olunacak alacaklarda aylık bazda 4.5 milyar TL ve yüzde 7.4 oranında artış olduğu görülüyor.

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Risk Merkezi verilerine göre, eylül ayı itibarıyla bireysel krediler bir önceki yılın aynı dönemine göre, yüzde 6.8 artarak 435 milyar...