05 / 05 / 2024

BAYBURT şehir planı

BAYBURT şehir planı

Bayburt’un en önemli problemlerinden biri olan şehir planının nasıl olması gerektiği konusu konuşuldu. Toplantı Bayburt Belediyesi meclis toplantı salonunda belediye başkan yardımcıları ve belediye meclis üyeleri ile gerçekleştirildi.

GYODER'in 'Hatay Yeniden Canlanıyor' projesi tanıtıldı: 5 bin konut ve 2 bin ticari birim yapılacak! 

İngiltere merkezli Foster & Partners dahil 500 dolayında şehir plancısı ve mimarı bir araya getiren TTV’nin öncülüğünde Hatay’da oldukça iddialı bir şehir planı çıktı. GYODER'in Hatay Yeniden Canlanıyor projesi tanıtıldı. İşte ayrıntılar...

1954'te Baruthane sahasına 50 bin kişilik şehir planı! Bakırköy'den Yeşilköy'e kadar...

1954 yılında İstanbul'da Bakırköy'den Yeşilköy'e kadar uzayan Baruthane sahasında yeni şehrin yapımı planlanmış.

1944 depremin izlerine rastlanıldı! O ilde fay hattının geçtiği alan imara kapatılıyor!

Bolu Karacasu’da başlatılan deprem çalışmalarında 1944 depreminin izlerine rastlandı. İzleri bulunan fay hattı, şehir planına eklenerek, belirlenen bölgeler gelecekte imara kapatılacak.

Kanal İstanbul'un şehir planı 3 ay sonra tamam!

Kanal İstanbul projesiyle ilgili çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Projenin çevresinde inşa edilecek 500 bin nüfuslu şehir için zemin artı dört, toplam beş katlı yapılanma hedefleniyor.

Kars'a yeni imar planı!

Kars Belediye Başkanlığı’nın ‘yeni şehir planı’ Merkez Mahallesi sakinlerini üzdü. Yeni şehir planıyla yüzde 40 imar izni verilen mahalleli toplu olarak Başkan Karaçanta ile görüşecek.

Balıkesir Küçük Sanayi Sitesi imar planına itiraz!

Balıkesir Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi ve çeşitli meslek örgütlerine ait oda başkanları 1/5000'lik şehir planına itiraz ettiklerini açıkladı.

Yöryapı şehir planına uygun binalar inşa edecek!

Yöryapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yörük, “Altyapısı, yeşil alanı ve sosyal imkânları ile planlı, sağlıklı ve sürdürülebilir şehirlerin inşa edilmesi için başta devletimiz olmak üzere özel sektöre, üniversitelere ve bu şehirde yaşayanlara önemli görevler düşüyor.” dedi

Isparta Gül İki Küçük Sanayi Sitesi, 1.2 milyon metrekareye kurulacak!

Isparta'da 1/100.000 şehir planına işlenen Gül İki Küçük Sanayi Sitesi, 1 milyon 200 bin metrekarelik arazi üzerine kurulacak.

Bayburt Şehir Parkı'nın açılışı yapıldı!

Maliye Bakanı Naci Ağbal Bayburt'u ziyaret etti. Ağbal'ın ziyareti sırasında Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla yenilenen Bayburt Şehir Parkı'nın açılışı yapıldı.

Taşköprü Belediyesi şehir planı ABD’de görücüye çıktı!

Taşköprü Belediyesi’nin ilçenin imar planı ve şehir planı çalışması ABD’nin Georgia Eyaleti bulunan Georgia Üniversitesi’nde sergiye açıldı. Gerçekleşen sunumda çok sayıda öğrenci ve akademik heyet de hazır bulundu.

Bayburt Belediye Meclisi'nde şehir planı konuşuldu!

Bayburt’un en önemli problemlerinden biri olan şehir planının nasıl olması gerektiği konusu konuşuldu. Toplantı Bayburt Belediyesi meclis toplantı salonunda belediye başkan yardımcıları ve belediye meclis üyeleri ile gerçekleştirildi.

Kayaşehir'de metrekare fiyatları 4 bin lirayı aştı!

Kayaşehir, yaklaşık 10 yıl önce dar gelirliye yönelik projelerin yapıldığı bir bölgeydi. ‘Yenişehir’ planı bölgeyi uçurdu. Bugün metrekarede 4 bin lirayı aşan Kayaşehir, orta üstü kesime hitap etmeye başladı.

1937 yılında şehir planının ikmali için 245.000 lira sarf edilecek!

1937 yılında Henri Prost tarafından hazırlanan İstanbul Nazım Planı'nın ikmali için İstanbul Belediyesi 245 bin lira sarf edecekmiş. İstanbul Belediyesi bu parayı senelere taksim ederek sarf edecekmiş.

BAYBURT şehir planı Haberi

BAYBURT şehir planı

Belediye Başkanı Mete Memiş’in başkanlığında gerçekleşen toplantıda Bayburt’un yeni dönemde ve gelecekte nasıl bir yerleşme planına sahip olması gerektiği, ileri dönük şehirleşmenin nasıl olacağı konuşuldu. Bayburt Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Teoman Hakan Orhan’ın şehir planı hakkında sunum yapmasıyla başlayan toplantı katılımcıların konu hakkında fikir beyanlarıyla devam etti. Toplantı daha sonra Ankara’dan gelen şehir plancısı Nuri Özmen’in Başkan Memiş ve katılımcıların sorularını cevaplandırmasının ardından sona...