26 / 05 / 2024

Bayram Otel raporu

Bayram Otel raporu

Van’da geçen yılki 7.2 büyüklüğündeki depremde 27 kişinin hayatını kaybettiği Sefa apartmanı ile 5.6 büyüklüğündeki ikinci depremde 25 kişinin öldüğü Bayram Oteli’nin bilirkişi raporları savcılığa gönderildi

Otel fiyatları cep yakıyor! Yerli turist yurt dışını tercih ediyor...

Bayram tatilinde otel fiyatları cep yakınca yerli turistin yurt dışına yöneldiğini belirten TESK Başkanı Palandöken, bunun döviz kaybına neden olduğunu ifade etti. Palandöken, "Bakanlığımız tarafından iç turizmde yerli turiste teşvik mekanizmaları ile promosyonların tanınması lazım."

Otel fiyatları tavan yaptı, çadır ve karavana talep arttı! Karavan kiraları ne kadar 2024?

Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne yükseltilmesinden sonra çadır ve karavanlara yönelik talepler de artış gösterdi. Sektör temsilcileri konu ile ilgili olarak yaptıkları açıklamalarda taleplerdeki artışlarda otel fiyatlarının pahalılığının etkili olduğunu kaydetti.

İsias Otel için adalet mücadelesi başlıyor! Depremde un ufak olan binanın betonu kalitesiz, zemin etüdü raporu yok...

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 kenti etkileyen depremlerde Adıyaman'daki İsias Otel de saniyeler içinde un ufak olarak enkaz haline gelmişti. İşte İsias Otel ile ilgili son durum...

AİHM'den depremde yıkılan Bayram Otel davası kararında şok detay!

9 Kasım 2011'de Van depreminde yıkılan Bayram Otel’de hayatını kaybeden 24 kişinin ailesinin AİHM'ye başvurusu sonucu açıklandı. 

Bayram öncesi uçak rezervasyonları dörde katlandı, otel rezervasyonları arttı!

9 günlük Kurban Bayramı tatil fırsatını kaçırmak istemeyenler tatil beldelerine akın ediyor. Uçak bilet satışları yüzde 320 oranında artarken, otel rezervasyonlarının da yüzde 70 oranında artış gösterdiği belirtiliyor.

Otel fiyatları ikiye katlandı, bayramda tatil hayal oldu! 2 kişilik tatilin maliyeti en az 25 bin lira!

Bayram tatili öncesi otel fiyatları cep yakıyor. Bayramda, iki kişi 8 gecelik konaklamanın bedeli 25 bin liradan başlayarak 50 bin liraya kadar yükseliyor. Ultra her şey dahil tatili tercih edenlerin ise en az 200 bin lira ile en çok 500 bin lirayı gözden çıkarması gerekiyor.

Ticaret Bakanlığı’ndan çok önemli uyarı: E-posta ve SMS yoluyla ‘hayali otel’ pazarlıyorlar!

Ticaret Bakanlığı, bayram öncesi vatandaşları uyardı. Okulların ara tatile girmesiyle birlikte Ramazan Bayramı’nı birleştirip tatile gidecekleri dolandırıcılara karşı uyaran Bakanlık, kopya edilmiş web sitelerinin yanı sıra e-posta ve SMS yoluyla ‘hayali otel’ pazarlandığını bildirdi.

Martı Myra Otel'in değeri belli oldu!

Martı Myra Otel'e ilişkin gayrimenkul değerleme raporu yayınlandı. Peki Martı Myra Otel'in değeri ne kadar oldu? 

İş GYO Kadıköy otel projesinin değeri belli oldu!

İş GYO Kadıköy otel projesinin değerleme raporu yayınlandı. Peki İş GYO Kadıköy otel projesinin değeri ne kadar oldu?

Halk GYO İstanbul Levent Otel binasının değeri ne kadar?

Halk GYO İstanbul Levent Otel binasının değerleme raporu yayınlandı. Peki Halk GYO İstanbul Levent Otel binasının değeri ne oldu?

Akfen GYO Zeytinburnu Novotel ve İbis Otel 2020 değerleme raporu!

Akfen GYO'nun portföyünde yer alan Zeytinburnu Novotel ve İbis Otel'e ait 31 Aralık 2020 tarihli değerleme raporları yayınlandı.  

Akfen GYO Kayseri Novotel ve İbis Otel 2020 değerleme raporu!

Akfen GYO'nun portföyünde yer alan Kayseri Novotel ve İbis Otel'e ait 31 Aralık 2020 tarihli değerleme raporları yayınlandı.  

Doğuş GYO Gebze Center AVM değerleme raporu!

Doğuş GYO'nun portföyünde yer alan "Gebze Center AVM, Otel ve Ek Binalar"a ilişkin olarak Reel Gayrimenkul Değerleme A.Ş. tarafından hazırlanmış olan değerleme raporu yayınlandı. 

Bayram Otel raporu Haberi

Bayram Otel raporu

Bayram Oteli Deprem Güvenlik Değerlendirme Raporu’na göre otelin yapımında kullanılan malzemenin kalitesiz olduğu vurgulanırken, binada ilk depremin ardından hasar tespiti yapılmadığı da kaydedildi.


Otelin zemin raporunun, statik hesap raporu, statik projesinin, kolon, kiriş, temel ve döşeme projelerinin de olmadığı ortaya çıkarken bundan belediye ile yapı sahibi sorumlu tutuldu.


Raporda, ’röleve ve projedeki taşıyıcı sistem eleman sayısı ve boyut uyumsuzluğu’ projesinin olmadığı ve bunlardan yapı sorumlusu (müteahhit/yapı sahibi), teknik uygulama sorumlusu ve belediyenin ilgili birimin sorumlu olduğu ifade edildi. Otelin yapım aşaması bittikten sonra projeye uygunluğunu gösteren projenin de olmadığı belirtilirken, yapı sorumlusu (müteahhit/yapı sahibi), teknik uygulama sorumlusu ve belediyenin ilgili birimi sorumlu tutuldu.


Kolon boyutları uyumsuz


6 katlı Sefa Apartmanı’yla ilgili raporda da, apartmanın bazı kolon boyutlarında uyumsuzluk olduğu tespit edilirken yapı sorumlusu...