27 / 04 / 2024

Baza kat kaçıncı kattır

Baza kat kaçıncı kattır

Günümüz konut projelerinde kullanılan baza kat ne demektir? Baza kat kaçıncı kattır? Baza kat hangi kattır? Baza kat hangi projelerde bulunur? İşte binada baza kat özellikleri bu haberde...

Emekliler Ligi’nde Norveç birinci sıradayken Türkiye kaçıncı sırada?

Ülkemizdeki emekliler gelir bakımından dünyada sonuncu sırada yer alırken, yaşam kalitesi açısından da sadece Hindistan’ı geçebildi. Paylaşılan detaylara göre Türkiye ‘Emekliler Ligi’nde 2018 yılından bu yana sürekli olarak geriliyor.

Son 4 yılda hangi hisse kaç kat kazandırdı?

Borsa yatırımcıları hangi hissenin ne kadar kazandırdığını merak ederken, yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Borsa Filozofu son 4 yılda hangi hisse kaç kat kazandırdığını paylaştı. İşte o paylaşım ve paylaşıma gelen yorumlar...

THY kaçıncı sırada? Dünyanın en güvenli hava yolu şirketleri listelendi...

Dünyanın önde gelen havayolu güvenlik ve ürün değerlendirme platformu Airline Ratings, 2024 yılı için En Güvenli 25 Havayolu listesini duyurdu. Peki, THY listede kaçıncı sırada yer aldı? İşte haberin ayrıntıları...

Türkiye'nin en zeki şehirleri açıklandı! Hangi şehir, kaçıncı sırada?

1 milyonun üzerinde katılımcıyla yapılan bir zeka testinde Türkiye'nin en zeki şehirleri açıklandı iddiası sosyal medyada da gündem oldu. Peki hangi şehir, kaçıncı sırada?

35 kişiye mezar olan Ezgi Apartmanı'nda şok gelişme! Kolon kesilmiş, malzeme yetersiz, perde duvar eksik, kaçak kat...

Kahramanmaraş’ta depremde yıkılan 35 kişinin hayatını kaybettiği Ezgi Apartmanıyla ilgili yürütülen soruşturma tamamlandı. Soruşturma kapsamında, binanın kolonlarında eksiklikler, malzeme yetersizliği, perde duvarın olmadığı ve kaçak kat tespit edildi.

Bu kursa katılan hem öğreniyor hem de 45 bin TL alıyor: İŞKUR’dan gençlere kaçırılmaz iş fırsatı 

İŞKUR, gençler için kaçırılmaz bir program sunuyor. Hem mesleki eğitim alınabiliyor hem de bu süreç içerisinde maddi destek sağlanıyor. Katılımcılar aylık olarak 7,411 TL ve 160 günlük eğitim süresince toplamda 45,609 TL harçlık kazanabiliyorlar. Eğitimler tamamlandığında gençlere iş de sağlanıyor.

Dünyanın en pahalı şehirleri açıklandı: İstanbul kaçıncı sırada?

İşgücü konusunda danışmanlık veren Mercer şirketinin yaptığı araştırmaya göre dünyanın en pahalı şehirleri belli oldu. Peki, 5 kıta 227 şehiri kapsayan  araştırmada İstanbul kaçıncı sırada yer aldı? İşte detaylar...

Çelikol Grup İnşaat Matbaa Ofset Yayıncılık Kağıt Promosyon Org.Dan.Teks.San.Ve Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Çelikol Grup İnşaat Matbaa Ofset Yayıncılık Kağıt Promosyon Org.Dan.Teks.San.Ve Tic.Ltd.Şti. bugün Esenyurt'ta 1 milyon TL sermaye bedeli ile Necmettin Demir tarafından kuruldu.

Evleneceklere enflasyon ve kur şoku! Düğün maliyetleri iki katına çıktı! Ortalama düğün fiyatı kaç TL? 

Düğün yapacak çiftler, yüksek enflasyon ve kur yükselişi sebebiyle bütçelerini zorluyor. Düğün maliyetleri iki katına çıktı. Peki ortalama düğün fiyatı kaç TL? 

Babalar Günü ne zaman? 2023 Babalar Günü haziran ayının kaçıncı haftası?

Babalar Günü'ne kısa süre kala vatandaşlar haziran ayının hangi günü olduğunu sorgulamaya başladı. Peki, Babalar Günü ne zaman? İşte detaylar...

Depremde binalar hangi yöne çöker? Depremde kaçıncı katlar tehlikelidir?

Kahramanmaraş’ta yaşanan depremden sonra vatandaşlar yaşadıkları binaların depreme ne kadar dayanıklı olduğunu araştırmaya koyuldu. İşte detaylar!

İşte Türkiye’nin dünya gıda enflasyonundaki sıralaması!

Dünya Bankası verileri açıklandı. Türkiye, Dünya Bankası'nın açıkladığı verilere göre kaçıncı sırada yer alıyor? Haberin devamında...

Avrasya Tüneli’nde tarihi rekor kırıldı. Tünelden az önce kaçıncı aracın geçtiği belli oldu!

Bundan 6 yıl önce açılan ve İstanbul’un Avrupa ile Anadolu yakasını deniz altından birbirine bağlayan Avrasya Tüneli ile ilgili tarihi bir an yaşandı. Bugün geçiş yaparken durdurulan bir araçla kutlama yapılarak büyük bir rekora imza atıldığı ortaya çıktı.

Baza kat kaçıncı kattır Haberi

Baza kat kaçıncı kattır

Baza kat ne demektir?

Konut ve işyeri gibi yapı inşaatlarında yapılan katların farklı anlam ve özellikleri olabiliyor. Günümüzde inşa edilen projelerde "baza kat" kavramı karşımıza çıkıyor. Peki apartmanda baza kat nedir? Baza kat hangi kattır, diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Baza kat, yatay olarak tasarlanan yapıdaki katları ifade ediyor. Bazı yatay projelerde örneği olan bu baza katının ilki zemin kat olursa, diğer daire en üst katın bir altı olmuş oluyor.


Yapı inşaatlarında karşılaştığımız diğer katlat ise bodrum kat, çatı katı, asma kat, zemin kat, ara kat ve normal kat olarak sıralanıyor.


Bodrum kat..

Bir yapının yol düzeyinden aşağıda kalan bölümü olarak da ifade edilen bodrum katı, yapılarda yer katının altında, toprak düzeyinin aşağısında bulunan bölüm olarak karşımıza çıkıyor. 


Çatı katı..

Yapılarda çatının bulunduğu yerin orta bölümünü kaplayan ve...