03 / 05 / 2024

Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi

Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi

Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildiği açıklandı. Kanun kapsamında bazı limanların işletme hakkı verilmesi/devri yöntemiyle özelleştirilmeleri sonucunda imzalanan 49 seneden az süreli sözleşme sürelerinin uzatılması öngörülüyor.

Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi 2018!

Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi meclise verildi. Kanun teklifi ile Boğaziçi öngörünüm bölgesi içerisinde belirlenen alanlarda yer alan taşınmaz maliklerinin de yapı kayıt belgesinden faydalanmasının sağlanması amaçlanıyor...

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Kanun Teklifi 2017!

Tasfiye halindeki Emlak Bankası'nin yeniden faaliyete geçmesi hükmünün de yer aldığı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Kanun Teklifi için Meclis'te görüşmeler devam ediyor..

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren kararda son dakika gelişmesi! İşsizlik Sigortası Kanunu'nda değişiklik yapıldı!

Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren İşsizlik Sigortası ile ilgili son dakika haberi geldi. İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasında Dair Kanun Resmi Gazete’de yayımlandı. İşte ayrıntılar...

Vergilerde devrim niteliğinde değişiklik! Resmi Gazete’de yayımlandı!    

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun’la bir kerelik ihdas edilen ilave kurumlar vergisinin uygulanması ile ilgili esaslar belli oldu. Ne gibi değişiklikler yapıldı? İşte merak edilenler...

Bedelli askerlik affı Resmi Gazete'de yayımlandı! 2022 bedelli askerlik ücreti ne kadar oldu? İşte detaylar…

"Askeri Ceza Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun", Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından yürürlüğe girdi. Yoklama kaçağı, saklı ya da bakaya olup bedelli askerlik hizmetinden faydalanamayanlar da artık bedelli askerlikten yararlanabilecek. İşte detaylar...

7410 Çevre Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!

7410 Çevre Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun bugünkü 31867 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

7350 Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!

7350 Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun bugünkü 31716 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!

Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun bugünkü 31700 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Gayrimenkullerin icradan satış ihalelerinde şartlar değişti!

Gayrimenkullerin icradan satış ihalelerinde şartlar değişti. İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanun, Resmi Gazete'de yayımlandı ve yürürlüğe alındı.

İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun!

İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun bugünkü 31675 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi! 

Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi kapsamında basit usulde vergilendirilen mükelleflerin kazançlanın gelir vergisinden istisna tutulması amaçlanıyor. 

Turizmi Teşvik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!

Turizmi Teşvik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun bugünkü 31551 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!

Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun bugünkü 31551 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!

Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun TBMM Genel Kurulu’na sunuldu.

Turizmi Teşvik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!

Turizmi Teşvik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun TBMM Genel Kurulu’nda görüşülerek onaylandı.

Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi Haberi

Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi

Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildiği açıklandı. 

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; kanun kapsamında, Türkiye Denizcilik İşletmeleri Anonim Şirketi ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları İşletmesi Genel Müdürlüğüne ait bazı limanların işletme hakkı verilmesi/devri yöntemiyle özelleştirilmeleri sonucunda imzalanan 49 seneden az süreli sözleşme süreleri; başvuru yapılması ve sözleşmeden ortaya çıkan bütün yükümlülüklerin yerine getirilmesi ile davalardan vazgeçilmesi durumunda 49 seneye kadar uzatılacak.

Ek sözleşmelerde süre uzatımı, ek sözleşme bedeli ve ödeme şartlarına ilişkin konular haricinde, özelleştirme sözleşmesini değiştirecek herhangi bir hüküm bulundurulmayacak. Ek sözleşmeyle uzatılan süre, yatırım sürelerine ilave edilemeyecek. 

Ek sözleşme tutarının tespitinde, Özelleştirme İdaresi Başkanlığınca Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanun hükümleri kapsamında Sermaye Piyasası Kanunu'na göre değerleme yapmaya yetkili en az iki kuruluş danışman şeklinde...