20 / 05 / 2024

BDDK haberleri

BDDK haberleri

BDDK, bankalara yönelik güven kırıcı ve itibar sarsıcı yayınların özensizce yapılmasının Türk bankacılık sektörüne zarar verdiğini belirterek, bu yayınlardan kaçınılmadığı takdirde yetki çerçevesinde işlem yapılacağını bildirdi...

Arka arkaya indirim haberleri geliyor! Ayçiçek yağına bir indirimde A101'den yapıldı

Pandemi döneminden beri arka arkaya yapılan zamların ardından indirim haberleri de arka arkaya gelmeye başladı. Şimdi de Ayçiçek yağında büyük indirim A101'den yapıldı. A101 market zinciri ayçiçek yağında büyük indirim gerçekleştirdiğini ilan etti.

BDDK'dan veri açıklama Kredi hacminde gerileme var!

Bankacılık sektöründe son gelişmeler BDDK tarafından paylaşıldı. Yayımlanan verilere göre kredi hacminde önemli bir azalma yaşandı. BDDK'nın açıkladığı bankacılık istatistikleri, sektördeki son durum hakkında detaylı bilgi veriyor.

Kredi kartı kullananlara duyurulur! BDDK açıkladı! Artık o dönem kapanıyor!

Kredi kartı kullanan kişileri ilgilendiren yeni bir karara imza atıldı. İşte BDDK’dan gelen açıklama!

BDDK’dan DASK teminatlarının kullanımı konusunda kolaylık talebi! Öncelik işyerlerinin olsun!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), deprem bölgesindeki DASK teminatlarının kullanımı konusunda kolaylık sağlanmasını istedi. 

BDDK’dan ödemelerde devrim niteliğinde karar!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) düzenlemesine göre artık kartlı ödemelerde kâğıt slip almak istemeyen kişiler bu belgeleri dijital olarak alabilecek.

Deprem bölgesinde kritik karar değişikliği! BDDK resmen duyurdu! Süre 3 ay uzatıldı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra, alacakları zaman aşımına uğrayan hak sahipleri veya mirasçılar için kritik karar değişikliğinde bulundu. 

A101’in patronu banka mı kurdu? BDDK kararı verdi! Resmi Gazete’de yayımlandı!

​​​​​​​A101’in patronunun banka kurup kurmadığı konusu merak edilen konular arasında yer alırken, A101 marketlerinin sahipleri 1,5 milyar TL sermayeli T.O.M Dijital Katılım Bankası'nı kurmuştu. Şimdi de Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), T.O.M Katılım Bankası'na etkinlik onayı verdi.

Takibe düşen alacaklar arttı! Verileri BDDK açıkladı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK)'nun paylaştığı bilgilere göre, bankacılık sektörünün takipteki alacakları, 17 Mart'tan itibaren bir evvelki haftaya göre 239 milyon TL yükselerek, 159 milyar 390 milyon TL'ye yükseldi.

BDDK'dan son dakika açıklaması! Tüketici kredileri tutarı 1 trilyon 185 milyar TL'ye çıktı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından yayımlanan haftalık bültene göre, tüketici kredileri tutarı 1 trilyon 185 milyar TL'ye çıktı...

Konut almak için hazırlık yapanlar dikkat! BDDK limitleri paylaştı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu BDDK'nın paylaşımında yeni konut kredileri için değerleri açıklandı. Konut almadan önce BDDK, yeni konut kredi detaylarını mutlaka iceleyin.

BDDK'dan yeni kritik karar! Konut limitleri güncellendi

BDDK, daha önce 2 milyon TL ve altında olan konutlar için tespit ettiği yüzde 90'a kadar kredi kullanım sınırını 5 milyon TL ve altında olan konutlar şeklinde güncelledi.

BDDK’dan sürpriz karar! O limitler yükseltildi! Bu haber çok işinize yarayacak!

​​​​​​​BDDK, konut teminatlı kredilerde kredi ücretinin teminat olarak alınan evin değerine kıyaslanan oranları güncelledi. İşte detaylar...

Tüm Türkiye kenetlendi! Depremzedelere bir kolaylıkta BDDK'dan

Türkiye’nin seferber olduğu deprem sürecinde kurumlar da depremden etkilenen vatandaşlara kolaylıklar sağlıyor. İşte BDDK’nın açıkladığı değişiklikler;

BDDK haberleri Haberi

BDDK haberleri

BDDK'dan yapılan açıklamada, bankaların Türkiye ekonomisinin ve finans sektörünün en önemli aktörlerinden olduğu belirtilirken, bankaların birer güven ve itibar kurumları olduğunun altı çizildi.


Finansal piyasalarda istikrarın sağlanmasının, kredi sisteminin etkin bir şekilde çalışması ve tasarruf sahiplerinin hak ve menfaatlerinin korunması bakımından bu güven ve itibarın hassasiyetle korunması gerektiğinin belirtildiği açıklamada, yapılan yayın ve haberlerde bu ilkelerin gözetilmesi gerektiği hatırlatıldı.


Söz konusu güven ve itibarı korumak amacıyla, Bankacılık Kanunu'nda bankalar için öngörülmüş birçok yükümlülüğün yanında, maruz kalabilecekleri güven ve itibarı zedeleyici fiilleri engelleyici düzenlemelere de yer verildiğinin anımsatıldığı açıklamada, güven kırıcı ve itibar sarsıcı yayınların özensizce yapılmasının istikrarlı büyüyen, saygın ve dünya finans sisteminde haklı bir yer edinen Türk bankacılık sektörüne yönelik haksız ve kastı aşan değerlendirmelere yol açtığı kaydedildi.


Açıklamada, şu ifadelere...