13 / 05 / 2024

BDDK’dan ödemelerde devrim niteliğinde karar!

BDDK’dan ödemelerde devrim niteliğinde karar!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) düzenlemesine göre artık kartlı ödemelerde kâğıt slip almak istemeyen kişiler bu belgeleri dijital olarak alabilecek.



Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), POS cihazlarında kullanılan kâğıt miktarının azaltılması amacıyla yeni bir düzenlemeyi uygulamaya başladı.

Düzenleme çerçevesinde, kartlı alışveriş işlemlerinde kâğıt slip almak istemeyen müşteriler, bu belgeleri dijital olarak alabilmesi ve saklayabilmesi mümkün olacak.

BDDK’dan ödemelerde devrim niteliğinde karar!

BDDK tarafından yapılan değişiklik, kartı çıkaran banka ile kartı işleme alan bankanın aynı olduğu durumlarda gerçekleştirilen işlemler için en geç 1 Eylül 2023 tarihinde, kartı çıkaran banka ile kartı işleme alan bankanın farklı olduğu durumlarda gerçekleştirilen işlemler için ise en geç 1 Aralık 2023 tarihinde uygulanmaya başlayacak.

Düzenlemenin uygulanmaya başlamasıyla beraber kâğıt ve doküman kullanımı azalacağı için hizmet maliyetinin azaltılması, zaman tasarrufu ve karbon ayak izinin düşürülmesi gibi faydalar sağlanmış olacak. Düzenleme, çevreyi bozmadan sürdürülebilir kalkınmayı amaçlayan yeşil ekonomi bakımından da büyük önem taşıyor.

İşte detaylar...


Geri Dön