06 / 07 / 2024

BDDK’dan ödemelerde devrim niteliğinde karar!

BDDK’dan ödemelerde devrim niteliğinde karar!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) düzenlemesine göre artık kartlı ödemelerde kâğıt slip almak istemeyen kişiler bu belgeleri dijital olarak alabilecek.



BANKALAR KART KULLANICILARINA 3 SEÇENEK SUNACAK

Kâğıt slip yerine dijital slip almak isteyen müşteriler, bu tercihleri ile ilgili onaylarını bankaların mobil uygulamaları ve internet bankacılığı kanalları aracılığıyla verebilecek. Bankalar tarafından müşterilere "temassız işlem limitinin altında slip almak istemiyorum", "hiçbir işlemde slip almak istemiyorum" ve "tüm işlemlerimde slip almak istiyorum" şeklinde 3 tercih sunulacak. Aynı zamanda, kart kullanıcıları bu tercihlerini diledikleri zaman aynı yöntemle değiştirebilecek.

BDDK’dan ödemelerde devrim niteliğinde karar!

Kart kullanıcılarının işlem sonrasında kâğıt slipin birebir aynısı olan dijital slip bankacılık uygulamaları üzerinden müşterilere anlık olarak iletilecek. Bunun yanı sıra, müşterilerin son 6 ay içinde yaptığı harcamalara ait belgeleri bankacılık uygulamalarından sorgulayabilmesi, görüntüleyebilmesi ve paylaşabilmesi mümkün olacak. Bu sayede, bankacılık işlemlerinin takibi kolay hale gelecek.

1 TON KÂĞIT SLİPE KARŞILIK 17 AĞACIN KESİLMESİ ENGELLENECEK

Kâğıt sliplerin elektronik ortamda düzenlenmesi ile beraber, her 1 ton slipe karşılık doğadaki 17 ağacın kurtarılması mümkün olacak. Bu sayede, içerdiği kimyasal yüzünden geri dönüşümü imkânsız olan kâğıt sliplerin yerine dijital slip uygulamasının bu yönüyle de doğaya ciddi derecede katkı sağlayacak.

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay: ‘Tarihte ilk defa ne istediysek aldık’

ŞOK’ta akordiyon bidon 60 TL’ye, mikser sürahi 70 TL’ye, 6’lı su bardağı 27,50 TL’ye düştü!

A101’de baştan sona indirim var! Airfryer 220 TL’ye, halı yıkama makinesi 1900 TL’ye, tost makinesi 750 TL’ye düştü!

Geri Dön