11 / 05 / 2024

belediye bütçe tüzük

belediye bütçe tüzük

20645 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Belediye bütçe ve muhasebe usulü tüzüğü, 6 Ağustos 2006 tarihinde 26251 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan bir tüzük ile yürürlükten kaldırıldı..

Belediye bütçesi 500 milyonla 1957'de rekor kırmış! Nedeni; İmar ve istimlak çalışmaları...

1957 yılında belediye bütçesine 500 milyon lira ayrılacağı belirtilmiş. Rekor bütçenin imar ve istimlak çalışmalarından dolayı bu rakama ulaştığı aktarılmış.

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği açıkladı! Halk ucuz ete ulaşamıyor...

Et fiyatlarında yaşanan yükselişe karşı bir uyarı da üretici birliğinden yapıldı. Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç, ithalatı sınırlı sayıdaki büyük işletmelerin yaptığını kaydederek iç piyasada et fiyatlarının düşmediğini belirtti. İşte haberin ayrıntıları...

Yeni vergiler yolda! 2023 yılında bütçe 1 trilyon lira açık verecek!

OVP’ye göre, şubat depremlerinin yol açtığı ek kaynak ihtiyacı nedeniyle temmuzda çıkarılan 1,1 trilyon liralık ek bütçe ile toplam bütçe büyüklüğü 6,6 trilyona ulaştı. Ancak ek bütçe ile öngörülen ek gelirler de yetmeyeceği için yaklaşık 1 trilyon lira daha fazla açık verilecek.

Hazine ve Maliye Bakanlığı açıkladı! Bütçe Nisan'da ne kadar açık verdi?

Hazine ve Maliye Bakanlığı Nisan ayı için geçerli olmak üzere bütçe verilerini verilerini paylaştı. verilerine göre merkezi yönetim bütçesi Nisanda 132,5 milyar TL açık verdi.

Satılık ve kiralık konut fiyatları nasıl düşecek? TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz tek tek açıkladı!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz, satılık ve kiralık konut fiyatları ile ilgili atılan adımları tek tek açıkladı ve fiyatların düşürüleceğini vurguladı. 

Bütçe, Şubat'ta 170,6 milyar TL açık verdi! 2006’dan bu yana en yüksek aylık açık!

Merkezi yönetim bütçe dengesinde Ocak'ta 32,2 milyar Türk Lirası şeklinde gerçekleşen açık, deprem felaketinin yaşandığı Şubat ayında vergi gelirlerindeki düşüşle 170,6 milyar TL'ye çıktı.

 Snap hisseleri zayıf gelir nedeniyle düşüyor! Bütün umudu reklamlar

Snap, dördüncü çeyrek için geliri kaçırdı ancak kazançları geride bıraktı. Yavaşlayan bir ekonomi çok sayıda şirketin dijital reklam bütçelerini kısmasına yol açtığı için Snap zor bir 2022 geçirdi.

Bütçe dostu Finlux bulaşık makineleri uygun fiyata satışta! Yüzde 5 indirim! 30 Ekim 2022 fiyat listesi…

Bütçe dostu Finlux bulaşık makinelerinin en uygun fiyatlarını sizler için derledik. İşte 30 Ekim 2022 fiyat listesi…

Bütçe çıldırdı 5 ayda 500 milyar lira açık bekleniyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji ve Bütçe Başkanlığınca ortak hazırlanan Orta Vadeli Program’da, 2022 yılının ilk 7 ayında 29,5 milyar Türk Lirası fazla veren merkezi yönetim bütçesinin yılın geride kalan 5 aylık döneminde 490,7 milyar lira açık vermesi bekleniyor.

Düşük bütçe ile ev sahibi olmak isteyenler dikkat! 2+1, 3+1 prefabrik ev fiyatları kaç TL? 27 Ağustos 2022 fiyat listesi

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar dikkat! Betonarme evlere göre daha pratik olan prefabrik evler, düşük bütçe ile ev sahibi olmanıza olanak sağlıyor. Peki, 2+1 ve 3+1 prefabrik ev fiyatları ne kadar? İşte 27 Ağustos 2022 fiyat listesi...

Kızılay KPSS şartsız personel alacak! Başvuru detayları neler? İşte bütün ayrıntılar...

Kızılay KPSS şartsız personel alımı yapacağını açıkladı. Peki, Başvuru şartları neler? Hangi kadrolara personel alınacak? Başvurular başladı mı? İşte bütün ayrıntılar...

Getir'e ŞOK'tan kötü haber! Bölge karışınca frene basıldı

Girişimci iş insanı Nazım Salur tarafından 2015 yılında kurularak kısa zamanda kurye sektöründe büyüyen ve yatırımlarını yurt dışına taşıyan Getir'e ŞOK'tan kötü haber geldi.

Bütçe temmuz ayında 45.8 milyar TL açık verdi!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından merkezi yönetim bütçe dengesinin temmuz ayında 45.8 milyar lira açık verdiği açıklandı. 7 aylık açık toplamda 78.3 milyar liraya çıktı.

belediye bütçe tüzük Haberi

belediye bütçe tüzük

BELEDİYE BÜTÇE VE MUHASEBE USULÜ TÜZÜĞÜ

 

 Bakanlar Kurulu Kararının Tarihi  : 1/8/1990,  No : 90/789

 Dayandığı Kanunun Tarihi              : 3/4/1930,  No : 1580

 Yayımlandığı R. Gazetenin Tarihi   : 24/9/1990,No : 20645

  Yayımlandığı Düsturun Tertibi        : 5,   Cildi : 30,   S. 1349


BİRİNCİ BÖLÜM

Genel Hükümler

             Kapsam

             Madde 1 – Bu Tüzük, büyükşehir belediyeleriyle diğer belediyelerin bütçe ve muhasebe işlemlerine ilişkin hükümleri kapsar.

             Deyimler

             Madde 2 – Bu Tüzükte geçen;

             Bakan      :  İçişleri Bakanı,

             Bakanlık  :  İçişleri Bakanlığı,

       ...