06 / 05 / 2024

belediye dış denetimi

belediye dış denetimi

Hizmetlerin süreç ve sonuçlarını mevzuata, önceden belirlenmiş amaç ve hedeflere, performans ölçütlerine ve kalite standartlarına göre tarafsız olarak analiz etmek için yapılan belediyelerin denetimi nasıl yapılır?

O belediye düşük KPSS puanıyla memur alımı yapacak! Ön lisans mezunu olmak yeterli!

Adana Büyükşehir Belediyesi, yayımladığı ilanla bünyesinde istihdam etmek üzere memur alımı yapacağını duyurdu. Başvuracak adayların ön lisans ve lisans mezunu olması gerekirken, KPSS puan barajının 60 olduğu öğrenildi.

Forum Göztepe geliyor! İzmir’in en büyük kentsel dönüşüm projesine Belediye Başkanı Selvitopu’dan destek

Turkmall eli ile Esentepe'de uygulanacak ve İzmir'in en büyük kentsel dönüşüm projesi unvanını alacak olan Forum Göztepe'ye Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu desteklerini iletti. İşte detaylar…

Belediye'den dev fırsat! O ilde 64 adet dükkan kiraya verilecek!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan Mersin il, Toroslar ilçesi, Yalınayak, Esenbel, Akdeniz, Ören (Ortaköy), Karaisalı, Kazanlı mahallesinde yer alan 64 dükkanı ayrı ayrı kiraya verilecek. İşte ihaleye ilişkin tüm detaylar...

Belediye Yalova'da 4 dükkan satıyor! Fiyatlarına inanamayacaksınız!

Yalova İli Tavşanlı Belediye Başkanlığı, Yalova Altınova Tavşanlı Belediyesi'nde yer alan 4 adet dükkanı satışa çıkardı. İşte ihale ile ilgili merak edilen detaylar...

BBC: İngiltere yoksullaşıyor! DW: Almanya'nın borcu artıyor

Artan petrol ve doğal gaz fiyatları, tüm dünyada olumsuz etki yaratıyor. Almanya’nın eyalet, federal, sosyal güvenlik ve belediye dâhil kamu dışı kurumlara borçları arttı.

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız'dan CHP'ye kentsel dönüşüm eleştirisi!

Merakla beklenen Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi 1. Etap Şelale Evleri'ndeki konutların tesliminde önemli açıklamalar yapan Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, "CHP örgütü engellemek için her şeyi yapıyor" dedi.

Çeltik Belediye Başkanlığı 76 dükkanı satışa çıkardı!

Çeltik Belediye Başkanlığı, 76 dükkanı satışa çıkardı. Dükkanların satış ihaleleri 12 Temmuz, 13 Temmuz ve 14 Temmuz'da gerçekleştirilecek.

Yapı Denetimi Uygulama Yönetmeliği'nde kritik düzenleme!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 31520 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Yapı Denetimi Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile bir kritik düzenleme yapıldı...

Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü'den metro tepkisi!

Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü İBB'nin Sancaktepe Metro İnşaatı'na hafriyat döktüğünü öne sürerek tepki gösterdi. 

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda'dan kentsel dönüşüm çağrısı!

Ege Bölgesi'ndeki CHP'li belediye başkanları Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılımıyla online toplantı düzenledi. Toplantıda İzmir Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda kentsel dönüşüm için destek istedi. 

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda'dan 'dönüşüm' çağrısı!

Gaziemir’de dönüşüm 8 yıl boyunca “ekonomik kriz” engeline takılırken, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na çağrı yaptı. 

‘Kentsel dönüşüm’ Adapazarı Belediye Meclisi gündeminde!

Adapazarı Belediyesi Şubat ayı Meclis Toplantısı’nda kentsel dönüşüm gündem oldu. Toplantı sonrasında Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu; “Kentsel dönüşümde çok cesaretliyiz.” dedi.

Gaziantep Belediyesi İstasyon Mahallesi Projesi'ne dönüşüm ödülü!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne, İstasyon Mahallesi kentsel dönüşüm uygulamasıyla, "6. Ulusal Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi"nde, "En İyi Sanayinin Uzaklaştırılması Dönüşüm Projesi Geliştiren ve Uygulayan Belediye" ödülü takdim edildi...

belediye dış denetimi Haberi

belediye dış denetimi

Belediyelerin denetimi nasıl yapılır?

Belediyelerin denetim amacı; faaliyet ve işlemlerde hataların önlenmesine yardımcı olmak, çalışanların ve belediye teşkilâtının gelişmesine, yönetim ve kontrol sistemlerinin geçerli, güvenilir ve tutarlı duruma gelmesine rehberlik etmek amacıyla; hizmetlerin süreç ve sonuçlarını mevzuata,önceden belirlenmiş amaç ve hedeflere, performans ölçütlerine ve kalite standartlarına göre tarafsız olarak analiz etmek, karşılaştırmak ve ölçmek; kanıtlara dayalı olarak değerlendirmek, elde edilen sonuçları rapor hâline getirerek ilgililere duyurmak olarak ifade ediliyor.


Belediyelerde iç ve dış denetim yapılır. Denetim, iş ve işlemlerin hukuka uygunluk, malî ve performans denetimini kapsıyor. İç ve dış denetim 5018 sayılı Kamu Malî Yönetimi ve Kontrol Kanunu hükümlerine göre yapılıyor.


Ayrıca, belediyenin malî işlemler dışında kalan diğer idarî işlemleri, hukuka uygunluk ve idarenin bütünlüğü açısından İçişleri Bakanlığı tarafından da denetleniyor. Belediyelere...