07 / 05 / 2024

belediye ilan ve reklam vergisi

belediye ilan ve reklam vergisi

İşyeri açma izni harcı, tatil günlerinde çalışma ruhsatı harcı, işgal harcı, eğlence vergisi ile ilan ve reklam vergisi tarifeleri belirlendi. İşte Resmi Gazete'de yayımlanan Belediye Gelirleri Kanunu Genel Tebliği...

Şişli'de 5 milyar dolarlık imar rantı: Bu parayla 2000'den önceki tüm binalar yıkılıp yeniden yapılabilirdi! 

CHP Şişli Belediye Başkan Adayı Resul Emrah Şahan, Şişli'deki yeni rezerv alan ilanı ve imar rantı ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar..

Egeşehir Toplu Konut Projesi'yle İzmir'e 546 yeni konut geliyor! 650 bin TL'ye 3+1 konut fırsatı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin belediye personeli ve dar gelirli aileler için Çiğli’de inşa edeceği 546 dairelik toplu konut projesi 2025 yılında tamamlanacak.

KPSS şartı aranmadan hastanelere daimi kadın erkek hastane personeli alınacak

Hastane iş ilanları son zamanlarda en sık araştırılan iş ilanlar arasında yer alıyor. Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından yayımlanan son ilanlarda her gün farklı kurumların iş ilanı ve personel alımı çıkıyor karşımıza. BUna göre 24 - 25 - 26 Ekim 2023 Hastane iş ilanları ve ayrıntıları...

Belediye ticaret ve konut imarlı 10 arsa satacak!

Adana İli Yüreğir Belediye Başkanlığı, Adana Yüreğir'de yer alan 10 adet arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsalar ticaret ve konut alanı imarlı olarak belirtildi.

O belediye memur ve zabıta alımı yapacak! Detaylar ve başvuru tarihleri peş peşe belli oldu!

İzmir Güzelbahçe Belediyesi, bünyesinde istihdam etmek üzere personel alımı yapacağını açıkladı. Başvuruya ilişkin genel ve özel başvuru şartları belli olurken, başvuruların 27 Kasım-1 Aralık 2023 tarihleri arasında alınacağı öğrenildi.

Belediye konut ve ticaret alanı imarlı iki arsa satacak!

Bitlis Belediye Başkanlığı, Bitlis Hüsrevpaşa ve Beşminare'de yer alan arsaları satışa çıkardı. Arsalar konut ve ticaret alanı imarlı olarak belirtildi.

Belediye konut ve ticaret imarlı arsa satacak! Bu tarihi kaçırmayın!

Şanlıurfa İli Siverek Belediye Başkanlığı, Şanlıurfa Siverek Haliliye'de yer alan ticaret ve konut imarlı arsaları satışa çıkardı. Söz konusu arsaların satış ihalesi 23 Ağustos 2023 tarihinde yapılacak.

Belediye konut ve ticaret imarlı 4 arsa satacak! Kaçırmayın!

Sakarya İli Adapazarı Belediye Başkanlığı, Sakarya Adapazarı ve Serdivan'da yer alan 4 adet arsa için satış ihalesi düzenliyor. Satışa çıkarılan arsalar ticaret ve konut imarlı olarak belirtildi.

Belediye arsa ve arazi satacak! Yatırımcılar dikkat!

Manisa İli Saruhanlı Belediye Başkanlığı, Manisa Saruhanlı'da yer alan arsa ve araziyi satışa çıkardı. Arsa ve arazilerin satış ihalesi 18 Ağustos 2023 tarihinde yapılacak.

Altındağ Belediye başkentte bina ve arsa satacak! İhalesi 16 Ağustos'ta!

Ankara İli Altındağ Belediye Başkanlığı, Ankara ili Altındağ İlçesinde yer alan arsa ve bina için satış ihalesi gerçekleştiriyor. Resmi Gazete'de yer alan ihale ilanındaki detaylara göre, söz konusu ihale 16 Ağustos'ta yapılacak.

Belediye konut ve ticaret imarlı 4 arsa satacak!

Çorum Belediye Başkanlığı, Çorum Çepni ve Gülabibey'de yer alan ticaret ve konut imarlı dört arsayı satışa çıkardı. İşte Resmi Gazete'de yayımlanan o ihale ilanı...

Belediye arsa ve gayrimenkul satacak! İhalesi 9 Ağustos'ta!

Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Van Tuşba'da yer alan arsa ve gayrimenkulü satışa çıkardı. Satış ihalesi 9 Ağustos 2023 tarihinde yapılacak.

Yatırımcılar dikkat! Belediye konut ve ticaret imarlı dört arsa satacak!

Bitlis Belediye Başkanlığı, Bitlis merkezde yer alan dört adet arsa için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu arsalar ticaret ve konut alanı imarlı.

belediye ilan ve reklam vergisi Haberi

belediye ilan ve reklam vergisi


Turizm sezonu sürerken yeni kurulmuş veya belde/mahalle iken belediye olmuş bölgelerde belediyelerin eğlence mekanlarından alacağı eğlence vergisi tarifesi belli oldu. Beş yıldızlı otellerde bar, pavyon, gazino, gece kulübü, taverna, diskotek, kabare, dansing gibi eğlence yerlerinde çalışılan her gün için ne kadar eğlence vergisi alınacağı bugün (11 Temmuz 2014 Cuma) tarihli ve 29057 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Belediye Gelirleri Kanunu Genel Tebliği (Seri No: 45) ile netleşti. 


Belediye Gelirleri Kanunu Genel Tebliği, dükkan, sokak ve kaldırım üzerine alınacak reklamlar için ilan ve reklam vergisi, işgal harcı, metrekare büyüklüğüne göre işyeri açma izni harcı ile tatil günlerinde çalışma ruhsatı harcı kanuni tarifelerini belirledi. 


İşte o tebliğ; 


Maliye Bakanlığından:

BELEDİYE GELİRLERİ KANUNU GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 45)


1. Kapsam


Bilindiği üzere, 6527 sayılı Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması...