02 / 05 / 2024

belediye ruhsat harcı

belediye ruhsat harcı

Belediye sınırları içerisinde yer alan bir arsa üzerinde yapılacak inşaat çalışmaları için belediyeden ruhsat alınması gerekiyor. Ruhsat aşamasında alınması gerekli tüm ücretler nelerdir? Belediye ruhsat harçları ne kadar?

1934 yılında belediye ruhsat vermedi! İnşaat ruhsatları yüzde 10'a geriledi!

1934 yılında İstanbul'da inşaat ruhsatları bir önceki seneye göre yüzde 10 düşmüş. Belediyeler, inşaat yapanlarının ruhsatlarını vermemiş. 

Hasarlı binalarda güçlendirme yapacaklar dikkat! Belediye başkanından ruhsat uyarısı geldi!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör orta hasarlı olarak kayıtlanmış bir binanın ruhsat almadan güçlendirilmesinin mümkün olmadığını belirterek, bunlar ruhsatsız anlamı taşıyacağı için yıkımlarının gündeme geleceğini söyledi.

İnşaat ruhsatı nedir? İnşaat ruhsatı nasıl alınır?

Yeni bir yapının inşa edilebilmesi için belediye veya özel il idaresinden alınan belge inşaat ruhsatı olarak adlandırılır. Peki inşaat ruhsatı nereden ve nasıl alınır? İnşaat ruhsatı ne kadar sürede alınır? İşte inşaat ruhsatı ile ilgili kapsamlı bilgiler haberin devamında yer alıyor...

Bodrum Belediyesi, Cengiz İnşaat'a verdiği 60 yapı ruhsatını iptal etti

Cengiz İnşaat'ın Bodrum Belediyesi'nden aldığı yapı ruhsatları iptal edildi. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum'un Gökburun mevkiinde yapılması planlanan turistik tesis inşaatı için verilen 60 yapı ruhsatının iptal edildiğini açıkladı. Cengiz İnşaata verilen ruhsatın Bodrum Belediye Meclisi

İskan harcı bu yıl ne kadar oldu?

İskan ruhsatı hukuki olarak bir binanın oturulabilir olması için zorunlu bir belgedir. Bu belgeyi alabilmek için belirlenen harç bedelinin ödenmesi gerekiyor. Peki, iskan harcı bu yıl ne kadar oldu?

Akiş GYO Caddebostan gayrimenkulü için ruhsat başvurusu yaptı!

Akiş GYO İstanbul ili, Kadıköy ilçesi, Erenköy Mahallesi'nde kain ve T.C. Kadıköy Tapu Sicil Müdürlüğü nezdinde Pafta No. 106, Ada No. 1435 ve Parsel No. 39'da kayıtlı taşınmaz ile ilgili olarak yapı ruhsatı düzenlenmesi talebiyle Kadıköy Belediye Başkanlığı'na müracaat etti.

KİPTAŞ Arkatlı Evler projesi için ruhsat alınmadı iddiası!

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki KİPTAŞ'ın bugüne kadar Pendik'te hayata geçirdiği tüm projeler için kendilerinden ruhsat aldığını bildirerek, son proje proje için de herhangi bir başvuruda bulunmadığını belirtti.

İnşaat ruhsatı yenileme harcı 2021!

İnşaat ruhsatı süresi içerisinde başlanmayan ve yapımı tamamlanamayan yapılar için ruhsatın yenilenmesi gerekiyor. Yenileme işlemi için de belirli oranda harç ödeniyor. Peki, inşaat ruhsatı yenileme harcı 2021 ne kadar?

İBB Başakşehir'deki Mehmet Selim Kiraz Bilgievi'nin ruhsatını iptal etti!

Başakşehir'de bulunan Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Bilgievi'nin ruhsatı İBB tarafından iptal edildi. Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, konuya ilişkin konuştu.

İnşaat ruhsatı harcı 2021!

İBB İmar Müdürlüğü tarafından 2021 yılında uygulanacak hizmet tarifesi açıklandı. Peki, inşaat ruhsatı harcı 2021 ne kadar oldu? İşte inşaat ruhsatı harcı 2021...

Tunç Soyer: 1999 yılından önce ruhsat almış binalar kontrol edilecek!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "İzmir'de 1999 yılından önce ruhsat almış tüm binaları kontrol edeceğiz. Özenle de zemin katı ticarethane olan yani spor salonuna, markete, otoparka çevirmiş bu apartmanların tamamını kontrol edeceğiz" açıklamasında bulundu.

Datça’da ruhsat mağdurları belediye önünde oturma eylemi başlattı!

Muğla'nın Datça ilçesinde bir grup, inşaat ruhsatlarının iptal edildiği gerekçesiyle belediye önünde eylem yaptı.

Tahir Büyükakın: Millet Bahçeleri için büyük emek harcıyoruz!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın yaptığı açıkladama “Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum ile yakın bir şekilde çalışarak kentimize kazandıracağımız Millet Bahçesi projeleri için de büyük emek harcıyoruz." dedi.

belediye ruhsat harcı Haberi

belediye ruhsat harcı

Belediye ruhsat harçları ne kadar?

Belediye sınırları içerisinde yer alan bir arsa üzerinde yapılacak inşaat çalışmaları için belediyeden ruhsat alınması gerekiyor. Ruhsat aşamasında alınması gerekli tüm ücretler tek kalemde belirlenmiş olup, toplam yapı inşaat alanı üzerinden hesaplanıyor. 


Bu ücret önceki tarifelerde ayrı kalemler halinde alınan;

-Teknik Eleman Ücreti

-İmar Durumu Belge Ücreti

-Mimari Proje Onay Ücreti

-Statik Proje Onay Ücreti

-Zemin Etüt Onay Ücreti

-Makine - Elektrik-Isı Yalıtım-Tesisat Proje Onay Ücreti

-Tabela Ücreti

-Plaka Ücreti

-Proje Tescil Ücretinin ödenmesi gerekiyor.


Hafriyat Ücreti

Denetim safhaları(hafriyat, temel, temelüstü) vb. tüm ücretleri kapsamaktadır. Ayrıca ruhsat aşamasında, belirlenen bu ücretten başka ücret alınmayacaktır.


Düzenlenen bir ruhsat birden fazla fonksiyonu içeriyorsa ruhsat ücreti her fonksiyon için ayrı ayrı hesaplanacaktır. Muvakkat inşaat ruhsatı da yukarıdaki açıklamalara göre ücretlendirilecektir.


1.2. Tadilat Ruhsatına İlişkin Ücretler

Tadilat ruhsatına ilişkin ücretler; tadilat yapılan bağımsız bölüm...