06 / 05 / 2024

belediye taşınmaz tahsisi

belediye taşınmaz tahsisi

Denetçi, CPA, MBA Ahmet Arslan, Dünya Gazetesi'ndeki köşesinde Belediyelerin taşınmaz işlemlerini kaleme aldı. İşte Ahmet Arslan'ın 'Belediyelerdeki Sayıştay denetimlerinde sıklıkla tespit edilen usulsüzlükler' başlıklı yazısı...

Sakarya Büyükşehir Belediyesi 27 taşınmazı kiraya veriyor! Kira fiyatı 1250 TL'den başlıyor!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığı 27 adet taşınmazın kiraya vereceğini ilan etti. Taşınmazların en düşük muhammen kira bedeli 1250 TL olurken en yüksek ise 24 bin TL olarak belirlendi.

Bu fırsatı değerlendirin! O ilimizde belediye taşınmazları satışa çıkardı! 6 Mart 2023’teki ihaleyi kaçırmayın!

Yatırımcıları sevindiren bir haber daha geldi. Belediye tarafından 4 taşınmaz ihale usulüyle satılıyor. Kaçırılmayacak fırsatın ihalesi ise 6 Mart 2023’te yapılacak.

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanlığı taşınmazını satıyor! 22 Şubat 2023’teki ihaleyi kaçırmayın

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanlığı taşınmazını satacağını duyurdu. 22 Şubat 2023’teki ihaleyi kaçırmayın… İşte detaylar!

O ilde belediye tarafından 22 adet taşınmaz (iş yeri, arsa, büfe) 3 seneliğine kiraya verilecek!

Kozan Belediye Başkanlığı tarafından Adana ili, Kozan ilçesinde yer alan iş yeri, arsa, büfe vasıflı 22 adet taşınmaz kiraya verilecek.

O ilde belediye tarla ve ticarethane vasıflı 43 adet taşınmazı kiraya verecek!

Altıeylül Belediye Başkanlığı tarafından Balıkesir ili, Altıeylül ilçesinde yer alan tarla ve ticarethane vasıflı 43 adet taşınmaz kiraya verilecek.

Ataşehir'deki 28 bin metrekarelik taşınmazın satışa çıkarılması teklifi reddedildi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, İstanbul Ataşehir'de imar planlarında metro istasyonu ve park şeklinde görülen taşınmazı satışa çıkarılması teklifi İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde oy birliğiyle reddedildi.

Fatih'te hazineye ait taşınmaz belediyeye devredilecek!

Fatih ilçesi, Şehsuvarbey Mahallesi'nde bulunan yenileme alanı kapsamına giren mülkiyeti Hazineye ait taşınmaz bedelsiz olarak Fatih Belediye Başkanlığına devredilecek.

Belediyeler dernek ve vakıflara taşınmaz tahsis edebilir mi?

Sayıştay’ın hazırladığı bir raporda, “Belediyeler dernek ve vakıflara doğrudan parasal kaynak aktaramaz, taşınmaz tahsisi yapamaz” ifadelerini kullandı. 

Uğur Polat: Malatya'ya 210 bin metrekarelik taşınmaz kazandırdık!

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat yaptığı açıklamada, Malatya'ya 210 bin metrekarelik taşınmaz kazandırdıklarını söyledi.

Kartepe'de Belediye'ye ait bir taşınmaz satışta!

Kartepe Belediyesi, mülkiyeti belediyeye ait bir adet taşınmazın satışı için ihale açtığını duyurdu.

İzmir Seferhisar'da 15,3 milyon TL'ye taşınmaz satılıyor!

İzmir Seferhisar'da yer alan taşınmaz 15 milyon 350 bin TL'ye satılıyor. Seferihisar Belediye Başkanlığı tarafından satışa sunulan taşınmazın ihalesi 21 Haziran'da gerçekleştirilecek.

Kocaeli Başiskele'de 5 taşınmaz 20,9 milyon TL'ye!

Başiskele Belediye Başkanlığı 5 mahallede taşınmaz satıyor. İhalesi 15 Haziran'da gerçekleştirilecek taşınmazların toplam satış bedeli 20 milyon 975 bin 441, 65 TL olarak belirtiliyor.

Gaziantep Şehitkâmil'de satılık 9 taşınmaz 18,6 milyon TL'ye!

Gaziantep Şehitkâmil İlçe Belediye Başkanlığı Taşlıca, Umut ve Batıkent Mahalleri'nde yer alan 9 taşınmazı satışa sunuyor. Taşınmazların toplam satış bedeli 18 milyon 660 bin 933 TL olarak belirtiliyor.

belediye taşınmaz tahsisi Haberi

belediye taşınmaz tahsisi

Denetçi, CPA, MBA Ahmet Arslan, Dünya Gazetesi'ndeki köşesinde Belediyelerin taşınmaz işlemlerini kaleme aldı. İşte Ahmet Arslan'ın 'Belediyelerdeki Sayıştay denetimlerinde sıklıkla tespit edilen usulsüzlükler' başlıklı yazısı...

Dünya Gazetesi'ndeki 'Belediyelerdeki Sayıştay denetimlerinde sıklıkla tespit edilen usulsüzlükler' başlıklı yazısına "Belediyelerin 2020 yılına ilişkin mali işlem ve hesaplarına ilişkin Sayıştay denetim raporları geçen hafta yayınlandı" ifadelerini kullanarak başlayan Ahmet Arslan, "İlk olarak belirtmek gerekir ki, her ne kadar Sayıştay’ın denetim raporlarının kamu idarelerinde meydana gelen tüm usulsüz işlemleri ve kamu zararlarını gösterdiği zannedilse de denetim raporları kamu idaresinin hesap ve mali işlemlerinin kanunlara ve diğer hukuki düzenlemelere uygunluğunu tespit etmek, mali rapor ve tablolarının kamu idaresinin tüm faaliyet ve işlemlerinin sonucunu doğru ve güvenilir olarak yansıttığına ilişkin görüş vermek ve mali yönetim ve iç...