18 / 05 / 2024

belediyelerin pazar yerindeki yetkileri

belediyelerin pazar yerindeki yetkileri

Pazar yerleri yönetmeliğine göre, belediyelerin pazar yerlerini işletmek, malların hijyenik şartlarda satışa sunulmasını sağlayıcı uygun çalışma ortamını oluşturmak ile görevli oluyor. İşte pazar yerlerinde belediyelerin görev ve yetkileri..

O ilde 4 iş yeri satılıyor! İş yeri arayanlara büyük fırsat! 

Gümüşhane Belediye Başkanlığı, Gümüşhane ili, Merkez ilçesi, Karaer Mahallesi, Kıbrıs Caddesi'nde yer alan Modern Kapalı Pazar Yerindeki 4 iş yerini satıyor. İşte fiyatlar...

Ereğli'ye modern pazar yeri kuruluyor!

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Belediyesi merkez Pazar yerindeki 2. etap rehabilitasyon çalışmaları tüm hızıyla başladı. Kdz. Ereğli Belediyesi, merkez pazaryerinin yerinde rehabilitasyonu kapsamındaki 2.etap çalışmalarına devam ediyor.

Meram Gödene Mahallesi’ne kapalı pazar yeri!

Meram Belediyesi tarafından Gödene Mahallesi’nde yapıma devam eden kapalı Pazar yeri inşaatı hızla devam ediyor. İnşaat alanında incelemede bulunan Başkan Toru, 2 ay içerisinde Pazar yerindeki çalışmaları tamamlayarak halkın hizmetine sunmayı hedeflediklerini söyledi.

Nevşehir Avanos'taki pazar yerine 11 dükkan yapılacak!

Nevşehir Avanos Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından açık pazar yerindeki dükkanların yapımına devam ediliyor.

Hindistan'da inşaat halindeki viyadük çöktü!

Hindistan'ın Kalküta kentinde inşaat halindeki viyadügün pazar yerindeki kalabalığın üstüne çökmesi sonucu onlarca kişinin öldüğü bildirildi. Yüzlerce kişinin de çöküntü altında kalmış olmasından, ölü sayısının artmasından korkuluyor.

Osmanlı Halk Pazarı'ndaki yangında 250 iş yeri kül oldu!

Başkent'in Keçiören ilçesindeki Osmanlı Halk Pazarı'nda yangın çıktı. Edinilen bilgiye göre, saat 04.30'da başlayan yangın, kısa sürede halk pazarındaki 250 iş yerini sardı. Olayda, kapalı pazar yerindeki 250 iş yeri tamamen yandı.

Beykoz Küçüksu Deresi kenarındaki kapalı pazar alanı ne oldu?

Beykoz Küçüksu Deresi kenarında yapımı süren kapalı pazar alanının beton zemini ve çelik direkleri söküldü. Mustafa Yılmaz isimli pazarcı, Pazar yerindeki beton zemin ve direklerin sökülüp tekrar dikilmesine bir anlam veremediklerini belirtti.

Saruhanlı kapalı pazar yerindeki araç muayene istasyonu taşınacak!

Saruhanlı Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Yaralı, ilçedeki kapalı pazar yerinde hizmet veren araç muayene istasyonunu sanayi sitesindeki eski halı sahanın bulunduğu bölgeye taşıyacaklarını bildirdi.

Pazar yerlerinde belediyelerin görev ve yetkileri!

Pazar yerleri yönetmeliğine göre, belediyelerin pazar yerlerini işletmek, malların hijyenik şartlarda satışa sunulmasını sağlayıcı uygun çalışma ortamını oluşturmak ile görevli oluyor. İşte pazar yerlerinde belediyelerin görev ve yetkileri..

Valentino seramik ile Türkiye pazarına girdi!

İtalyan moda firmalarından Valentino, seramik grubuyla Türkiye pazarına giriş yaptı...

Avi Alkaş Türkiye Gayrimenkul Pazarı Görünümü raporunu açıkladı!

Jones Lang LaSalle tarafından hazırlanan “Türkiye Gayrimenkul Pazarı Görünümü” raporu, Jones Lang LaSalle Türkiye Başkanı Avi Alkaş ve Danışmanlık Hizmetleri Yardımcı Direktörü Elif İzgi Topbaş’ın katılımıyla düzenlenen toplantıda açıklandı.

Ajinomoto, Türk Pazarına giriş yaptı!

Dünyanın gıda ve baharat devi, Japonya'nın 1 numaralı gıda firması Ajinomoto Türkiye pazarına giriş yaptı

Türkiye Gayrimenkul Pazarı Görünümü raporu açıklanacak!

Jones Lang LaSalle’in hazırladığı, Türkiye’de perakende, ofis, lojistik ve otel sektörünün değerlendirileceği “Türkiye Gayrimenkul Pazarı Görünümü” raporu, Jones Lang LaSalle Türkiye Başkanı Avi Alkaş tarafından açıklanacak...

belediyelerin pazar yerindeki yetkileri Haberi

belediyelerin pazar yerindeki yetkileri

Pazar yerlerinde belediyelerin görev ve yetkileri!

Pazar yerlerinde belediyenin bazı görev ve yetkileri bulunuyor. Pazar yerleri yönetmeliğine göre, belediyelerin pazar yerlerini işletmek, malların hijyenik şartlarda satışa sunulmasını sağlayıcı uygun çalışma ortamını oluşturmak, alt yapı ile çevre düzenlemelerini yapmak, pazar yerlerinde faaliyet gösterenler ile tüketicilerin can ve mal güvenliğini koruyucu tedbirleri almak ile görevli oluyor.


Ayrıca belediyeler;

b) Tahsis işlemlerini yürütmek,


c) Pazar yerleri ile tahsis sahiplerine ilişkin bilgileri sisteme kaydetmek, kayıtlı bilgileri güncellemek, sisteme kaydedilenlerin her biri için dosya açmak ve ilgili evrakı bu dosyada muhafaza etmek,


ç) Tahsis sahipleri ile bunların çalıştırdıkları kişilerle ilgili, 24/4/1930 tarihli ve 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu çerçevesinde gerekli işlemleri yapmak,


d) Bu Yönetmelik çerçevesinde gerekli denetimleri yapmak, mevzuata aykırı eylemleri tespit edilenler hakkında cezai işlem uygulamak,


e) Tüketicilerin bilinçlendirilmesine...