24 / 07 / 2024

Belediyelerin ulaşımdaki hizmetleri

Belediyelerin ulaşımdaki hizmetleri

Belediyelerin ulaşım hizmetleri nelerdir? Belediye ulaştırma hizmetleri ile ilgili hususlar haberimizde yer alıyor...

Emlak satışlarında rekor! Gayrimenkulde istihdam 122 bine ulaştı

Türkiye'de, 'gayrimenkul faaliyetleri' sektöründe ücretli çalışan sayısı 122 bin 224 kişiye ulaşarak tarihin en yüksek seviyesine çıktı. İstanbul Ticaret Odası (İTO) Gayrimenkul Hizmetleri Meslek Komitesi Başkanı Hakan Akdoğan bunu değerlendirdi. 

Bakan Ömer Bolat: Türk inşaat sektörü 430 milyar dolarlık hacme ulaştı!

Yurt Dışı Müteahhitlik Hizmetleri Ödülleri Töreni'nde konuşan Ticaret Bakanı Bolat, Türk inşaat sektörünün, bölgesinde lider ve küresel inşaat piyasasında önemli bir aktör konumuna geldiğini belirterek, 20 yılda 430 milyar dolarlık hacme ulaştığını söyledi.

O ilimizde 4500 TL’den başlayan kira bedelleriyle işinizin sahibi olabilirsiniz! 31 Ocak 2023’teki ihaleyi kaçırmayın!

29 adet ticari alanının kiraya verileceğini ve kira bedellerinin 4500 TL’den başlayacağını duyuran Antalya Ulaşım Hizmetleri Petrol San. Tic. A.Ş. Genel Müdürlüğü, söz konusu ihaleyi 31 Ocak 2023’te gerçekleştirecek. İşte detaylar…

Yolsan Ulaşım Hizmetleri Anonim Şirketi kuruldu!

Yolsan Ulaşım Hizmetleri Anonim Şirketi Sarıyer'de Zeynep Özalp ve Okan Özalp ortaklığında kuruldu.

Flex Yapı Müteahhitlik Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Flex Yapı Müteahhitlik Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta 400 bin TL sermaye bedeli ile Taylan Ulaş Kahraman tarafından kuruldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Paris'te konut üretecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)’nin ev sahipliğinde İstanbul’a gelen PYA yetkilileri kentsel dönüşüm tecrübelerini İYA ile paylaştı. PYA, ‘Büyük Paris Dönüşüm Projesi’ni anlattı. İYA da İBB’nin yeşil kent vizyonu ve toplu ulaşımdaki hedeflerini anlattı.

Mersin Mezitli Metrosu için imzalar atıldı!

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşımdaki vizyon projesi olan metro için imzalar atıldı. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, metro projesine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Uşar Kardeşler Ulaşım Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Uşar Kardeşler Ulaşım Hizmetleri Limited Ticaret Şirketi Arnavutköy’de  400  bin TL sermaye bedeli  Adem Aktaş tarafından kuruldu.

Ulaştırma Hizmetleri Denetim Yönetmeliği!

Ulaştırma Hizmetleri Denetim Yönetmeliği bugünkü 31500 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İstanbul Öncü ve Yenilikçi Raylı Sistemler Toplantısı 7 Şubat'ta!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ulaşımdaki sorunlarını çözmek için  “Öncü ve Yenilikçi Raylı Sistemler Toplantısı” gerçekleştirecek. Toplantıda raylı sistemdeki mevcut durum tartışılacak. 

Raylı sistemlerin toplu ulaşımdaki payı yüzde 40'ı geçecek!

Demiryollar Limanlar ve Hava Meydanları (DLH) Marmaray Bölge Müdürü Doç. Dr. Nurdan Apaydın, "2023'te raylı sistemlerin toplu ulaşımdaki payı yüzde 40'ı geçecek" dedi.

İstanbul Vırtual Ofis Gayrimenkul Ve Danışmanlık Hizmetleri Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

İstanbul Vırtual Ofis Gayrimenkul Ve Danışmanlık Hizmetleri Ticaret Anonim Şirketi bugün Başakşehir'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Ulaş Yılmaz tarafından kuruldu.

İzmir Narlıdere Metrosu'nun inşaatında son durum ne?

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin toplu ulaşımdaki en kritik yatırımlarından biri olan hafif raylı sistemin geliştirilmesi için başlattığı çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. 

Belediyelerin ulaşımdaki hizmetleri Haberi

Belediyelerin ulaşımdaki hizmetleri

Belediyelerin ulaşım hizmetleri!

Belediyelerin yerine getirmesi gereken görevleri arasında ulaşım ile ilgili sorunları çözmek ve yeni ulaşım alternatifleri yaratmak olarak karşımıza çıkıyor. "Belediyelerin ulaşım hizmetleri nelerdir?" sorunuzun yanıtı Büyükşehir Belediyesi Kanunu kapsamında 9. maddede şu şekilde açıklanıyor;


Ulaşım hizmetleri

MADDE 9.- 

Büyükşehir içindeki kara, deniz, su, göl ve demiryolu üzerinde her türlü taşımacılık hizmetlerinin koordinasyon içinde yürütülmesi amacıyla, büyükşehir belediye başkanı ya da görevlendirdiği kişinin başkanlığında, yönetmelikle belirlenecek kamu kurum ve kuruluş temsilcilerinin katılacağı ulaşım koordinasyon merkezi kurulur. Büyükşehir ilçe ve ilk kademe belediye başkanları kendi belediyesini ilgilendiren konuların görüşülmesinde koordinasyon merkezlerine üye olarak katılırlar. Ulaşım koordinasyon merkezi toplantılarına ayrıca gündemdeki konularla ilgili kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının (oda üst kuruluşu bulunan yerlerde üst kuruluşun) temsilcileri de davet edilerek görüşleri alınır.


Bu Kanun ile...