30 / 04 / 2024

belediyeye tapu bildirimi

belediyeye tapu bildirimi

Gayrimenkul satın alan kimselerin ilgili belediyeye tapu bildirimi yapmaları gerekiyor. Peki, belediyeye emlak bildirimi ne zaman yapılır? Emlak bildirimi nasıl yapılır?

Belediyeye mal beyanı nasıl yapılır?

Emlak vergisi açısından, taşınmaz mal sahibi olan kimseler belli bir süre içerisinde edindikleri taşınmaz malları belediyeye bildirmek ile yükümlü oluyor. Peki, belediyeye mal beyanı nasıl yapılır?

Belediyeye emlak bildirimi ne zaman yapılır?

Gayrimenkul satın alan kimselerin ilgili belediyeye tapu bildirimi yapmaları gerekiyor. Peki, belediyeye emlak bildirimi ne zaman yapılır? Emlak bildirimi nasıl yapılır?

Düzce'de tapu işlemleri belediyeye gelmeden yapılacak!

Düzce Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü, Kent Bilgi Sitemi uygulaması ile vatandaşların tapu işlemlerini belediyeye gelmeden halletmesine olanak sağlayacak.

Pamukkale Belediyesi vatandaş için tapu veznesi kurdu!

Denizli Pamukkale Belediyesi, tahakkuk-tahsilat ve beyan sureti vermek gibi işlemleri için belediyeye gelerek zaman kaybetmelerini önlemek adına, Tapu Kadastro Müdürlüğü’ne vezne kurdu.

76 milyon 605 bin TL'lik 139 gayrimenkul tapu kaydı yok!

Sayıştay'ın 2015 Yılı Manavgat Belediyesi denetim raporunda belediyeye ait 139 adet gayrimenkulün tapu kayıtlarında bulunmasına karşın, belediye kayıtlarında yer almadığı tespit edildi.

Emlak vergisi bildirimi örneği!

Taşınmaz malın satılması halinde satış durumunun ve yeni malikin emlak vergisi beyannamesi ile belediyeye bildirilmesi gerekiyor. Bildirim sene sonuna kadar yapılıyor. İşte emlak vergisi bildirimi örneği...

Tapu tahsis belgesi enkaz bedeli nedir?

2981 sayılı yasaya tabi tapu tahsis belgeli hak sahipleri için uygulanacak esaslar belediyeden belediyeye değişkenlik gösterebiliyor. Peki, tapu tahsis belgesi bulunan gecekondu hak sahiplerine verilen enkaz bedeli nedir?

Çevre temizlik vergisi bildirimi nasıl verilir?

Çevre temizlik vergisi, taşınmaz malın sahibi tarafından değil, kullanıcısı tarafından ödeniyor. Vergi ödemelerinden önce ilgili belediyeye bildirim verilmesi gerekiyor. Peki, çevre vergisi bildirimi nasıl verilir?

Tapu emlak vergisi beyannamesi!

Taşınmazın maliki tarafından ödenen vergide, malikin el değiştirmesi halinde yeni sahibin belediyeye giderek beyanname vermesi gerekiyor. Beyannameler sene sonuna kadar veriliyor. İşte tapu emlak vergisi beyannamesi örneği..

Tapu cins tashihi dilekçesi!

Tapu cins tashihi için ilgili belediyeye bir dilekçe ile müracaat edilmesi gerekiyor. Bu dilekçede belediye tarafından cins tashihinde sakınca olmadığına dair Kadastro Müdürlüğüne hitaben yazı talep ediliyor. İşte tapu cins tashihi dilekçesi...

Kredili evde tapu masrafı!

Konut kredisi kullanarak ev sahibi olan kişilerin tapu işlemleri için taşınmazın bağlı olduğu belediyeye başvuru yapılması gerekiyor. Peki, kredili evde tapu masrafı ne kadar?

Karabağlar tapu sorununda son durum!

Evleri Karabağlar Kentsel Dönüşüm alanında bulunan vatandaşların tapu çilesi sürüyor. İmar affı yasasının uzatılması sonrası tapularını almak için belediyeye başvuranlar bu kez de ‘yapılarınızı bozduğunuz için tapu veremeyiz’ yanıtını aldı..

Çevre temizlik vergisi bildirimi ne zaman verilir?

Çevre temizlik vergisi, taşınmaz malın sahibi tarafından değil, kullanıcı tarafından ödeniyor. Vergi ödemelerinden önce ilgili belediyeye bildirim verilmesi gerekiyor. Peki, çevre temizlik vergisi bildirimi ne zaman verilir?

Emlak bildirimi zamanında yapılmazsa ne olur?

Emlak vergisi, gayrimenkul sahipleri tarafından her sene ödeniyor. Emlak vergisi ödemeleri için ilk olarak belediyeye bildirimde bulunulması gerekiyor. Peki, emlak bildirimi zamanında yapılmazsa ne olur?

belediyeye tapu bildirimi Haberi

belediyeye tapu bildirimi

Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince tüm gayrimenkuller için her sene ödenen bir vergi oluyor. Verginin mükellefi ise bina, arsa ve arazinin malikleri varsa intifa hakkı sahipleri, her ikisi de yoksa malik gibi tasarruf edenler oluyor. Yeni satın alınan gayrimenkul için emlak beyannamesi verilmesi gerekiyor. 

Taşınmazın satışa konu olması halinde emlak vergisi mükellefi de değişmiş oluyor. Satış sonrasında yeni malikin belediyeye emlak bildiriminde bulunması gerekiyor. Böylece vergi mükellefiyeti yeni malike geçmiş oluyor.

2022 yılı Mart ayında bir ev satın aldığınızı düşünelim. Bu ev için ne zamana kadar bildirim vereceksiniz? Emlak vergisi mükellefiyetiniz ne zaman başlayacak? Bu sene vergi ödeyecek misiniz? İşte merak ettiğiniz tüm soruların yanıtı...

BELEDİYEYE EMLAK BİLDİRİMİ NE ZAMAN YAPILIR?

Yeni bir bina, arsa veya arazi edinilmesi durumunda satın alınan...