17 / 05 / 2024

berlinde evlerin kirası ne kadar

berlinde evlerin kirası ne kadar

Almanya’nın başkenti Berlin’de kira fiyatları el yakmaya devam ediyor. Konuyla ilgili son verileri açıklayan Federal İstatistik Dairesi, başkentte kira oranlarının enflasyonun üzerinde arttığını duyurdu...

Kiralara yüzde 25 zam sınırı uzarsa, 1-2 odalı evlerin kirası 50 bin TL olur! Ev sahipleri ve kiracılar aman dikkat!

Ev sahipleri, kiralara yüzde 25 zam sınırının uzatılıp uzatılmayacağını merak ediyor. Peki kiralara yüzde 25 zam sınırı uzarsa piyasada neler olur? İşte konuya ilişkin o paylaşım ve gelen yorumlar...

İstanbul'da 100 metrekarelik bir konutun kirası 16 bin TL'yi aştı! Öğrenciler ucuz kiralık ev bulamıyor! 

İstanbul'da üniversite okuyan öğrencilerin en büyük sorunlarından biri barınma oldu. İstanbul'da 100 metrekarelik bir konutun kirası 16 bin TL'yi aşarken, daha ucuza kiraya verilen evlerin bakımsızlıkları şaşkına çevirdi. İşte ayrıntılar...

Denizi gören evlerin kirası tavan yaptı!

Kiralık ev piyasasında hareketli günler yaşanıyor. Ev kiralarının tavan yaptığı şu günlerde sahilde bulunan evlerin kirası 35 bin TL'yi gördü.

Hong Kong’da 2 metrekarelik evlerin kirası 310 dolardan başlıyor!

Hong Kong’da yaklaşık 200 bin kişi 2 metrekarelik evlerde yaşamak zorunda kalıyor. Yaşamı kısıtlayan evlerin aylık kirası ise 310 dolardan başlıyor.

Ev kiraları, kredi taksidiyle yarışıyor!

Günümüzde İstanbul, Ankara, İz mir, Adana, Antalya gibi büyük şehirlerde bin liranın altında kiralık ev bulmak artık zor. Hatta biraz oturulabilir evlerin kirası bin 500 lirayı buluyor.

Türkiye'de ortalama konut kirası 650 TL!

İstanbul'da ortalama kiralar son 1 yılda yüzde 29 artarken, konut kira artışlarının yüzde 7'de seyreldiği görüldü.TÜİK'den verilerine göre, konut kirası en yüksek il 850 TL ile İstanbul. En düşük kira bedeli ise Adana-Mersin'de, aylık 375 TL.

Ev kirasını elden almanın cezası 2015!

Kira bedelini elden ödeme sınırını aşan ödemelerin banka aracılığı ile tahsil edilmesi gerekiyor. Bu kurala uymayan taraflar cezalandırılıyor. Peki, ev kirasını elden almanın cezası 2015 nedir?

İşyeri kirasını elden almanın cezası 2015!

26951 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 268 sayılı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği gereğince işyeri kiracılarının ödemelerini banka aracılığı ile yapmaları gerekiyor. Peki, işyeri kirasını elden almanın cezası 2015 nedir?

Hollanda’da iki kule vinci evlerin üzerine devrildi!

Hollanda’nın Alphen aan den Rijn kentinde iki kule vincinin evlerin üzerine devrilmesi kentte paniğe yol açtı. Belediye, ölü ya da yaralı sayısının henüz netleşmediğini açıkladı.

Adana'da 2 kişilik küçük evlerin sayısı 50'ye ulaştı!

Adana Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü bünyesinde hayırseverlerce inşa edilen, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nca da Türkiye genelinde uygulanması planlanan 2 kişilik Küçük Evlerin sayısı,50’ye ulaştı.

Bakanlık binasının kirası 850 temizliği 520 bin TL!

33 katlı bir kuleye verdiği aylık 850 bin liralık kirasıyla gündemden düşmeyen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın masrafı kira ile sınırlı kalmıyor. İşte diğer harcamalar...

Yazlık evlerin sezonluk kirası 30 bin TL'ye çıktı!

Ege ve Akdeniz'de evi olanlar 'yazlıkçı avı'na çıktı. Denize yakın bölgelerdeki 50-60 metrekarelik evlerin kiraları sezonluk 30 bin liraya çıktı. Üstelik ev sahipleri, bu kazançlarını Maliye'ye bildirmedikleri için vergi de ödemiyor.

Kiracı işyeri kirasını ödemiyor ne yapmalıyım?

Bir işyeriniz olduğunu ve kiraya verdiğinizi; kiracınızın kira borcunu ödemediğini düşünelim. "Kiracı işyeri kirasını ödemiyor ne yapmalıyım?" diyorsanız işte yanıtı..

berlinde evlerin kirası ne kadar Haberi

berlinde evlerin kirası ne kadar


Almanya’nın başkenti Berlin’de kira fiyatları el yakmaya devam ediyor.


Konuyla ilgili son verileri açıklayan Federal İstatistik Dairesi, başkentte kira oranlarının enflasyonun üzerinde arttığını duyurdu.


Buna göre, Berlin’de kiralar geçen yıl ortalama 2,5 oranında yükseldi. Aynı dönem içinde enflasyon oranı ise yüzde 1,6 düzeylerinde oldu.


İstatistik Dairesi, bununla birlikte Almanya’da kiraların en fazla üniversite ve yüksekokul bulunan şehir merkezlerinde arttığına dikkat çekti.


Almanya’nın doğusunda ise kira artışları çok düşük düzeylerde kaldı. Doğu Almanya’da kiralar yüzde 0,3 oranında yükseldi.


Kırıkhan...