03 / 01 / 2025

Beşiktaş Akaretler Meydanı

Beşiktaş Akaretler Meydanı

TBMM Genel Sekreterliği, Dolmabahçe Sarayı'nın altındaki tünellerin lağımla dolduğu ve metan gazı biriktiği iddiasının tamamen gerçek dışı olduğunu bildirdi

1940 yılında Beşiktaş'ın imar planı hazırlanmış! 

1940 yılında, Beşiktaş'ın imar planı hazırlanmış. Plana göre, Beşiktaş camisinin tamamen meydan çıkarılmasına ve caddenin iki tarafındaki dükkanların yıkılmasına karar verilmiş.

Beşiktaş İskele Meydanı'ndaki 11 işletme kaldırılıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Beşiktaş İskele Meydanı'ndaki 11 işletmenin kaldırılması çalışmasına başladı.

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret A.Ş. Beşiktaş Meydan Şubesi açıldı!

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret A.Ş. Beşiktaş Meydan Şubesi bugün Beşiktaş'ta 5 bin TL sermaye bedeli ile Hatice Sılanur Binici tarafından açıldı.

Beşiktaş İskele Meydanı'ndaki esnaftan işletmelerinin kaldırılması kararına tepki!

Beşiktaş İskele Meydanı'ndaki esnaf, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından işletmelerinin kaldırılması kararına tepki verdi.

Meydan Beşiktaş'a BKM ve Hollandalı fon şirketi talip!

Eski siyasetçi Kadir Şeker'in oğlu Şahin Şeker'in sahibi olduğu Meydan Beşiktaş için Hollanda merkezli bir fon şirketi ve BKM teklif vermeye hazırlanıyor.

Beşiktaş’a arkeoloji müzesi geliyor!

Metro kazısında bulunan bulgular, istasyon açıldıktan sonra istasyon içinde ve Beşiktaş Meydanı'nda yapılacak olan 2 farklı müzede sergilenecek.

Beşiktaş'a yeni bir meydan inşa edilecek!

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Mehmet Coşkundeniz bugünkü yazısında Beşiktaş belediye Başkanı Murat Haznedar ile röportaj gerçekletirdi. Coşkundeniz, Haznedar'ın Beşiktaş'taki projelerini anlattı. İşte o yazı...

Beşiktaş Meydanı tamamen değişiyor!

1990 yılında Beşiktaş Meydanı tamamen değişecekmiş. Meydanda uygulanacak Mimar Tanju Edige'nin projesine göre, meydandaki tüm üstgeçitler kaldırılacakmış. İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın o özel haberi...

1990 yılında Beşiktaş Meydanı tamamen değişecekmiş!

1990 yılında Beşiktaş Meydanı tamamen değişecekmiş. Meydanda uygulanacak Mimar Tanju Edige'nin projesine göre, meydandaki tüm üstgeçitler kaldırılacakmış ve meydan tamamen yayalara açılacakmış. Kıyı tarafında ise tüm yapılar yıkılacakmış.

1968 yılında Beşiktaş'a 650 kişilik tiyatro binası yapılacakmış!

1968 yılında İstanbul Belediyesi, Beşiktaş'a 650 kişilik modern bir tiyatro binası yapılacakmış. Barbaros Meydanı'ndaki eski tramvay deposunun yerine inşa edilecek bina için, bütçeye 500 bin liralık tahsisat konulacakmış.

Beşiktaş Meydan Projesi ne zaman başlayacak?

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Beşiktaş ve Ihlamur Meydan projeleri için tarih verdi... Peki Beşiktaş'ta kentsel dönüşüm nereden başlayacak? Mecidiyeköy-Beşiktaş metrosu gelecek mi? Dikilitaş'ta imar artışı olacak mı?

Beşiktaş kulüp binası Vodafone Arena'ya taşınacak!

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, kulüp binasını, inşaatı bitince yeni statları Vodafone Arena’ya taşıyacaklarını söyledi. Orman, Akaretler’deki binada boşaltacakları bölümleri kiralayıp, 1,5 milyon dolar gelir sağlayacaklarını belirtti...

Beşiktaş Meydanı projesi tartışma yarattı!

Beşiktaş Belediyesi Başkanı Murat Hazinedar Beşiktaş Meydan, Ortaköy Kültür Vadfsj ve kentsel dönüşüm projesi için çalışmaların başladığını söyledi. Hazinedar 'Buranın tam 100 misil büyüklüğünde aktif bir yeşil alanı yapacağız' dedi.

Beşiktaş Akaretler Meydanı Haberi

Beşiktaş Akaretler Meydanı

Bir gazetede yayımlanan ''Dolmabahçe Her An Havaya Uçabilir'' ve ''Oteller Dolmabahçe'ye Baskı Yapıyor'' başlıklı haberlerle ilgili TBMM Genel Sekreterliği'nden yazılı açıklama yapıldı. 

     Kamuoyunu yanılgıya düşürecek yanlış bilgilendirmelerin önüne geçmek amacıyla açıklamanın yapıldığı ifade edilerek, Dolmabahçe Sarayı ve eklentilerinde Yrd. Doç. Kaptan ve Aydın Üniversitesi tarafından herhangi bir bilimsel araştırma, çalışma ve ölçüm yapılmadığı belirtildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi: 

     ''Öncelikle haberde yer alan ve 'Dolmabahçe Sarayı'nın altındaki tünellerin lağımla dolduğu ve metan gazı biriktiği iddiası' tamamen gerçek dışıdır. Dolmabahçe Sarayı'nın altından herhangi bir atık su kanalı geçmediği gibi, Dolmabahçe Sarayı havalandırma kanallarına herhangi bir lağım tesisatı bağlanması da mümkün değildir. Dolmabahçe Sarayı'nın bodrumlarının havalandırması ise Dolmabahçe Sarayı bahçesinde yer alan havalandırma menfezleri ve fanlardan sağlanmaktadır. Bu nedenle Dolmabahçe Sarayı'nın...