02 / 05 / 2024

Beşköprüde imar planı yenilendi

Beşköprüde imar planı yenilendi

Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylanan ve Beşköprü ile Esentepe Mahallelerini kapsayan 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarının askıya çıktığı ve yapılan zemin etüt değerlerine göre Beşköprü'de 4 kata kadar yapı yapılabileceği belirtildi.

1938 yılında Balıkesir'de imar planı nasıl yapılmış?

1938 yılında Balıkesir'de imar faaliyetleri başlatılmış. O dönemde inşa edilen yeni Hükümet Binası'nın çevresinde imar planı için çalışmalar yapılmış.

12 ildeki 24 taşınmaza ilişkin imar planı değişikliği kararı Resmi Gazete’de!

12 ildeki 24 taşınmaza ilişkin imar planı değişikliği kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Bu kapsamda İzmir, İstanbul, Ankara, Antalya, Bursa, Çanakkale, Erzurum, Edirne, Kırşehir, Karaman, Iğdır Nevşehir'de imar planı değişikliği yapılacak.

İmar planı değişikliği askı süresi!

İmar planları; onay tarihinin ardından belediye başkanlığı tarafından belirlenen ilan yerlerinde ve ilgili idarelerin internet sayfalarında askıya çıkıyor. Peki, imar planı değişikliği askı süresi ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

İstanbul’da imar planı değişiklikleri SMS ile öğrenilebilecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yaptığı imar plan değişikliklerini İstanbullulara SMS ile bildirecek. Yeni uygulamayı müjdeleyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu “Artık gizli saklı imar planı değişikliği yok; her şey şeffaf, her şey erişilebilir” şeklinde konuştu.

İmar planı değişikliğinde değer artışı nasıl hesaplanır?

İmar Planı Değişikliğine Dair Değer Artış Payı Hakkında Yönetmeliği ile yeni dönem başladı. Artık, gayrimenkul sahibi imar planının değiştirilmesini isterse, devlete değer artış payı ödeyecek. Peki imar planı değişiklinde değer artışı nasıl hesaplanır? İşte detaylar...

İmar planı değişikliğinde değer artışı nasıl belirlenecek?

İmar Planı Değişikliğine Dair Değer Artış Payı Hakkında Yönetmeliğin dün Resmi Gazete’de yayımlanmasıyla yeni dönem başladı. Artık, gayrimenkul sahibi imar planının değiştirilmesini isterse, devlete değer artış payı ödeyecek...

Afif Paşa Mehtabiye Köşkü'nün imar planı değişikliği İBB Meclisi'nde görüşüldü!

İstanbul Boğazı'nın en görkemli yalılarından biri olan ve Afif Paşa Yalısı'nın restorasyonu ve imar planı değişikliği için köşkün yeni sahibi Fiba Holding, İBB'ye başvurdu. Başvuru İBB meclisinde görüşüldü ve dosya kurula gönderildi...

Ataşehir Mustafa Kemal ve Aşık Veysel mahallerinin imar planı kabul edildi!

Ataşehir Mustafa Kemal ve Aşık Veysel mahallerinin imar planı, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde kabul edildi.

AFAD: Üç köprüde de sorun yok!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), "En büyüğü 4,1 büyüklüğünde 28 artçının oluştuğu deprem sonrası üç köprüde de yapısal bir sorun olmadığı belirlendi." açıklamasını yaptı.

Büyükçekmece'de imar barışını suistimal eden yapılar yıkıldı!

Büyükçekmece'de imar barışını suistimal eden yapılar tek tek yıkıldı. Büyükçekmece ilçesi Eskice köyünde belirlenen 18 kaçak yapının yıkımı gerçekleşti.

Kıbrıs İskele’de imar planı ve emirname tartışıldı!

Kıbrıs'ta uzun zamandır gündemde olan 3 bölgeyi kapsayan imar planı ve emirname İskele'de tartışıldı. Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, emirnameyle ilgili yetkilileri bilgilendirdi.

Ataşehir Küçükbakkalköy imar planı tadilatı askıda!

Ataşehir İlçesi, Küçükbakkalköy Mahallesi, 3332 ada, 15 parsele ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı 5 Ekim'de askıya çıkarıldı...

Silivri Alipaşa Köyü Mevkii imar planı değişikliği askıda!

Silivri İlçesi, Alipaşa Köyü Mevkiinde işletilen Silivri Yer Altı Doğal Gaz İletim/Dağıtım Tesislerine İlişkin hazırlanan imar planı değişikliği askıya çıkarıldı..

Beşköprüde imar planı yenilendi Haberi

Beşköprüde imar planı yenilendi

Serpan Belediyesinden yapılan açıklamada, Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylanan ve Beşköprü ile Esentepe Mahallelerini kapsayan 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarının askıya çıktığı ve yapılan zemin etüt değerlerine göre Beşköprü'de 4 kata kadar yapı yapılabileceği belirtildi. 


ÇEVRE DÜZENLEMESİ

İmar planlarında ayrıca koruma altında olan Jüstinyen Köprüsü ile ilgili gerekli düzenlemelerin de yer aldığı belirtilirken, Serpan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar'ın seçim çalışmalarında açıkladığı Justinianus Vadisi çevre düzenlemesi projesi için de ilk adım tamamlanmış oldu. 


ESENTEPE'YE KAT ARTIRIMI YOK 

Esentepe ile ilgili imar planlarında ise; mahallenin Sapanca Gölü koruma havzası irinde kalması sebebi ile İmar planlarının bu husus çerçevesinde hazırlandığı ve bölgede herhangi bir kat artırımının yapılmadığı ifade edilerek sadece emsal değerin yüzde 20 den yüzde 30'a çıkartıldığı belirtildi. Vatandaşların 19 Mayıs 2015 salı gününe kadar İmar...