22 / 07 / 2024

beton endeksi geriledi mi

beton endeksi geriledi mi

“Hazır Beton Endeksi”ne göre faaliyet ve beklenti endekslerinde yaşanan düşüşle birlikte beton endeksi de geriledi.

Beton fiyatları Temmuz 2024! C20, C25, C30 ve C40 beton fiyatları belli oldu! İşte KDV, nakliye ve pompa dahil fiyatları

Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) açıkladığı inşaat maliyet endeksi, Türk ekonomisinin can damarı inşaat sektörünü zor duruma soktu. Özellikle beton fiyatlarındaki artış sektörü olumsuz etkiledi. Peki C20, C25, C30 ve C40 beton fiyatları ne kadar? Beton fiyatları Temmuz 2024.

İnşaat sektörü 2024'ün 2. çeyreğine zayıf başladı!

Hazır Beton Endeksi'nin merakla beklenen 2024 Nisan Ayı Raporu’na göre, bu yılın Şubat ve Mart aylarında pozitif tarafta tutunan Faaliyet Endeksi Nisan'da eşik değerin altına geriledi.

Türkiye Hazır Beton Birliği inşaat sektörünün geleceğini iyi görmüyor! 

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), Hazır Beton Endeksi” 2024 Mart Ayı Raporu’nu açıkladı. Rapora göre inşaat sektörünün geleceğine dair iyimserliğin henüz oluşmadığı belirtildi.

Türkiye Hazır Beton Birliği açıkladı! İnşaat sektörü yön arıyor!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), her ay merakla beklenen inşaat ile bağlantılı imalat ve hizmet sektörlerindeki mevcut durum ile beklenen gelişmeleri gösteren “Hazır Beton Endeksi” 2024 Şubat Ayı Raporu’nu açıkladı.

Türkiye Hazır Beton Birliği duyurdu: İnşaat faaliyetlerindeki düşüş devam ediyor!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) tarafından Hazır Beton Endeksi 2024 Ocak Ayı Raporu açıklandı. Rapora göre, inşaat faaliyetlerindeki yavaşlamanın devam ettiği belirtildi.

İnşaat Malzemesi Sanayi Bileşik Endeksi kasımda 71,24 puana geriledi!

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan İnşaat Malzemesi Sanayi Bileşik Endeksi Kasım 2023 sonuçları belli oldu. Bileşik Endeks, kasımda bir önceki aya göre 0,06 puanlık düşüşle 71,24 puana geriledi. 

İnşaatın 6 aylık yükseliş seyri sona erdi!

Türkiye Hazır Beton Birliği'nin merakla beklenen “Hazır Beton Endeksi” 2023 Kasım Ayı Raporu’nu açıkladı. Söz konusu raporda yer alan detaylara göre endeks değerlerinin tamamında görülen azalma sonrasında Hazır Beton Endeksi eşik değerin altına indi.

Ekonomik güven endeksi Kasım ayında 95,3 oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre ekonomik güven endeksi, Kasım ayında aylık bazda yüzde 1,3 geriledi ve 95,3 değerini aldı.

İnşaat sektörü 6 aydır pozitif seyrine devam ediyor!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), her ay kamuoyuyla paylaşılan inşaat ile bağlantılı imalat ve hizmet sektörlerindeki mevcut durumla beklenen gelişmeleri gösteren “Hazır Beton Endeksi” 2023 Ekim Ayı Raporu’nu yayımladı.

Hazır beton güven endeksi eşik değerin üzerinde! 

İnşaat sektörünün büyüme hızını gösteren öncü göstergelerden biri olan Hazır Beton Endeksi eşik değerin üstüne yükseldi.

İnşaat Malzemesi Sanayi Bileşik Endeksi 71,70 puana geriledi!

İnşaat Malzemesi Sanayi Bileşik Endeksi Temmuz ve Ağustos aylarındaki toparlanma sonrasında eylül ayında bir önceki aya göre 0,27 puanlık gerileme göstererek, 71,70 puan oldu. 

Hazır Beton Endeksi verileri açıklandı! İnşaat sektörü son 5 aydır iyi performans sergiliyor!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) tarafından ''Hazır Beton Endeksi” 2023 Eylül Ayı Raporu açıklandı. Raporda inşat sektörünün son 5 aydır iyi performans sergilediği belirtildi.

Konut satın alınabilirlik endeksi 65,2 seviyesinden 50,1'e geriledi!

Endeksa tarafından hazırlanan konut satın alınabilirlik endeksi 65,2 seviyesinden 50,1 seviyesine gerileyerek yüzde 23 oranında azaldı. İşte detaylar...

beton endeksi geriledi mi Haberi

beton endeksi geriledi mi

Türkiye Hazır Beton Birliği, her ay düzenli olarak hazırladığı ve sektördeki faaliyet, güven ve beklentiyi ölçümlediği “Hazır Beton Endeksi”ne göre faaliyet ve beklenti endekslerinde yaşanan düşüşle birlikte beton endeksi de geriledi.


Türkiye Hazır Beton Birliği, Hazır Beton Endeksi’yle inşaat ve bununla bağlantılı imalat ve hizmet sektörlerindeki mevcut durum ile beklenen gelişmeleri ortaya koydu. Ağustos ayında faaliyet anlamında hız kazanan hazır beton sektörü, Eylül ayında frene bastı. Faaliyet, beklenti ve güven endeksinde yaşanan dalgalanma sonucunda Hazır Beton Endeksi, Eylül ayını güven seviyesi olarak kabul edilen 100 barajının altında 99.16 noktasında tamamladı.


Faaliyet endeksi yüzde 2 daraldı

Endeks için yapılan ankete katılan firmaların yüzde 56’sı Eylül ayında satışların azaldığını belirtti. Katılımcıların yüzde 62’lik bölümü de Eylül’de tahsilât sürecinde bozulma yaşandığını dile getirdi. Bu olumsuz...