12 / 05 / 2024

beton santrali nedir

beton santrali nedir

Sinop’un Durağan ilçesinde 1 milyon 100 bin TL yatırım yapılarak kuru beton santrali açıldı. Söz konusu santralde üretilen betonlar bina, yol, köprü yapımı gibi çeşitli inşaat uygulamalarında kullanılacak.

MEKA Beton halka arzı ne zaman? Halka arza katılacak bankalar ve takvim açıklandı!

Meka Beton, halka açılıyor. Bu ünlü firmanın Sermaye Piyasası Kurulu'ndan aldığı onay sonrası, borsa yatırımcıları ve hisse senedi meraklıları, "Meka Beton'un katılım endeksine uygunluluğu nedir?" diye merak içindeler.  İşte Meka Beton hakkında güncel halka arz bilgileri...

İngiltere'de okullar beton sorunu nedeniyle kapatılıyor: Gaz beton riski nedir?

Yeni eğitim öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala, İngiltere'de 100'den fazla okul, gerekli güvenlik önlemleri alınana kadar özel bir beton türüyle inşa edilmiş binalarını kullanamayacakları konusunda bilgilendirildi.

Sinop'ta 1 milyon 100 bin TL yatırımla beton santrali açıldı! Beton santrali nedir nerelerde kullanılır?

Sinop’un Durağan ilçesinde 1 milyon 100 bin TL yatırım yapılarak kuru beton santrali açıldı. Söz konusu santralde üretilen betonlar bina, yol, köprü yapımı gibi çeşitli inşaat uygulamalarında kullanılacak.

Murat Ongun'dan 'İBB metro inşaatına beton döktü' iddialarına yanıt!

'İBB Metro inşaatına beton döktü' şeklinde basında çıkan haberlere İBB Sözcüsü Murat Ongun'dan yanıt geldi. Ongun, "O metro hattı değil bir çukur. Metro hattı nedir diye öğrenmek isterseniz eğitim verebiliriz" diye konuştu.

Kırıkkale'de Beton Santrali ve Kilit Parke Üretim Tesisi'nin temeli atıldı!

Kırıkkale Balışeyh ilçesine bağlı Işıklar köyünde inşa edilecek Beton Santrali ve Kilit Parke Üretim Tesisi'nin temeli atıldı.

Pendik'te 12 milyon TL'ye icradan satılık beton santrali ve müştemilatı!

İstanbul Anadolu 10. İcra Dairesi Müdürlüğü, İstanbul ili, Pendik ilçesi, Şeyhli Mahallesi, 7488 ada, 3 parselde yer alan beton santrali ve müştemilatını 12 milyon TL'ye icradan satıyor...

Asbestli beton nedir?

Asbest lifsel yapıda bir mineral olup bir çok alanda kullanılıyor. Türkiye’de de 2010’da yasaklanmasına rağmen ve halen kullanılan asbestli beton nedir? Asbestli beton nasıl tespit edilir? diyorsanız işte yanıtı...

Asbest beton nedir? 

Kanserojen madde asbest yasaklanmasına rağmen tehlike saçmaya devam ediyor. Peki asbest beton nedir? Asbest beton neden zararlıdır? Asbest nerelerde kullanılıyor? diyorsanız işte yanıtı... 

Erzurum'un 3 ilçesine 3 proje için ÇED toplantısı 20 Şubat'ta!

Erzurum'un Karayazı Karaçoban ve Hınıs İlçelerine yapılması planlanan Sancaktar Barajı, Sulaması ve Malzeme Ocakları, Kırma-Eleme-Yıkama Tesisleri, Beton Santrali projelerinin ÇED toplantısı 20 Şubat'ta gerçekleşecek.

Kocaeli Şehir Hastanesi’ne özel beton santrali kuruluyor!

Cephanelikte yapımı başlayan Şehir Hastanesi inşaatında önemli bir gelişme oldu. Hafriyat çalışması tamamlanmakta olan ve Ocak ayında hastanelerin temel çalışmasının başlayacağı şehir hastanesinin inşaat alanı içinde beton santrali kuruluyor.

Lapseki Belediyesi beton santrali kuruyor!

Lapseki'de belediye beton santrali kuruyor. Beton santrali kurulacak alana giderek incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz:" Biz uzun bir süredir beton santrali kurabilmek için çalışma yapıyorduk bu yaklaşık olarak 3 ayı buldu" dedi.

Giresun Beton Santrali projesinin ÇED toplantısı 22 Eylül'de!

İkisu Enerji Üretim ve Ticaret A.Ş., Giresun İli, Dereli İlçesi'ne Kırma-Eleme Tesisi ve Beton Santrali projesinin yapılmasını planlıyor. Projenin ÇED toplantısı 22 Eylül Perşembe günü yapılacak.

Elkon, Rusya’ya 10 beton santrali sattı!

Türkiye’nin en büyük ‘beton santralı ihracatçısı’ Elkon, Türkiye-Rusya ilişkilerinin düzelmesiyle iki ayda Rusya’ya 10 adet beton santrali sattı.

beton santrali nedir Haberi

beton santrali nedir

Sinop’un Durağan ilçesinde 1 milyon 100 bin TL’ye mal olan beton santralinin yapımı tamamlandı. Santralin saatte 70 metreküp kuru beton üretim kapasitesine sahip olduğu açıklandı.

Sinop Durağan Başağaç köyünde yapımı tamamlanan beton santrali, düzenlenen törenle hizmete açıldı. 

Beton Santralleri, bina, yol, köprü yapımı gibi çeşitli inşaat uygulamalarında yüksek kaliteli beton üretimi için kullanılıyor.

Beton santrali kum, çakıl, kırmataş gibi malzemelerin oluşturduğu agreganın, su, çimento ve çeşitli katkılarla karıştırılarak, üretilen hazır betonun transmikser veya kamyonlara dolumunun yapıldığı tesis olarak biliniyor. Beton santralini oluşturan ana parçalar agrega bunkeri, agrega tartı bandı, mikser besleme bandı, mikserin yer aldığı ana şase grubu, çimento silo ve ekipmanları ile santrali çalıştıran otomasyon sistemleridir.

Kuru beton santalleri kolay kurulum, düşük maliyet (düşük nakliye ücretleri), su karıştırılmadığı için uzun mesafelere kolay beton nakliyesi, taşınılan sahada talep üzerine suyun karıştırılması gibi özellikleri barındırdığından en çok...