04 / 05 / 2024

beyanname vermeli miyim

beyanname vermeli miyim

Gayrimenkullerin sene içerisinde kiraya verilmesi, bir sonraki sene vergi mükellefiyeti doğurabiliyor. Kira gelir vergisini belirlenen istisna sınırından yüksek geliri olan kimseler ödüyor. Peki, kira geliri için kimler beyanname vermeli?

Değerli konut vergisi beyanname 2021!

2020 yılında yapı vergi değeri 5.000.000 TL ve üzeri olan değerli konut vergisine tabi taşınmazı olanlar beyanname veriyor. İşte değerli konut vergisi beyanname 2021 örneği...

2021'in yeni vergisinde muafiyet ve beyanname kuralları!

5 milyon 227 bin TL'den fazla değere sahip konutlar için ödenecek Değerli Konut Vergisi yürürlüğe girdi. İlk taksit 20 Şubat'ta ödenecek. Peki Değerli Konut Vergisi'nde muafiyet ve beyanname kuralları neler? İşte detaylar...

Değerli konut vergisi beyanname süresi 2021!

Değeri 5 milyon TL'nin üzerindeki konutların vergilendirilmesini öngören düzenlemede beyanname dönemi devam ediyor. İşte değerli konut vergisi beyanname süresi 2021... 

Beyanname ve vergi sürelerinin ertelenmesi TBMM'de!

Koronavirüs salgını nedeniyle beyanname ve vergi sürelerinin ertelenmesi talebi meclis gündemine taşındı. CHP'li Girgin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Vergi beyanname sürelerinin uzatılması önerisi TBMM'de!

COVID-19 salgını süresince vergi beyanname sürelerinin uzatılması önerisi meclis gündemine taşındı. MHP'li Özdemir, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

2020 kira geliri beyanname dönemi başladı!

2 milyon ev ve iş yeri sahibi elde ettiği kira gelirleri için beyanname vermek zorunda. 2020 kira geliri beyanname dönemi başladı.

Malvarlığımın tamamını eşime devredebilir miyim?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Bir daire, bir yazlık, bir otomobil ve az bir maddi birikimim var. Eşim ikinci eş. İlk eşimden iki çocuğum var, ikinci eşimden çocuk yok. Malvarlığımın tamamını eşime devredebilir miyim?' sorusunu yanıtladı.

Dekorasyon için anlaştığım kişi dolandırıcıymış bende suçlanabilir miyim? 

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Villa dekorasyonu için biriyle anlaştım.50 bin TL'lik gerekli malzemeleri almaya birlikte gittik. Kendisi parayı alıp 1000 TL kapora bırakıp gitti. Kişi dolandırıcı çıktı.Şimdi benim hakkımda dava açıldı. Burada ben suçlanabilir miyim?' sorusunu yanıtladı.

Beyanname verirken hangi indirimlerden yararlanabilirsiniz?

Limited ve anonim şirketler için nisan, 2018 yılı kazançlarını, kurumlar vergisi beyannamesi ile beyan etmeleri bakımından önemli bir ay. Peki, beyanname verirken hangi indirimlerden faydalanılabilecek?

Vergi mükellefleri beyanname dönemini kaçırmayın!

Türkiye genelinde milyonlarca gayrimenkul sahibini ilgilendiren beyanmame dönemi 1 Mart itibari ile başladı. Vergi mükellefleri beyanname dönemini kaçırmayın. Beyannameler için son tarih 25 Mart.

Değer artış kazancı vergisi beyanname dönemi başladı!

Gayrimenkullerin elden çıkarılması halinde doğan vergisel sorumluluklar arasında değer artış kazancı vergiside bulunuyor. Değer artış kazancı vergisi beyanname dönemi ve birinci taksit dönemi bugün itibari ile başladı.

Kira geliri elde etmeyen mülk sahipleri beyanname verecek mi?

Kira geliri elde eden mükellefler beyanname vermek zorunda kalıyor. Ancak bazı mülk sahiplerinin geçen yıl kira geliri elde etmese de bu yıl beyannamesi gerekiyor.

2019 değer artış kazancı vergisi için beyanname süreci başlıyor!

Gayrimenkulünü 5 sene içerisinde satan kimseler değer artış kazancı vergisi ödemekle yükümlüler. Vergi mükelleflerinin öncelikle beyanname vermeleri gerekiyor. 2019 değer artış kazancı vergisi için beyanname süreci başlıyor... 

beyanname vermeli miyim Haberi

beyanname vermeli miyim

Kira geliri için kimler beyanname vermeli?

Taşınmaz malların sene içerisinde kiraya verilmesi, bir sonraki sene vergi mükellefiyeti doğurabiliyor. Kira gelir vergisini belirlenen istisna sınırından yüksek geliri olan kimseler ödüyor.


Vergi için öncelikle beyanname verilmesi gerekiyor. Beyanname verilmemesi ve dolayısı ile vergi ödenmemesi halinde birtakım vergi cezaları uygulanıyor.


Vergide istisna sınırı altındaki gelirler için beyanname verilmediği gibi vergi ödemesi de yapılmıyor. Peki, 2016'da kira geliri için kimler beyanname vermeli?


Kira beyan sınırları meskenler için 3 bin 600 TL, işyerleri için 29 bin TL.


Kira geliri beyanı


Elde ettiğiniz kira, ücret, menkul sermaye iradı ile diğer kazanç ve iratlara ilişkin olarak beyanname vermeniz gerekip gerekmediğini gelir elde ettiğiniz takvim yılını seçip ilgili alanlara gelir tutarını yazarak öğrenebilirsiniz.


Diğer yandan Gelir Vergisi Kanununun 85. maddesinin 2. fıkrası gereğince tacirlerle...