23 / 07 / 2024

beyanname vermeyi gerektiren gelirler

beyanname vermeyi gerektiren gelirler

Kira beyannamesi vermek için son gün 25 Mart olarak belirlenedi. Beyanname vermeyi gerektirmeyen gelirler şu şekilde...

Maliye Bakanlığı açıkladı! Beyanname verme ve ödeme süresi 21 Haziran’a kadar uzatıldı

Maliye Bakanlığı, “15-20 Haziran’a kadar sunulması zorunlu olan beyannamelerin, beyanname verme ve ödeme süresi 21 Haziran’a kadar uzatılmıştır” açıklamasını yaptı.

Kurumlar vergisinde beyanname verme dönemi başladı!

Kurumlar vergisi mükelleflerinin 2023 yılı hesap dönemine ait olan beyanname verme dönemi başladığı duyuruldu.

Beyan dönemi başladı! Ücret geliri elde edenler beyanname verecek mi?

2023 senesinde elde edilmiş olan gelirler için beyan dönemi başladı. Buna göre, Gerçek kişiler Gelir Vergisi Kanunu’nun 2’nci maddesinde yazılı kaynaklardan bir takvim senesi içinde elde ettikleri kazanç ve iratları için senelik beyanname verilmektedir.

Son Uyarı! Kira gelir beyannamenizi vermeyi unutmayın!

Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan kira geliri elde eden vatandaşlara verginin son tarihinin 1 Nisan olduğunu hatırlatarak ''Kira gelir beyannamenizi vermeyi unutmayın'' diyerek uyardı. 

Evinden 21 bin TL'den fazla kira geliri elde edenlere son dakika uyarısı: Beyanname verirken bunlara aman dikkat!

Türkiye genelinde milyonlarca gayrimenkul sahibini ilgilendiren beyan dönemi için detaylar merak ediliyor. Peki 2024 kira gelir vergisi kaç TL, beyanname nasıl verilir?

Değerli Konut Vergisi'nde beyanname süresi yarın doluyor!

Bir ve birden fazla konutu olan vatandaşları yakından ilgilendiren Değerli Konut Vergisi'nde beyanname süresi yarın doluyor. Türkiye sınırları içerisinde sahip olduğu konutun değeri 9 milyon 967 bin Türk Lirası'nı geçenlerin bu vergiyi ödemesi gerekiyor.

Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan son dakika açıklaması: Beyanname ve bildirim süresi uzatıldı!

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından son dakika açıklaması geldi. Buna göre, beyanname ve bildirimleri verme süresi uzatıldı.

Türk Hava Yolları, 600'e yakın Uçak siparişi vermeyi planlıyor!

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Ahmet Bolat, şirketin yakın gelecekte büyük bir uçak siparişi vereceğini açıkladı. Bolat, yaklaşık 600 uçak siparişi vermeyi planladıklarını belirtirken, bu siparişlerin 200'ü geniş gövdeli, 400'ü ise dar gövdeli uçaklar olacak.

9 bin 500 TL'den fazla geliri olan hemen baksın! Bu tarihe kadar beyanname vermeyene ceza var! Kira geliri vergisi...

Mülk sahibi vatandaşları yakından ilgilendiren vergide son gün yaklaşıyor. 9 bin 500 TL'den fazla geliri olan hemen baksın! Bu tarihe kadar beyanname vermeyene ceza var! Kira geliri vergisi...

Kamu kurumunda çalışanlar dikkat! Memurun vergisinde ne değişti? Kimler beyanname verecek?

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın, Gelir Vergisi Genel Tebliği Sonrası kamudaki “tek işveren” uygulaması daraltıldı. Yeni tebliğ sonrası bazı kamu çalışanları için beyanname yükümlülüğü getirildi. Peki, bu durum hangi çalışanları kapsıyor? İşte detaylar…

Bankalar kredi vermeyi durdurdu mu? Prof. Emre Alkin yazdı

Enflasyon rakamlarının artık tartışılacak bir yanı kalmadığını söyleyen Profesör Emre Alkin Dünya gazetesindeki bugünkü köşesinde büyüme, ihracat rakamlarını ve faizi masaya yatırdı. Alkin, faiz düşürme kararı sonrası bazı özel bankaların kredi vermeyi durdurduğunu yazdı.

Emlak vergisi için beyanname vermek gerekir mi?

Emlak vergisi, tüm gayrimenkuller için her sene ödenmesi zorunlu olan bir vergidir. Peki, emlak vergisi için beyanname vermek gerekir mi?

Ev aldıktan sonra beyanname verme süresi nedir?

Yeni gayrimenkul sahiplerinin sorumlulukları arasında emlak beyannamesi vermek de yer alıyor. Beyanname için verilen sürenin kaçırılmaması gerekiyor. Peki, ev satın aldıktan sonra beyanname süresi nedir?

beyanname vermeyi gerektiren gelirler Haberi

beyanname vermeyi gerektiren gelirler

1 Mart tarihi itibari ile kira geliri beyannamesi vermek zorunlu hale getirildi. Beyanname vermek için son gün ise 25 Mart olarak belirlendi. Yıllık kira geliri 3 bin TL'nin üzerinde olanlar beyanname verip vergi ödeme zorundalar.


Eğer evinizde çocuğunuz, anneniz, babanız oturuyorsa beyanname vermenize gerek yok. Fakat evde kaynana, amca, veya dayı oturuyorsa beyanname verip kira almış gibi emsal kira bedelinden vergi ödemeniz gerekiyor. İşyerinde, eşiniz bile iş yapıyorsa emsal kira bedeli belirleyip beyanname vermeniz gerekiyor.


Beyanname vermeyi gerektirmeyen gelirler şu şekilde;

-İşyeri kira gelirleri

-Telif kazançları

-Faiz, repo ve fon

-Bono ve tahvil

-Borsa kazançları

-Kar payı ve temettü

-Gayrimenkul...