29 / 04 / 2024

beyoğlu kiraları artışı

beyoğlu kiraları artışı

Üniversite kayıt döneminin başlamasıyla birlikte İstanbul'da öğrenciler tarafından en çok tercih edilen yerlerin başında gelen Beyoğlu'nda 1+1 ve stüdyo dairelerin aylık kiraları 1500 liradan başlıyor..

Kentsel dönüşüm bölgelerinde satış fiyatları en fazla Beyoğlu'nda, kiralar ise en fazla Esenler'de arttı!

15 milyondan fazla kişinin yaşamını sürdürdüğü İstanbul, kentsel dönüşüm çalışmalarının odak noktası oldu. Kentsel dönüşüm bölgelerinde değer değişimine bakıldığında satış fiyatlarında en fazla artış Beyoğlu, kirada en fazla artışın ise Esenler’de olduğu görüldü.

Beyoğlu Kültür Yolu projesi İstanbul'un cazibesini artıracak!

Galataport'tan Taksim Meydanına uzanan "Beyoğlu Kültür Yolu" projesinde çalışmalar hızla devam ediyor. İstanbul'un cazibesini artırması hedeflenen projenin tüm mekanlarında çalışmalar sürüyor.

İmar barışı en fazla Beyoğlu ve Zeytinburnu'nda konut fiyatlarını artırdı!

Toplamda 10 milyon 250 bin vatandaşın başvurduğu ve bir yıldan fazla süren imar barışı düzenlemesi süresince İstanbul'da konut fiyatları en çok yüzde 12,77 ile Beyoğlu'nda arttı...

Beyoğlu Turabibaba Kütüphanesi restore edildi!

Hizmet kalitesini artırmak amacıyla başlatılan tadilat çalışmaları tamamlanan Beyoğlu Belediyesi Turabibaba Kütüphanesi, yeniden hizmete açıldı.

Beyoğlu'nda dükkanlar boşalıyor, konutlar doluyor!

Emlakjet.com'un Eylül ayı verilerine göre, Beyoğlu'nda konut bazında satılık arama oranı yüzde 17, kiralık arama oranı ise yüzde 7 artış gösterdi

Beyoğlu'nda kentsel dönüşüm için uzlaşmalar başlıyor!

Okmeydanı’nda 6 mahallenin riskli alan ilan edilerek resmi gazete yayımlanmasının ardından Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Artık tapulardan sonra dönüşüm için uzlaşmaların da başlayacağı yeni bir dönemin haberini verebiliriz” dedi.

Beyoğlu yabancı yatırımcıların gözdesi oldu!

Beyoğlu Sütlüce'de açılan Clarion Hotel’in tanıtım toplantısında konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Giderek gelişen Beyoğlu artık herkesin gıpta ile baktığı bir oldu." dedi.

Beyoğlu Belediyesi ek hizmet binasının yüksekliği artırıldı!

İBB, İstiklal Caddesi üzerindeki Beyoğlu Belediyesi ek hizmet binasının yüksekliğini 24.50 metreden 28.50 metreye çıkardı. Komşularının yanında dikkat çekici şekilde yüksek olan kamu binasına verilen ek yükseklik ile yapı yoğunluğu daha da arttırıldı.

Beyoğlu Kelebek Korse kapatıldı!

Beyoğlu İstiklal Caddesi'nin en eski dükkanlarından Kelebek Korse, mal sahiplerinin yeni Borçlar Kanunu'na dayanarak 'kira artışı ya da tahliye' yönündeki haciz kararına diremedi.

Beyoğlu kendi imarına kavuştu!

“Beyoğlu Kentsel Sit Alanı Koruma Amaçlı Uygulama Planı” ile “Beyoğlu Nazım İmar Planı”na ilişkin iptal kararı, Danıştay tarafından bozuldu. Bu kararla birlikte, artık Beyoğlu Belediyesi imar izni verebilecek.

Kentsel dönüşüm Beyoğlu'nda fiyatları yüzde 27 artırdı!

Beyoğlu'nda satılık emlak fiyatları kentsel dönüşümün etkisiyle 2015'in ilk 5 ayında, 2014'ün aynı dönemine göre ortalama yüzde 27, Fatih'te ortalama yüzde 10 yükseldi.

Beyoğlu'nun değeri 50 kat arttı!

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, kentsel dönüşüm çalışmalarım anlattı. Demircan, "Yapılan çalışmaların neticesinde buralar en az 50 kat değer artışı gösterdi" şeklinde konuştu .

Ahmet Misbah Demircan: Beyoğlu'nda her yer çok kıymetlendi!

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, İstiklal Caddesi üzerinde cephesi yenilenen binalara dikkat çekerek,“ vatandaş artık binasına sahip çıkıyor. Tarihi binalar artık aslına uygun restore edilerek, Beyoğlu’nun ruhuna uygun kullanılıyor" dedi

beyoğlu kiraları artışı Haberi

beyoğlu kiraları artışı

Üniversiteye kayıt döneminin başlamasıyla öğrencileri saran ev bulma telaşı kiralık ev talebini artırdı. İstanbul'da öğrenciler tarafından en çok tercih edilen yerlerin başında gelen Beyoğlu'nda 1+1 ve stüdyo dairelerin aylık kiraları 1500 liradan başlıyor. 

Satın almak kârlı Kira fiyatlarının yüksekliğinde Beyoğlu'nu takip eden Beşiktaş'ta ise 1+1 ve stüdyo dairelerin aylık kirası 900 ile 1.500 lira arasında değişiyor. 

Fiyatların en ucuz olduğu Şile 'de ise 1+1 ve stüdyo dairelerin aylık kirası 400 ile 600 lira arasında farklılık gösteriyor. 

TSKB Gayrimenkul Değerleme Kıdemli Değerleme Uzmanı Asena Güngör, üniversite çevresindeki konutların saüş ve kira değerlerinin her zaman normalin üzerinde seyrettiğini kaydetti. 

İstanbul'da öğrencilerin üniversitelere yakın yerleri tercih ettiğini aktaran Güngör, "Bu nedenle bir suni fiyat yüksekliği oluşuyor" dedi. 


Güngör ayrıca, evi satın almanın kiralamadan daha kârlı olduğunu sözlerine...