15 / 05 / 2024

beyoğlundaki bina neden çöktü

beyoğlundaki bina neden çöktü

BEYOĞLU’nda önceki gün çöken iki binanın enkazı görevliler tarafından kaldırıldı. Esnaf, “Yıkılan binaların altındaki dükkânlarda tadilat çalışması yapılıyordu. Çökme bu yüzden olabilir. Çevrede benzer onlarca bina var. Tehlike saçıyorlar” dedi.

Türkiye'de neden dönüşüm yapılamıyor? Bina dönüştürmek resmen açmaza girdi! 

Deprem ülkesi olması sebebiyle Türkiye’de kentsel dönüşüm meselesi sık sık gündeme geliyor. Peki Türkiye'de neden dönüşüm yapılamıyor? İşte detaylar...

Beyoğlu Belediyesinin kentsel dönüşüm hazırlıklarına tepki: Afet yasası geri çekilsin!

Beyoğlu Belediyesinin rant odaklı kentsel dönüşüm hazırlıkları, vatandaşları tepkilerine neden oldu. Vatandaşlar, afet yasasının geri çekilmesine ilişkin çağrıda bulundu. İşte o açıklamalar...

Sayıştay'dan son dakika açıklaması: Binlerce bina ve köprü uygunsuz yapılmış! Hangi ilde kaç bina riskli?

Pek çok şehirde can ve mal kaybına neden olan taşkınlarla ilgili Sayıştay tarafından önemli veriler aktarıldı. Peki hangi ilde kaç bina riskli? İşte Sayıştay tarafından açıklanan o rakamlar..

Depreme dayanıklı bina nasıl tasarlanır? Depreme dayanıklı olması için ne yapılmalıdır?

En yıkıcı doğal afetlerden biri olan deprem, can ve mal kaybına neden oluyor. Bu nedenle günümüzde depreme dayanıklı bina uygulamaları da yaygınlaştı. Peki depreme dayanıklı binalar nasıl yapılır ve depreme dayanıklı olması için ne yapılmalıdır?

İmar barışı verileri peş peşe açıklandı! Hangi şehirde kaç bina imar affından faydalandı? 

Yıkıma neden olan depremler Türkiye’de imar affıyla yapı kayıt belgesi alan binaların depreme dayanıklı olup olmadığını bir defa daha gündeme getirdi. İmar barışı verileri peş peşe açıklandı! Hangi şehirde kaç bina imar affından faydalandı? 

Beyoğlu'nda 21.3 milyon TL'ye icradan satılık bina!

İstanbul 10. İcra Dairesi, İstanbul Beyoğlu'nda yer alan 7 katlı kargir binayı 21 milyon 300 bin TL bedelle icradan satışa çıkardı.

Beyoğlu'nda emlak vergisi tartışması!

2022 yılı için emlak vergisi zam oranları belli oldu. Beyoğlu'nda yapılan yüzde 80'lik zam Beyoğluların tepkisine neden oldu. 

Rızabey Apartmanı'nın yerine bina inşa edilmesine tepki!

İzmir'de 118 kişinin yaşamını yitirdiği 30 Ekim depreminin simgelerinden olan Rızabey Apartmanı'nın yerine yeniden bina inşa edilmedi tepkilere neden oldu.

Üsküdar'da önlem alınmadan yapılan bina yıkımına tepki!

İstanbul Üsküdar'da herhangi bir önlem almadan yapılan bina yıkımı çevrede oturan vatandaşların tepkisine neden oldu.

199 bina için 22 yıllık süre bitti!

22 yıl önce Gölcük'te yaşanan 7.4 büyüklüğündeki deprem, çok geniş alanda hissedilmiş ve İstanbul'un Avcılar ilçesinde de yıkımlara neden olmuştu. Depremde Avcılar'da orta hasarlı olduğu tespit edilen 245 bina için verilen süre doldu.

Yaşadığınız bina depreme dayanıklı mı?

İzmir’i derinden sarsan ve can kayıplarına neden olan deprem sonrasında gözler yeniden konutların güvenirliliğine çevrildi. Peki yaşadığınız bina depreme dayanıklı mı?

Beyoğlu'nda 21.3 milyon TL'ye icradan satılık bina!

İstanbul 10. İcra Dairesi, Beyoğlu Kocatepe'de bulunan 7 katlı binayı satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkulün satış bedeli 21 milyon 300 bin TL olarak belirlendi. 

Erashan Gayrimenkul İnşaat Bina Ve Site Yönetimi Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Erashan Gayrimenkul İnşaat Bina Ve Site Yönetimi Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Beyoğlu'nda 30 bin TL sermaye bedeli ile Fatih Aslan tarafından kuruldu.

beyoğlundaki bina neden çöktü Haberi

beyoğlundaki bina neden çöktü


BEYOĞLU’nda önceki gün çöken iki binanın enkazı görevliler tarafından kaldırıldı. Tehlikeyi önceden fark ederek faciayı önleyen esnaf, “Yıkılan binaların altındaki dükkânlarda tadilat çalışması yapılıyordu. Çökme bu yüzden olabilir. Çevrede benzer onlarca bina var. Tehlike saçıyorlar” dedi.


ÇEVREDE HASAR VAR


Saçılan moloz çevredeki işyerlerine zarar verdi. Bir restoranda çalışan Veysi Galip “Yıkılan binanın altındaki köfteci tadilat yaptı. Binanın taşıyıcı kolonlarına zarar vermiş olabilir. Yağmurdan yıkılsa daha önce yıkılırdı” dedi.


Beyoğlu'nda 5 katlı bir bina...