06 / 05 / 2024

BİMTAŞ istanbul rezerv alanları planlama

BİMTAŞ istanbul rezerv alanları planlama

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın belirlediği İstanbul için rezerv alanların planlama yetkisi, Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden BİMTAŞ’a verildi...

MTA Türkiye'nin diri fay hattı haritası güncellendi! Risk haritasında hangi bölgeler var?

Deprem kuşağında yer alan Türkiye'de yurt genelinde sarsıntılar sürüyor. Türkiye'yi derinden etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremler ile ilgili olarak MTA Jeoloji Etütleri Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda deprem bölgesinde yürütülen arazi çalışmaları yer aldı.

Deprem bölgesinde rezerv alan karmaşası!

Deprem bölgesinde işleme konulmuş olan “Rezerv Alan uygulaması” kapsamında yapılanların yetkililer tarafından verilen sözleşlerle bağdaşmadığı kaydedildi. İşte Cumhuriyet'ten Çağdaş Bayraktar'ın haberi...

Rezerv alanlarda evi yıkılanlar kira yardımı alabilir mi 2024?

Asrın felaketi Kahramanmaraş depremlerinden sonra pek çok bölge de rezerv alan ilan edildi. Peki Rezerv alanlarda evi yıkılanlar kira yardımı alabilir mi 2024?

İstanbul'da 157 rezerv alan ilanı var: 3 milyon nüfus taşınabilir!

İstanbul’da 21 adet Esenler büyüklüğünde rezerv alan ilanı yapıldığı belirlendi. Rezerv alanların büyük kısmının Kanal İstanbul etrafında yoğunlaşırken, bölgeye yaklaşık 3 milyon nüfusun taşınması öngörülüyor. İşte detaylar...

Beşiktaş Kulübü'nden İstanbul Havalimanı'na komşu 'Beşiktaş Gayrimenkul Projesi' geliyor!

Beşiktaş Kulübü başkan adayı Serdal Adalı kulübün borcunu İstanbul Havalimanı'na yakın mesafede yer alacak Beşiktaş Gayrimenkul Projesi ile kapatacaklarını açıkladı.

İstanbul’da rezerv alan tartışması! Şehir içinde rezerv alan olacak mı?

Yeni kentsel dönüşüm kanunuyla 'rezerv alan' tartışması başladı. Artık kent içindeki bölgelerin de rezerv alan ilan edilebilecek olması kafaları karıştırdı. Yani Kadıköy'de, Üsküdar'da, Fatih veya Bakırköy gibi merkez ilçelerde sokaklar, mahalleler rezerv alan olabilir mi? İşte detaylar...

Kentsel dönüşüm yasasında vatandaşı bekleyen büyük tehlike! Vatandaşın evine ve iş yerine el mi konulacak?

Kentsel dönüşüm yasasının rant yasasına dönüşme tehlikesi gündeme geldi. Kentlerdeki rantı yüksek bölgeler ‘kentsel rezerv alanı’ denilerek kamulaştırılabilecek. Ayrıca, gayrimenkulleri ellerinden alınan vatandaşlar başka semtlere gönderilebilecek.

İstanbul’da büyük dönüşüm başlıyor! Rezerv alanlar tek tek belirlendi, 350 bin yeni konut yapılacak!

Mega kent İstanbul’da ilk etapta 600 bin, tam 1.5 milyon riskli konutun yenilenmesi için yol haritası hazırlandı. Riskli evlerde yaşayan vatandaşların taşınması için belirlenen rezerv alanlara 350 bin konut yapılacak.

Yapı denetiminde yeni uygulama geliyor! Bakan Kurum tek tek açıkladı: Pilot bölge İstanbul oldu! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, binaların denetiminin çok daha etkin bir şekilde yapılması amacıyla pilot olarak İstanbul'dan başlayacaklarına dikkat çekti ve yapı denetiminde yeni uygulamanın detaylarını anlattı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 7 rezerv şehir için çalışmalara başladık!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada deprem tehlikesinin olduğu 7 coğrafi bölgede, 7 rezerv şehir için çalışmalara başladıklarını söyledi.

Türk Hava Yolları  deprem bölgesinden İstanbul'a olan uçuşları 100 TL'ye sabitledi!

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki deprem tüm Türkiye'yi salladı. Türk Hava Yolları Basın Danışmanı Yahya Üstün, 13 Şubat'a kadar Adana, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Elazığ'dan İstanbul'a 100 TL olarak sabitleneceğini duyurdu.

Vatandaşın belini büktü! İstanbul'da enflasyon uçtu

İstanbul Ticaret Odası hesaplamalarına göre; İstanbul’da enflasyon haziranda aylık yüzde 4,03 artarken, İstanbul’un yıllık enflasyonu yüzde 94.2’ye yükseldi.

İstanbul’da 35 bin konut yenilenecek!

İBB iştirakleri; KİPTAŞ, İstanbul İmar A.Ş. ve BİMTAŞ'ın bulunduğu Şehircilik Grubu'nun koordine ettiği İstanbul Yenileniyor Platformu'nda İstanbul'da bütün yenileme başvurularının tek bir merkezde toplanıyor. Peki platform nasıl işliyor?

BİMTAŞ istanbul rezerv alanları planlama Haberi

BİMTAŞ istanbul rezerv alanları planlama

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın belirlediği İstanbul için rezerv alanların planlama yetkisi, Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden BİMTAŞ’a verildi. Geçmişte delindiği iddialarıyla tartışılan İstanbul Çevre Düzeni Planı'nı da İstanbul Büyükşehir Belediyesi revize edecek.


İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Şubat ayı toplantılarında, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasında planlamayla ilgili protokol yapılması için Başkan Kadir Topbaş’a yetki verildi. Protokol kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın daha önce İstanbul’da belirlediği rezerv alanların planlama yetkisi İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin şirketlerinden Boğaziçi İnşaat Müşavirlik A.Ş (BİMTAŞ) tarafından yapılacak.


PLANLARDA REVİZE

BİMTAŞ, geçmiş yıllarda delindiği iddialarıyla çok tartışılan 1/100 bin ölçekli İstanbul Çevre Düzeni Planı’nı da revize edecek. Çok yakın bir zaman sonra imzalanacak olan protokolle BİMTAŞ; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın bilgisi dâhilinde planlama alanında araştırma, analiz, sentez ile imar...