29 / 04 / 2024

bina kağıcısına tazminat

bina kağıcısına tazminat

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper " Hukukla ilgili tüm sorularınızı yanıtlıyor " köşesinde 'Emekli olan bina kapıcısının işine son verildiği zaman kıdem tazminatı verilir mi?! sorusunu yanıtladı.

2023'te hem alıcısına hem de satıcısına kazandıran ikinci el araçlar, 2024'te de fırsatlar sağlayacak!

İkinci el araçlar 2023 yılında hem alıcısına hem de satıcısına kazandırdı. 2. el araçların 2024 yılında da önemli fırsatlar sağlaması bekleniyor.

Demir çelik sektörünün sanal pazarı 10 bin alıcı sayısına ulaştı!

İş Bankası Grubu’nun iştiraki Proemtia, daha yıl bitmeden amacına ulaştı. Demir çelik piyasasının dijital pazarı olarak hizmet veren platform, 10 bin alıcı sayısına ulaştı. Proemtia Genel Müdürü Umut Feyzioğlu, bu seneyi 1 milyar liralık işlem hacmi ile kapatmayı amaçladıklarını belirtti.

Kiracısına yüzde 25'ten fazla zam yapan ev sahibine 'kötü niyet tazminatı'

Kiracısına karşı kiraya yüzde 55 zam yapan ve kiracısının yasal olarak kaydedilen yüzde 25 zam üzerinden kira yatırması üzerine tahliye talebiyle dava açan ev sahibi "kötü niyet tazminatı" ödemeye mahkum edildi. İşte haberin ayrıntıları...

A101’de 4 kişilik masa takımı 3 bin 150 TL’ye, bamboo yaylı yatak 1.350 TL’ye, çamaşır yumuşatıcısı 89 TL’ye düştü!

A101’de 28 Eylül’de başlayacak indirim kampanyasına ilişkin detaylar belli oldu. Bu kapsamda, 4 kişilik masa takımı 3 bin 150 TL’ye, bamboo yaylı yatak 1.350 TL’ye, çamaşır yumuşatıcısı 89 TL’ye düşecek. İşte 28 Eylül 2023 Perşembe A101 fiyat listesi...

Milyonları merak ettiği sorunun net yanıtı! Altın ve borsa yatırımcısına kazandırmaya devam edecek mi? 

Yılbaşından bu yana altın ve borsa yatırımcısına kazandırmaya devam ediyor. Yatırımcılar tarafından en güvenli liman olarak görülen altın, yatırımcısını şaşırtmadı. Peki altın ve borsa yatırıcısına kazandırmaya devam edecek mi? 

Ev sahibi ve kiracı sorunlarında gelinen son nokta! Ev sahibi kiracısına evden çıkması için 200 bin TL teklif etti! 

Ev sahibi ve kiracı sorunları artmaya devam ediyor. Ülke genelinde kiracı ve ev sahipleri sorunları her geçen gün başka boyut almaya başladı. Şimdi de Ankara'da bir ev sahibi kiracısına evden çıkması için 200 bin TL teklif etti. 

Dünyanın en pahalı şehirleri açıklandı: İstanbul kaçıncı sırada?

İşgücü konusunda danışmanlık veren Mercer şirketinin yaptığı araştırmaya göre dünyanın en pahalı şehirleri belli oldu. Peki, 5 kıta 227 şehiri kapsayan  araştırmada İstanbul kaçıncı sırada yer aldı? İşte detaylar...

Milyonlarca taksi kullanıcısına kötü haber! Fiyatlar yine değişti

Taksi kullanan vatandaşlara üzücü haber UKOME toplantısının ardından geldi. Paylaşılan karara göre taksilerde indi - bindi ücreti yenilendi. Fiyat tarifesinde değişikliğe gidilince milyonlarca vatandaş yeni tarifeyi merak etmeye başladı.

ŞOK’ta Fakir erkek bakım seti 699 TL’ye, çamaşır yumuşatıcısı 27,90 TL’ye, kaşar peyniri 89,50 TL’ye düştü!

ŞOK’ta, 18 Haziran Pazar gününe özel birçok ürüne indirim geldi. Buna göre, 18 Haziran’da Fakir erkek bakım seti 699 TL’ye, çamaşır yumuşatıcısı 27,90 TL’ye, kaşar peyniri 89,50 TL’ye düştü. İşte 18 Haziran Pazar ŞOK fiyat listesi...

Akaryakıt fiyatları tek tek açıklandı! Benzin, motorin, LPG litre fiyatları kaç TL? Sürücüler aman dikkat! 

Pek çok sürücü son dakika benzin, motorin, LPG litre fiyatlarındaki son durumu merak ediyor. Peki benzin, motorin, LPG litre fiyatları kaç TL? Sürücüler aman dikkat! 

Tesla Elon Musk’ı üzdü! Sürücüsüz otomobil hayal mi oldu?

Elon Musk’ın sahibi olduğu Tesla’dan bugünlerde ardı ardına kötü haberler geliyor. Son olarak Tesla cephesinde yaşanan gelişme, sürücüsüz otomobilin geleceğine yönelik karamsarlık yarattı.

 MediaMarkt'tan kaçırılmayacak fırsat! Web kullanıcılarına özel Samsung A73 indirimi... 22 Aralık 2022 fiyat listesi...

Yılbaşı öncesi kampanyalar zincirine katılan markalardan biri de MediaMarkt oldu. Samsung Galaxy A73 128 GB modeline geldi. Media Markt'in sadece Web kullanıcılarına özel yaptığı kampanya ilgililerini cezbetti. Peki Samsung Galaxy A73 128 GB ne kadar?

Carrefoursa'da Yumoş, Vernel, Bingo çamaşır yumuşatıcılarına yüzde 25 indirim! İşte 30 Ekim 2022 fiyat listesi

Carrefoursa Market çamaşır yumuşatıcılarına yüzde 15 indirim yaptığını duyurdu. Peki Carrefoursa'da çamaşır yumuşatıcıları ne kadar, kaç TL oldu? İşte 30 Ekim 2022 fiyat listesi...

bina kağıcısına tazminat Haberi

bina kağıcısına tazminat

Binamızın kapıcısı 2010 yılında emekli oldu kıdem tazminatını aldı ama bizim binada işe devam etti. Şimdi binamızı kentsel dönüşüm nedeni ile müteahhide veriyoruz. İster istemez kapıcının işine son vereceğiz. Kıdem tazminatı olacak mı? Olursa nasıl hesaplayacağız? Ş.B. 


Önce sorunuzu yanıtlayayım, sonra bir konuda dikkatinizi çekeyim. Kapıcı emekli olduktan sonra da göreve devam etti. Bu durumda siz işine son vereceğiniz için kendisi kıdem tazminatını haketti. Ancak kendisine 2010 yılında zaten kıdem tazminatı ödenmişti. O tarihe kadar ödenen kıdem tazminatı tamam ama şimdi beş senedir daha çalışıyor.O halde yapacağınız hesap şöyledir: Bugüne kadar baştan beri hakettiği kıdem tazminatını hesaplayıp bulacaksınız. Bu sizin kıdem tazminatı borcunuzdur. Çıkan rakamdan 2010 yılında ödediğiniz rakamı düşeceksiniz, bu da sizin ödemeniz gereken kıdem tazminatınızdır. 

Hesaplama böyle yapılacak. 

ikinci dikkatimi...