14 / 05 / 2024

bina tadilatında yönetici söz sahibi mi

bina tadilatında yönetici söz sahibi mi

Posta yazarı Tamer Heper, 'Dairemde meydana gelen zararı ve çatının tadilatını nasıl yaptırırım? Yöneticinin 55 daireli sitede istediği blokları ayırma hakkı var mı?' sorularını yanıtladı.

Ocak'ta merkezi bütçe de kira krizinden kaçamadı: Bina kiralama giderleri yüzde 141 yükseldi! 

CHP Milletvekili Türker Ateş, kira krizi ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu ve devletin de kira krizinden kaçamadığına, berkezi bütçeden karşılanan bina kiralama giderlerinin yüzde 141 arttığına dikkat çekti. 

Konut sitelerinde yabancı yönetici krizi: Davalar artıyor!

Yabancılara yapılan gayrimenkul satışları, konut fiyatlarında artışa neden olurken yeni sorunlarda oluşturdu. Konut sitelerinde yabancı yönetici tartışmaları başladı. 

Rize'de 17 bina için yıkım kararı alındı! 

Rize'de meydana gel sel felaketi sonrasında hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Kent genelinde selden hasar gören 17 bina için yıkım kararı alındı. 

Apartmanlarda yönetici seçilir mi atanır mı?

Posta yazarı Tamer Heper, "Bir apartmana dışarıdan profesyonel yönetici atandığı takdirde, profesyonel yönetici ile apartman arasında yapılan yöneticilik sözleşmesini apartman adına kim imzalamaya yetkilidir?" sorusunu cevapladı.

Açelya Apartmanı çevresindeki 10 bina için yıkım kararı!

Geçtiğimiz hafta sonu istinat duvarında çökme meydana gelen Ankara'daki Açelya Apartmanı'nın çevresi lazer tarayıcılarla izlenmişti. İzlemeler sonucunda çevrede yer alan 10 bina için yıkım kararı alındı. 

Bina tadilatında yöneticinin tercih hakkı var mı? 

Posta yazarı Tamer Heper, 'Dairemde meydana gelen zararı ve çatının tadilatını nasıl yaptırırım? Yöneticinin 55 daireli sitede istediği blokları ayırma hakkı var mı?' sorularını yanıtladı.

Bina ve tesis yönetiminde acil yapılması gerekenler!

İTU İşletme Mühendisi, İAU Emlak Yönetimi mezunu, İSG Uzmanı, Kat milkiyeti ve Yönetim Mevzuat Danışmanı ve Eğitmeni Bilirkişi Ozan Özen, bina ve tesis yönetiminde sektörün önünü açacak çözümleri açıkladı. Özen, "Bina ve Tesis Yöneticiliği başlığında da yapılacaklar listesi hep artıyor" dedi.

Sitelerde yönetici hangi zararlardan sorumlu?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, 'Yönetici, kat malikleri kurulu kararı ile işçilere her yıl maaş dışında verilen dört ikramiyeden, işçi katkı payı kesip, elden net miktar ödemesine rağmen işveren katkısı dahil SGK katkı paylarını vermemiş. Yöneticiliğin sorumluluğu nedir' sorusunu yanıtladı.

Kat maliki dışındaki kimseler, yönetici olabilir mi?

Kat malikleri dışından seçilen yöneticinin dava ve icra takip işlemi yapabilmesi için kat malikleri tarafından kendisine bu konuda yetki verilmiş olması gerekiyor. Dışardan seçilen yönetici kat malikleri toplantısında oylamaya katılabiliyor.

Erashan Gayrimenkul İnşaat Bina Ve Site Yönetimi Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Erashan Gayrimenkul İnşaat Bina Ve Site Yönetimi Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Beyoğlu'nda 30 bin TL sermaye bedeli ile Fatih Aslan tarafından kuruldu.

Yapı ruhsatı verilen bina sayısı yüzde 45,5 arttı!

Belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen bina sayısı, yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 45,5 artış gösterdi.

Eski yöneticinin yaptığı işten yeni yönetici sorumlu mudur?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Eski yönetici binada tadilat yaptırmış. Bunun için alınmış bir karar yok. İş için kapalı fatura almış dosyasında duruyor. Şimdi yeni yönetici döneminde iş ihtilafa binmiş, tadilatı yapan parasını istiyor. Bu durumda sorumlu yeni yönetici mi eski yönetici mi?' sorusunu yanı

Kağıthane'de 122 çürük bina deprem gelmeden yıkıldı!

Tüm Marmara’yı etkileyen 5.8 büyüklüğündeki depremle ilgili hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Coğrafi yapısı depremin yüksek tehdit oluşturduğu ilçeler arasında yer alan Kağıthane’de, yıkılması muhtemel çok sayıda bina depremden 2 ay önce ‘kentsel dönüşüm’ kapsamında yıkılmıştı.

bina tadilatında yönetici söz sahibi mi Haberi

bina tadilatında yönetici söz sahibi mi

Posta yazarı Tamer Heper, '5 bloktan oluşan 55 daireli bir sitede bir blokta en üst katta oturuyorum. Daireme 6-7 senedir çatıdan su geliyor. Evin hemen hemen hepsinin boyası döküldü. Hatta sıvası dökülen yerler var. Kartonpiyerler kopmak üzere. Site yönetimine bu konuda 4-5 yıl önce de ihtarname çektim. 2 yıl önce de sitenin tadilatı için yönetim kurulu kararı alındı ve para toplanmaya başlandı. Ama hâlâ inşaata başlanmadı. Dairemde meydana gelen zararı ve çatının tadilatını nasıl yaptırırım?' sorusunu yanıtladı. 

Önce okuyucumun sabrını takdir etmek isterdim ama bu kadarı da fazla. Çatı akıntısının 6-7 senedir devam ettiğini söylüyor. Buna katlanmak mümkün mü? Bir dairede hasar doğuran bir olay yaşanıyor ise bu olayın giderilmesi mecburidir. Okuyucumun anlattığı gibi ortak alan olan çatıdan gelen ve...