03 / 05 / 2024

binalar nasıl inşa edilmeli 2022

binalar nasıl inşa edilmeli 2022

Türkiye Deprem Tehlike Haritası ve Parametre Değerleri Kararı’nın riskleri eksik gösterdiği iddiası gündeme geldi. Jeoloji Mühendisleri Odası, başta İzmir’in körfez bölgesi olacak şekilde pek çok şehirde depreme dayanıklı olarak yapılacak yeni binaların dahi ilk depremde yıkılabileceğini söyledi.

Depreme dayanıklı binalar nasıl olmalı? Uzman isim iki kritik özelliği açıkladı! 

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü akademisyenlerinden Doç. Dr. Abdulkerim İlgün, depremlerin afete dönüşmemesi ve binaların daha dayanıklı olması için alınabilecek önlemlerle ilgili bilgiler paylaştı.

Uzmanlar, depreme karşı güvenli bina inşa etmenin yöntemini açıkladı!

Türkiye’yi yasa boğan 6 Şubat Depremi’nin üzerinden bir yıl geçti. Deprem yaraları sarılmaya devam ederken, çıkarılan en büyük ders ise 'depreme karşı güvenli binalar' oldu. Peki depreme karşı güvenli binalar nasıl inşa edilir,  hangi kriterleri taşımalı? İşte detaylar...

Binaların zemin katlarından kırılarak göçmesi nasıl engellenir? İnşaat Yüksek Mühendisi tek tek açıkladı!

Prof. Dr. İnş. Yük. Müh. Necdet Torunbalcı, X sosyal medya hesabından, binaların zemin katlarından kırılarak göçmesinin nasıl engelleneceğini açıkladı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...  

Aşamalı konut edindirme sistemi: Önce arsayı sonra konutu al! İnşaat sektörüne etkisi nasıl olacak?

Son beş yılda arsa fiyatları ve inşaat maliyetlerinin artması ile vatandaşın konut alma hayali kabusa dönmeye başladı. Vatandaşların konut sahibi olmasına yardımcı olacak aşamalı konut edindirme sistemi devreye girdi. Peki yeni sistemin İnşaat sektörüne etkisi nasıl olacak?

Ev alacaklar veya binasını yenileyecekler dikkat! Uzman isim uyardı! Yapıların nasıl inşa edildiğine bakın!

İnşaat Mühendisi Dr. Öğr. Üyesi Özgür Köylüoğlu, yapıların inşaatlarının, birbirinden bağımsız tasarım, müteahhitlik ve denetim firmaları eliyle yürütülmesi gerektiğini belirterek ev alacakları ve binasını yenileyecekleri uyardı. 

ÇEDBİK Başkanı Mehmet Sami Kılıç: Kentsel dönüşümde afete dayanıklı ve yeşil binalar inşa edilmeli!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği Başkanı Mehmet Sami Kılıç, her sene düzenlenen ‘Uluslararası Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başkan Kılıç, kentsel dönüşümde afete dayanıklı ve yeşil binaların inşa edilmesine dikkati çekti.

Yıkılmış, ağır ve orta hasarlı binaların hak sahipliği açıklandı mı, nasıl sorgulanır?

Depremden etkilenen vatandaşlar yıkılmış, ağır ve orta hasarlı binaları için bazı haklara sahip olabilecek. Peki, hak sahipliği açıklandı mı, nasıl sorgulanır? İşte detaylar...

Depreme dayanıklı bina nasıl tasarlanır? Depreme dayanıklı olması için ne yapılmalıdır?

En yıkıcı doğal afetlerden biri olan deprem, can ve mal kaybına neden oluyor. Bu nedenle günümüzde depreme dayanıklı bina uygulamaları da yaygınlaştı. Peki depreme dayanıklı binalar nasıl yapılır ve depreme dayanıklı olması için ne yapılmalıdır?

Bina güçlendirme nasıl yapılır? Güçlendirme çalışmaları her bina için özel olmalı! Uzman isim tek tek açıkladı! 

OMÜ Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Sertaç Tuhta, bina güçlendirme çalışmalarını değerlendirdi. Bina güçlendirme nasıl yapılır? Güçlendirme çalışmaları her bina için özel olmalı! Uzman isim tek tek açıkladı! 

Depreme dayanıklı binaların inşa edilmesi için yeni teknik çok konuşulacak formül! Hemen bakın!

Meydana gelen depremlerin ardından bundan sonraki binaların hangi teknikle inşa edilmesi gerektiğine dair tartışmalar sürerken bu konuya ilişkin bir uzman ise, Şili formülünün uygulanması gerektiğini ifade etti.

Depreme dayanıklı bina nasıl inşa edilmeli? Radye temelle yapılan binalar sağlam mı? Merak edilen bu sorular cevaplandı!

YTÜ İnşaat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Serdar Kırçıl, depreme dayanıklı binaların nasıl olması gerektiğini açıkladı. Peki depreme dayanıklı bina nasıl inşa edilmeli? Radye temelle yapılan binalar sağlam mı? Merak edilen bu sorular cevaplandı!

Bilim insanları peş peşe açıkladı! Deprem bölgeleri 1 yılda yeniden inşa edilebilir mi? 

İngiliz Financial Times gazetesi, geçtiğimiz hafta meydana gelen depremlerde yıkılan binaların yeniden inşa edilmesi ile ilgili çarpıcı bir habere yer verdi. Bilim insanları peş peşe açıkladı! Deprem bölgeleri 1 yılda yeniden inşa edilebilir mi? 

Japonya büyük depremleri nasıl az hasarla atlatıyor? Binalar nasıl inşa ediliyor? 

Türkiye'de depremlerin neden olduğu yıkımın ardından, sık sık depremlerle sarsılan ama binaları yıkılmayan Japonya'da depremlerin az hasarla atlatılması gündeme geliyor. Peki Japonya büyük depremleri nasıl az hasarla atlatıyor?

binalar nasıl inşa edilmeli 2022 Haberi

binalar nasıl inşa edilmeli 2022

Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO) Türkiye Deprem Tehlike Haritası ve Parametre Değerleri Hakkında Karar'ına göre yapılacak ‘mevzuata uygun' binaların bile depremde yıkılma riskiyle karşı karşıya kalacağına vurgu yaptı. 

Bu uyarısını Danıştay 6'ncı Daire Başkanlığı'na hem yazılı hem de sözlü şeklinde sunan JMO, kararın iptal edilmesi talebinde bulundu. fakat mahkeme, bu uyarıya karşın talebi onaylamadı. JMO tarafından kararın iptali için bir üst mahkemeye başvurulacağı belirtildi. 

Peki Türkiye Deprem Tehlike Haritası ve Parametre Değerleri Hakkında Karar ile ilgili neler söylendi? İşte ayrıntılar...

Türkiye'de binalar Türkiye Deprem Tehlike Haritası ve Parametre Değerleri Hakkında Karar'da bulunan hükümleri dikkate alan mevzuat hükümlerine göre yapılıyor. Fakat Hüseyin Alan, deprem mevzuatlarının temelini oluşturan kararın gerçek deprem riskini yansıtmadığına, deprem ivme değerlerinin olduğundan daha düşük alındığına vurgu yaptı.