04 / 10 / 2024

binalarda deprem risk raporu

binalarda deprem risk raporu

Kentsel dönüşümde yıkılacak yapılar için öncelikle risk tespiti yapılıyor. Raporda "riskli" olarak tespit edilen yıkılıp, yerine sağlam binalar inşa ediliyor. Peki binaların risk tespiti nasıl yapılır?

Prof. Dr. Orhan Tatar uyardı! Marmara'da 7,2 ila 7,8'lik deprem riski çok fazla...

Marmara Denizi'nde meydana gelebilecek olası deprem gündemdeki yerini korumayı sürdürüyor. AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar, 250 yıldır enerji toplayan fayın yaratabileceği depremin büyüklüğünün 7,2 ila 7,8 arasında olabileceğini ifade etti.

6 Şubat'ın merkez üssüne 6.5 büyüklüğünde deprem uyarısı: Kahramanmaraş Fay Zonu kırılmadı, hazırlıklı olmak gerek! 

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Deprem Araştırma Risk Yönetimi Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Alican Kop, Kahramanmaraş Fay Zonu'na dikkat çekti ve deprem uyarısında bulundu. İşte o açıklama... 

İstanbul'un röntgeni çekildi! En riskli ve güvenli ilçeler hangileri?

İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanı Murat Yün, İstanbul2un riskli ve güvenli ilçelerini sıraladı. 

İstanbul'da 6 bin 857 yüksek riskli bina var! Konutu yatırım gören anlayış değişmeli! 

İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanı Murat Yün, 17 Ağustos 1999 depreminin yıl dönümü dolayısıyla megakentteki yapı stokuna dikkat çekti ve önemli açıklamalarda bulundu. İşte o açıklama...

Ev alırken önce fiyatı, sonra deprem direncine sorgulanıyor

Uzmanlar Türkiye’deki deprem gerçeğine dikkat çekerken, araştırmalara göre her dört kişiden biri binalarda deprem güvenliğine öncelik veriyor. Emlakjet tarafından hazırlanan raporda ikinci el konutlarda en önemli satın alma kriteri olarak yüzde 56 ile fiyat, yüzde 25’le depreme karşı dayanıklılık ön

Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan Adana deprem yorumu! Adana'daki depremler büyük depremi tetikler mi?

Türkiye'nin birçok yerinden bugün art arda deprem haberleri geldi. Türkiye'nin deprem risk haritasıyla ilgili uyarılarda bulunan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Adana'daki peş peşe meydana gelen depremleri yorumladı. 

İstanbul'da kentsel dönüşüm seferberliği başlıyor! İşte tüm detaylar!

İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Başkanlığının İstanbul’daki kentsel dönüşüm çalışmalarına ivme kazandıracak projesinin ayrıntıları belli oldu. 

İstanbul'daki kentsel dönüşüm için öneri! Binalarda izolatör kullanımı teşvik edilmeli!

Deprem İzolasyon Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Emre Özcanlı,  dünyada en fazla kullanılan deprem izolatörü olduğuna dikkati çekerek, kentsel dönüşüm projelerinde binalarda izolatör kullanımının önemine değindi.

Türkiye'de deprem ezberleri bozuluyor: İç Anadolu da dahil pek çok risksiz yer aslında deprem tehlikesinde!

Deprem uzmanlarının eksik ve hatalı olduğunu belirttikleri "Deprem Risk Haritası'; Milli Savunma Bakanlığı Harita Genel Müdürlüğü ile TÜBİTAK tarafından güncelleniyor. Uzmanlar, İç Anadolu da dahil pek çok risksiz ve sarı olarak gösterilen yerin, yeni haritada kırmızıya döneceğini belirtti.

Prof. Dr. Ahmet Ercan deprem risk haritasını açıkladı! İşte depremde en sakıncalı bölgeler!

Prof. Dr. Ahmet Ercan sosyal medya hesabından deprem risk haritasını paylaşarak Türkiye'de depremde en sakıncalı bölgeleri tek tek açıkladı. İşte o harita...

Deprem uzmanı Şükrü Ersoy depremlere karşı vatandaşları uyardı: Kaçmak göçmek yerine, güvenli binalarda kalın!

Deprem Uzmanı Şükrü Ersoy, güneyde bir deprem aktivitesi başladığını belirterek vatandaşlara göç etmelerini değil, daha güvenli bina ve şehirlerde kalmalarını söyledi.

Riskli bina tespitinde tedirgin eden düşüş! Resmen deprem öncesine döndü!

6 Şubat’ta meydana gelen deprem felaketi sonrasında insanlar binasının risk durumunu tespit ettirmek için sıraya girmişti. Talep çoktu ve bu nedenle analiz yapan firmalar gün veremiyordu. Ancak şu an bu talepler deprem öncesi döneme döndü ve yok denecek kadar azaldı.

Japon deprem uzmanından flaş uyarı: Binanızda bu uygulama varsa aman dikkat! Geçmişteki depremlerde belli olmuştu!

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Kahramanmaraş ve Elbistan'da depremden hasar gören ve yıkılmayı bekleyen binalarda incelemelerde bulundu ve binalardaki ‘asmolen tavan’ uygulamasının tehlikesinin altını çizdi. İşte ayrıntılar...

binalarda deprem risk raporu Haberi

binalarda deprem risk raporu

Risk tespiti nasıl yapılır?

Kentsel dönüşümde yıkılacak yapılar için öncelikle risk tespiti yapılıyor. Yapılan incelemeler sonrasında raporda "riskli" olarak tespit edilen yıkılıp, yerine sağlam binalar inşa ediliyor. BU süreçte konutların risk tespiti nasıl yapılır?


Yapıların risk tespiti nasıl yapılır?

Riskli yapıların tespiti, Bakanlıkça hazırlanacak yönetmelikte belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde masrafları kendilerine ait olmak üzere, öncelikle yapı malikleri veya kanuni temsilcileri tarafından, Bakanlıkça lisanslandırılan kurum ve kuruluşlara yaptırılıyor. 

Yapılan incelemelerin sonucu Bakanlığa veya İdareye bildiriliyor. Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun hükümlerine göre Bakanlık, riskli yapıların tespitini süre vererek maliklerden veya kanuni temsilcilerinden isteyebilir. 


Kanuna göre, tespitin verilen süre içinde yaptırılmadığı takdirde, tespitler Bakanlıkça veya İdarece yapılır veya yaptırılır. Bakanlık, belirlediği alanlardaki riskli yapıların tespitini süre vererek İdareden de isteyebilir. 

Bakanlıkça veya İdarece yaptırılan...