16 / 05 / 2024

binalarda yapı denetimleri ücretini kim ödüyor

binalarda yapı denetimleri ücretini kim ödüyor

İzmir'de meydana gelen deprem sonrasında gözler yeniden müteahhitlere çevrildi. TMB Başkanı Mithat Yenigün, şu anda yapı denetim firmalarının ücretlerini müteahhitlerden alındığını hatırlatarak bu uygulamanın değişmesi gerektiğini dile getirdi.

Binalarda yapılan tadilat hataları, ölüme götürüyor: Bir delik bile açılmaması gereken kolonlar kesiliyor!

İçmimarlar Odası İstanbul Şubesi Başkanı Herdem Süer binalarda gerçekleştirilen ölümcül tadilat hataları ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı. Açıklamasında mega kent İstanbul'da kendiliğinden çöken binalar olduğunu anımsatan Süer, kritik uyarılar da yaptı.

O ilde yaşayanlar dikkat! Kaçak yapı denetimleri başladı! 106 kaçak yapıya toplam 7 milyon ceza...

Edirne İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürü Ali Çelik 2023 – 2024 yapılmış ve yapımı devam eden işlemlerle ilgili meclise bilgiler vererek kaçak yapılaşma ile ilgili olarak, 106 adet izinsiz yapıya il encümeni kararı ile 7 milyon 168 bin TL para cezası kesildiğini belirtti.

İnşaat Mühendisleri Odası açıkladı: Yeni binalar da endişe veriyor!

Kahramanmaraş merkezli depremlerde binlerce kişinin ölümüne neden olan binalarda yapılan hataların tekrarlanması endişe veriyor. Uzmanlar, yeni binalarında korkutan örneklere sahip olduğunu ileri sürdü. 

Binalarda yapılan mantolama da imar affı kadar riskli! Mantolama rapor ve ruhsat şartına bağlanmalı!

Binalarda yapılan mantolama da imar affı kadar riskli! Mantolama rapor ve ruhsat şartına bağlanmalı! İşte Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Kurucu Başkanı Tekin Saraçoğlu'nun o açıklamaları...

Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31755 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Binalarda yapılan usulsüzlükler için dava açılabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde binalarda yapılan usulsüzlükler için dava açılıp açılamayacağını kaleme aldı.

Binalarda sağlam çatı nasıl yapılmalı?

Binalarda hava şartlarına en çok maruz kalan kısım olan çatıların inşasında profesyonel işçilik ve statik hesap büyük öneme sahip. Peki sağlam çatı nasıl olmalı? Çatılar nasıl yapılmalı?

Menteşe'de imara aykırı yapılar yıkılıyor!

Kaçak yapı denetimleri kapsamında Muğla'nın Menteşe ilçesinde yer alan imara aykırı yapılar yerle bir ediliyor...

Binalarda depreme karşı hangi önlemler alınmalı?

İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu, binalarda can ve mal kaybını en aza indirmek amacıyla yönetmelikleri aynı çatı altında toplayan bir 'yapı yasası'na ihtiyaç olduğunu açıkladı.

Tek su sayacı olan binalarda ödeme paylaşımı nasıl yapılır?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Binamızda tek su sayacı var. Yönetim bizlerden su parası alıyor ama neye göre hesap yaptığını bilmiyoruz. Tek su sayacı olan hallerde paylaşım neye göre yapılmalı?' sorusunu cevapladı.

Otopark Yönetmeliği'nde hangi değişiklikler yapıldı?

Yeni yapılan binalarda, küçük konutlarda oturan 3 ayrı aile 1 araçlık otoparkı paylaşacak, büyük konut satın alanlara 2 araçlık otopark tahsis edilecek.

İstanbul'da riskli yapılar adresleniyor!

İstanbul'da olası bir depremde hasar görecek binlerce yapı kentsel dönüşüm için bekliyor. İBB bu yıl 39 ilçedeki tüm binalarda tespit çalışmalarını tamamlamayı planlarken, dönüşümü engelleyen sorunlar için de harekete geçti.

Binalarda BID-Belgeleme, İletişim, Doğrulama Süreci ve Faydaları etkinliği 15 Mart'ta! 

Binalarda BID-Belgeleme,İletişim, Doğrulama (Cx) Süreci ve Faydaları semineri 15 Mart tarihinde yapılacak.

binalarda yapı denetimleri ücretini kim ödüyor Haberi

binalarda yapı denetimleri ücretini kim ödüyor

İzmir'de meydana gelen depremin yankıları devam ederken birçok kişi yıkımların nedenleri için sorumlu arıyor. Akşam'dan Şenay Büyükköşdere'nin haberine göre; aralarında müteahhitlerin de olduğu 9 kişi gözaltına alındı. Ayrıca bu kişilerle beraber tüm sektör de mercek altına alındı. Depremle birlikte ülkemizdeki kötü yapı stokuyla bir kez daha gün yüzüne çıktı. Peki, sektör oyuncuları bu konuda nasıl çalışıyor, bundan sonra atılması gereken adımlar neler? Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

İşte Mithat Yenigün'ün o röportajı...

1.Deprem kötü yapı stokumuzu bir kez daha hatırlattı. Sektör bu konuda nasıl muhakeme yapıyor? 

Ülkemizin deprem bölgesi olduğunu biliyoruz. Ancak depremle yaşamak mümkün. Her şeyden önce bina yapacağımız yeri doğru tespit etmemiz lazım. Belediyelerin doğru seçimler yapması, müteahhitlerin de projenin hakkını vermesi gerekiyor. Ben...