06 / 05 / 2024

Binanın yeniden yapılması için oybirliği mi gerekli

Binanın yeniden yapılması için oybirliği mi gerekli

Kentsel dönüşüm uygulaması kapsamında riskli olarak ilan edilen yapılar maliklerin kararına bakılmaksızın yıkılıyor. Peki, riskli olmayan bir binanın yıkılıp yeniden yapılması için oybirliği gerekiyor mu?

Kiracılar dikkat! Doğalgaz dönüşümü yapılan evde kiraya ek zam gelir mi? 

Kirada bulunan evlerin doğalgaz dönüşümü yapılması halinde ev sahipleri de bu dönüşümden faydalanarak kiraya ek zam yapmak için kiracı ile karşı karşıya gelebiliyorlar. Peki, kiracılar böyle bir ek zammı kabul etmek zorundalar mı?

1952 yılında Beykoz Kasrı'nın Prevantoryum yapılmasına karar verilmiş!

1952 yılında Sağlık Bakanlığı tarafından Beykoz Kasrı'nın Prevantoryum yapılmasına karar verilmiş.

Türkiye'ye petrol ihracatı için tarih verildi

Irak Petrol Bakanı Hayyan Abdulgani, Irak’tan Türkiye’ye petrol ihracatının yeniden yapılması için Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY), petrol firmaları ve Türkiye ile anlaşma sağlanacağını duyurdu. İşte haberin ayrıntıları...

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı dönüşümü hızlandıracak: Her bölgenin özelliğine göre dönüşüm yapılmalı!

Gayrimenkul sektörünün temsilcileri, Kentsel Dönüşüm Başkanlığının kurulmasının çok önemli bir adım olduğuna dikkat çekerek, bu şekilde sürecin hızlanabileceğini belirtti. Ayrıca, her bölgeye özel dönüşüm yapılması gerektiği belirtildi.

127.7 milyar TL’lik borç yeniden yapılandırıldı

Türkiye Bankalar Birliği firmaların borçlarının yeniden yapılandırıldığını duyurdu. Finansal Yeniden Yapılandırma Çerçeve Anlaşması doğrultusunda toplam 381 firmanın 127.7 milyar lira kredisi yapılandırıldı.

İnşaat demir fiyatları ne kadar? 1 ton demir kaç TL oldu? 13 Mart 2023 demir fiyat listesi

Kahramanmaraş merkezli depremler büyük yıkıma neden oldu. Hükümetin yıkılan konutların yeniden yapılmasına yönelik açıklamalarından sonra demir fiyatlarına peş peşe zam gelmeye başladı. Peki İnşaat demir fiyatları ne kadar? 1 ton demir kaç TL oldu? 13 Mart 2023 demir fiyat listesi.

Altın borcu olanlara kritik uyarı! Kara kara düşünmeyin uzman Tunç Şatıroğlu yapılması gerekenleri bir bir anlattı

Gram Altında düşüş yaşanmasının ardından yeniden yükselişe geçmesi piyasalarda borcu olan vatandaşların sıkıntısını konuşmaya başladı. Piyasa  Uzmanı Tunç Şatıroğlu yapılması gerekenleri bir bir anlattı.

Depremlerden etkilenen illerde konut ve altyapının yeniden yapım maliyeti 45 milyar dolar! 

Şu ana kadar depremde yıkılanlar dahil, ağır hasırlı olan ve yıkılması gereken toplam konut sayısı 384 bine ulaştı. Depremlerden etkilenen illerde konut ve altyapının yeniden yapım maliyeti 45 milyar dolar olarak tahmin ediliyor. İşte ayrıntılar...

Ünlü ekonomist altın ile ne yapılması gerektiğini açıkladı! Altının düşeceğini bilmişti!

Altın için yeni tahmin geldi. Altın konusundaki tahminleri ile tanınan Haluk Özdil, bombayı patlattı. Özdil altın ile yapılması gerektiğini açıkladı. İşte detaylar…

Adana Kozan'da 21 konut için temel atıldı!

Adana Kozan'da 2020 yılında meydana gelen orman yangınında zarar gören 21 konut ve 2 ahırın yeniden yapılması için harekete geçildi.

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nde 37 binanın yıkımı tamamlandı!

Bursa’da 600 yıllık hanları çevreleyen 37 binanın yıkılmasıyla Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi tamamen ortaya çıktı. 

Ordu Aybastı'daki heyelandan yıkılan evlerin yeniden yapımı mecliste!

Ordu'nun Aybastı ilçesine bağlı Sağlık Mahallesi'nde yaşanan heyelanlar nedeniyle yıkılan evlerin yeniden yapılmasına ilişkin soru önergesi verildi. 

7326 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanunda başvuru süresi uzatıldı!

7326 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanunda Yer Alan Başvuru ve İlk Taksit Ödeme Sürelerinin Uzatılmasına İlişkin Karar 31581 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Binanın yeniden yapılması için oybirliği mi gerekli Haberi

Binanın yeniden yapılması için oybirliği mi gerekli

Binanın yıkılıp yeniden yapılması için oybirliği gerekiyor mu?

Kentsel dönüşüm uygulaması kapsamında yapılan riskli yapı tespitlerine karşı malikler veya kanuni temsilcilerince onbeş gün içinde, binanın bulunduğu ildeki çevre ve şehircilik il müdürlüğüne verilecek bir dilekçe ile itiraz etme hakkına sahip. 


Bu itirazları dördü üniversitelerin ilgili bölümlerinden öğretim üyesi ve üçü de Bakanlık personeli olmak üzere, yedi kişiden teşkil olunan teknik heyetler inceleyecektir. 


İnceleme neticesinde riskli bina raporu kesinleşir ise, bu binanın yıkılması gerekmekte olup, yıkım konusunda maliklerce herhangi bir karar alınmasına veya anlaşma sağlanmasına gerek yoktur.


Peki, riskli alanda yer almayan ya da riskli yapı ilan edilmeyen bir binanın yıkılıp yeniden yapılması için oybirliği gerekiyor mu?


Kat Mülkiyeti Kanununa göre riskli alanda yer almayan ya da riskli yapı ilan edilmeyen bir binanın yıkılıp yeniden...