05 / 05 / 2024

binanın yıllık enerji ihtiyacı

binanın yıllık enerji ihtiyacı

Yıllık enerji ihtiyacı; Binanın birincil enerji cinsinden ortama bir yıl içerisinde verilmesi gereken ısı enerjisi miktarına deniyor. Peki bir evin yıllık enerji ihtiyacı ne kadardır?

Orta Vadeli Program boyunca istihdamın yıllık 909 bin kişi artması bekleniyor!

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, OVP sürecince istihdamın yıllık ortalama 909 bin kişi artmasının beklendiğini, işsizlik oranın ise 2026’da yüzde 9,3 seviyesinde gerçekleşmesinin beklendiğini paylaştı.

Yıllık izin alırken yol izniniz olduğunu biliyor muydunuz? Bu hakkınızı kullanmayı unutmayın!

Yıllık izin kullanacakların bonus bir izin hakkı olarak yol izni de sunuluyor. Yaz tatilinin gelmesiyle pek çok çalışanın yıllık izne ayrılırken bu izni de kullanması büyük fayda sağlayacak. Bu izin sayesinde çalışanların telafi iş yapmalarına gerek yoktur.

Aylık bazda en çok altın, yıllık bazda ise borsa kazandırdı!

TÜİK verilerine göre, martta aylık en yüksek reel getiri, külçe altında gerçekleşti. Yıllık bazda ise en çok kazandıran borsa oldu.

ABD ticaret hatasından sonra bildirdi! İşte Barclays'ın yıllık kârındaki keskin düşüş!

İngiliz borç veren kurum Barclays, maliyetli ABD ticaret hatasından sonra yıllık net karında yüzde 19 düşüş bildirdi ayrıca şirketin hisselerinde yüzde 8 düşüş gözlendi.

Peugeot e-2008 yılın son fırsatıyla satışta! Şarj cihazı ve 1 yıllık enerji hediyeli! 19 Aralık 2022 fiyat listesi...

Yüzde 100 elektrikli ve yüzde 100 göz alıcı Peugeot e-2008 yılın son fırsatıyla satışta. Peugeot e-2008 duvar tipi şarj cihazı ve 1 yıllık enerji hediyesiyle alıcılara sunuluyor. Peki Peugeot e-2008 Aralık fiyatları kaç lira? İşte 19 Aralık 2022 fiyat listesi...

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nde 37 binanın yıkımı tamamlandı!

Bursa’da 600 yıllık hanları çevreleyen 37 binanın yıkılmasıyla Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi tamamen ortaya çıktı. 

Rusların yıllık kripto para işlem hacmi 5 milyar dolar düzeyinde!

Rusya Merkez Bankası yaptığı açıklamada Rusların son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto para birimleriyle yıllık işlem hacminin yaklaşık 5 milyar dolar düzeyinde olduğunu duyurdu.

Lütfü Türkkan: Sanayici ve tüccarın yıllık aidatlarını almayın!

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve TESK Başkanı Bendevi Palandöken'e çağrı yaptı. Lütfü Türkkan, sanayici ve tüccarın yıllık aidatlarının alınmamasını istedi.

Emlak Katılım Varlık Kiralama'nın yıllık basit brüt getiri oranı yüzde 8,87282!

Emlak Katılım Varlık Kiralama'nın TRDEVKS62117 ISIN kodlu kira sertifikasının 1. kira getirisine ilişkin yıllık basit brüt getiri oranı yüzde 8,87282, 91 günlük dönemsel getiri oranı ise yüzde 2,212128 olarak belirlendi.

Silivri'de 40 yıllık binanın yıkımı başladı!

İstanbul'da ağır hasarlı binaların yıkımı sürüyor. Çalışmalar sonucunda Silivri Belediyesi, 26 Eylül 2019’da Silivri açıklarında yaşanan 5.8’lik deprem sonrasında 40 yıllık bir binanın yıkımına başladı.

Enerjideki dönüşüm için yıllık 7 milyar dolar yatırım gerekli!

Türkiye'de, enerji sektöründeki dönüşümünün devamı için 2030'a kadar yıllık ortalama 5,3 ila 7 milyar dolarlık yatırıma ihtiyaç olduğu belirtildi.

Bakanlığa bağlı binaların yıllık kira giderleri TBMM gündeminde!

Bakanlığa bağlı birimlerin kullanımındaki binalara, bunlardan kiralık olanların sayısı ve yıllık kira giderleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Turhan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bereket Varlık Kiralama kira sertifikası yıllık getiri oranı yüzde 22,00!

Bereket Varlık Kiralama'nın kira sertifikasının yıllık basit getiri oranı yüzde 22,00 dönemsel getiri oranı ise yüzde 5,9068 olarak belirlendi...

binanın yıllık enerji ihtiyacı Haberi

binanın yıllık enerji ihtiyacı

Bir evin yıllık enerji ihtiyacı ne kadardır?

Yıllık enerji ihtiyacı; Binanın ısıtma, sıhhi sıcak su, soğutma, elektrik ve aydınlatma sistemleri için birincil enerji cinsinden ortama bir yıl içerisinde verilmesi gereken ısı enerjisi miktarına deniyor. Peki bir evin yıllık enerji ihtiyacı ne kadardır?


Bir evin yıllık enerji ihtiyacının hesabına ilişkin esaslar, 5 Aralık 2008 yılında Resmi Gazete'de yayımlanan Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliğinde yer alıyor.


Yıllık enerji ihtiyacı

MADDE 27 – (1) Yıllık Enerji İhtiyacı için ihtiyaç duyulan;


a) Binanın ısıtma ve soğutma enerjisi ihtiyacı hesabı, Bakanlık tarafından yayınlanacak ilgili tebliğe göre,


b) Binanın aydınlatma enerjisi ihtiyacı hesabı, TSE tarafından çıkartılan ilgili standartlar, burada bulunmaması halinde ilgili Avrupa standardlarına göre,


c) Binanın sıhhi sıcak su üretimi için kullanılan enerji ihtiyacı hesabı, TSE tarafından çıkartılan ilgili standartlar, burada bulunmaması...