29 / 04 / 2024

binaya eklenti yapmak yasak mı

binaya eklenti yapmak yasak mı

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, anagayrimenkulün bağımsız bölümleri dışında kalıp, korunma ve ortaklaşa kullanılan alanlara ortak alan deniyor. Peki, binaya eklenti yapılırsa ne olur?

Adana'da komşularına sinirlenen vatandaş binaya çürük raporu aldırdı!

Adana'da 3 katlı binanın zemin katında yer alan dükkanları satın alıp ev yapmak isteyen bir kişi, apartman sakinlerinin karşı çıkması üzerine öfkelenerek binaya çürük raporu aldırdı.

Binadaki eklenti tapuya tescil edilir mi?

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, anagayrimenkulün bağımsız bölümleri dışında kalıp, korunma ve ortaklaşa kullanılan alanlara ortak alan deniyor. Peki, binaya eklenti yapılırsa ne olur?

İbrahim Babacan melek yatırım yapmak için fon oluşturdu!

İş dünyasında son yıllarda popüler hale gelen melek yatırımcı olma modasına Babacan Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Babacan da katıldı. Babacan melek yatırım yapmak için 1 milyon TL'lik bir fon oluşturdu.

Araplar Ordu'ya otel yapmak için arsa arayışına giriyor!

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu’nun Arap yatırımcıların ilgi alanına girdiğini söyledi. Vali Balkanlıoğlu, “Arabistanlı büyük bir yatırımcı Ordu’ya 30 katlı büyük bir otel yatırımı yapmak istiyor. Arsa arayışına girdiklerinde fiyatlar aşırı artıyor” dedi.

Konut yapmak sadece bina inşa etmek değildir!

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Bolu Temsilciliği Yönetim Kurulu üyeleri Marmara’da yaşanan depremin 17’inci yılı ile ilgili açıklama yaptı. Kurul, ''Konut yapmak sadece bina yapmak değil, binadan da önemli olan yaşamı biçimlendirmektir.''dedi.

Türkiye yatırım yapmak için güvenli bir ülke!

Business Sweden Türkiye Ofisi Sorumlusu Friberg, "Türkiye hali hazırda yatırım yapmak için güvenli bir ülke" dedi.

Rize'de imarsız binaya oturulmaz raporu verildi!

Rize Afet Müdürlüğü ekipleri yaptıkları kontrolde Müftü Mahallesi'ndeki bir binaya oturulamaz raporu verdi. Müftü Mahallesi Dağdibi yolu üzerinde bulunan ve her hangi bir imar izni ve oturma izni bulunmayan bina, müteahhit tarafından inşaat aşamasında bırakıldı.

TOKİ'nin 2023 hedefinde 5.5 milyon kişiyi ev sahibi yapmak var!

Ergün Turan, 2023 hedefleri kapsamında amaçlarının 5.5 milyon insanın ev sahibi yapmak olduğunu vurguladı. Ayrıca emeklilere özel konut projeleri de geliştirdiklerini belirtti.

Fethiye Belediyesi'nden inşaat yapmak vatandaşlara müjde!

Fethiye Belediyesi, dar gelirli vatandaşlar için büyük bir projeye imza atıyor. ÖÇK (Özel Çevre Koruma) alanı dışında kalan ve köyden mahalle statüsüne geçen yerleşim yerlerinde inşaat yapmak isteyen vatandaşlara ücretsiz proje imkanı sunuyor.

İmarı olmayan arsaya ev yapmak mümkün mü?

Ev yapıları, İmar Kanunu gereğince imarı olan arsalar üzerinde inşa edilebiliyor. Peki, imarı olmayan arsaya ev yapmak mümkün mü? İmarı olmayan arsaya ev yapılırsa ne olur?

Binaya ne kadar demir gider?

Bir arsa üzerinde inşa edilecek binalar için merak edilen ve önceden hesaplanması gereken hususların arasında "demir" geliyor. Peki, bir metrekareye ne kadar demir gider? Bir binaya ne kadar demir gider?

Binaya çürük raporu nasıl alınır?

Kentsel dönüşüm ile riskli olarak tespit edilen diğer ifade ile çürük olan binalar yıkılarak yerine yeni binalar inşa ediliyor. Peki, binaya çürük raporu nasıl alınır? Hangi binalara çürük raporu verilir?

Veysel Tiryaki: Altındağ'da yıkmadan bir şey yapmak mümkün değil!

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki,"Altındağ'da yıkmadan bir şey yapmak mümkün değil. İmar planlarını tamamladığımız bölgelerde sosyal donatı, park, okul gibi alanların üzerinde hep gecekondular var." dedi.

binaya eklenti yapmak yasak mı Haberi

binaya eklenti yapmak yasak mı

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında kendisine yöneltilen ''bina eklenti bölümleri'' konulu soruyu yanıtladı. İşte, Tamer Heper'in yazısı.. 

Dört katlı binada çatı dubleksi satın almıştım. Bu binada alt katlarda depo da var. Depolar bazı dairelere ait. Bunlardan ikisi benim tapumda bana ait olarak görülüyor. Ancak yönetim planına baktığımda aynı zamanda 1 nolu daireye ait gibi de görülüyor. Depo 1 nolu bağımsız bölümün tam altında ve dairenin tamamını kaplıyor. Bu durumda depo kime ait, bunu nasıl çözeriz? ● O.E. 

Okuyucumun anlattığı durum ilginç, ancak önce bir bilgi aktarayım. Kat Mülkiyeti’ne tabi binalarda bağımsız bölümlerin dışında kullanılabilecek yerler vardır. Bunlar ortak alanlar, tahsisli alanlar ve eklentilerdir. Ortak alanlar, her bağımsız bölüm malikinin yararlanacağı müstakil tapusu olmayan alanlardır. Otopark, sığınak gibi.

Tahsisli alanlar, yönetim...