21 / 09 / 2024

Bingöl ova sınırları

Bingöl ova sınırları

Bingöl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Yıldırım, bölgede ova sınırlarının belirtildiğini söyedi. Yıldırım, ''Bingöl-Muş yolundan İçmeler TOKİ konutlarına kadar belirlenen sınırlar var. Yani ova olan bölgenin tamamı'' diye konuştu.

OGM’den İzmir’de yanan alanların orman sınırlarının dışına çıkarıldığı iddialarına yalanlama!

Orman Genel Müdürlüğü (OGM) yaptığı açıklamada bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, "İzmir'in Karşıyaka ilçesinde 15 gün önce yanan ormanlık alanın orman sınırlarının dışına çıkarıldığı" iddialarını yalanladı.

İzmir Bayraklı'daki 375 hektarlık alan orman sınırları dışına çıkarıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 32648 Sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan bir kararla, İzmir Bayraklı'da yangınların etkilemiş olduğu  375 hektarlık alan orman sınırları dışına çıkarıldı. Söz konusu karara Türk Mühendis Mimar Odaları Birliği'nden de tepki geldi.

Açlık sınırı 19 bin 271 TL'ye çıktı!

Türk-İş verilerine göre, Ağustos ayında açlık sınırı 19 bin 271 Türk Lirası’na, yoksulluk sınırı ise 62 bin 772 Türk Lirası’na  yükseldi.

BİSAM açıkladı! Açlık sınırı asgari ücreti aştı, yoksulluk sınırı 67 bin 186 lira...

DİSK Birleşik Metal-İş’e bağlı BİSAM’ın yaptığı son araştırma kapsamında, dört kişilik bir ailenin temel ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için gereken açlık sınırı 19 bin 423 liraya kadar yükseldi. Yoksulluk sınırı ise 67 bin 186 lira oldu.

9 ilde bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı!

Bugünkü 32620 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre Kastamonu, Amasya, Bingöl, Kütahya, Niğde, Mersin, Manisa, İstanbul ve Samsun'da bulunan bazı alanlar orman sınırları dışına çıkartıldı.  İşte detaylar...

İstanbul'da bu ay 493 bin metrekarelik alan orman sınırları dışına çıkarıldı!

Mega kent İstanbul'da 493 bin metrekarelik alan bu ay içerisinde orman sınırları dışına çıkarıldı ve şehre dahil edildi. İstanbul'un genişleme sürecine mercek tutan araştırmalar, şehre bağlı köylerin "kırsal mahalle" statüsü ile nasıl büyüdüğünü de sözler önüne serdi.

Asgari ücret ile açlık sınırı arasındaki makas açıldı!

Bilkent Üniversitesi Ekonomi bölümü öğretim üyesi ve Merkez Bankası eski başekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara'nın resmi sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı grafik, ücretler ile açlık sınırının makasının ne kadar açıldığını ortaya koydu.

Açlık sınırı 19 bin TL'yi, yoksulluk sınırı 62 bin TL'yi geçti!

Türk-İş merakla beklenen Temmuz ayı açlık-yoksulluk sınırı verilerini açıkladı. Söz konusu verilere göre, Temmuz ayında açlık sınırı 19 bin 234,43 liraya, yoksulluk sınırı 62 bin 652,87 liraya çıktı.

Açlık sınırı 21 bin TL'ye dayandı, yoksulluk sınırı 62.302 TL oldu! İşte gıda, kıyafet ve market harcamaları...

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu araştırmasına göre, temmuz ayında açlık sınırı bir önceki aya göre 202 lira daha artarak 20 bin 776 liraya, yoksulluk sınırı 62 bin 302 liraya çıktı. İşte kalem kalem harcama tutarları...

Bingöl'deki deprem sonrası Prof. Dr. Osman Bektaş'tan stres transferi uyarısı!

Yer bilimcilerin sıklıkla işaret ettiği Bingöl'de dün akşam saatlerinde 4.2 büyüklüğünde deprem yaşandı. Meydana gelen deprem sonrası Prof. Dr. Osman Bektaş'tan stres transferi uyarısı geldi

8 şehirdeki bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı! Cumhurbaşkanı imzasıyla Resmi Gazete'de açıklandı! 

Amasya, Balıkesir, Kastamonu, Manisa, Muğla, Samsun, Sinop ve Sivas illerinde bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı. İşte ayrıntılar...

Açlık sınırı 19 bin TL'yi, yoksulluk sınırı 65 bin TL'yi aştı! Asgari ücretle makas açıldıkça açılıyor! 

17 bin 2 TL'lik asgari ücret ile açlık ve yoksulluk sınırları arasındaki makas açıldıkça açılıyor. Haziran'da açlık sınırı 19 bin TL'yi, yoksulluk sınırı 65 bin TL'yi aştı. İşte detaylar...

Açlık sınırı 19 bin TL'ye, yoksulluk sınırı 62 bin TL'ye dayandı!

TÜRK-İŞ tarafından yapılan çalışmaya göre göre aynı aydı gıda fiyatları aylık yüzde 0,05, yıllık yüzde 82,02 artarken, açlık sınırı 19 bin, yoksulluk sınırı 62 bin TL'ye dayandı.

Bingöl ova sınırları Haberi

Bingöl ova sınırları

Tarımsal faaliyetler ve eğitim alanı için bir sıkıntı olmayacağını belirten Bingöl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Yıldırım, "Ancak tarım dışı faaliyetlerle ilgili bir sınırlama getirildi. Bunun dışında tarım potansiyelimiz yüzde 7, il genelinde toplam alan içerisinde yüzde 7'dir. Bunu da korumamız gerekir ki tarım her zaman lazım. Ülkenin stratejik önemi tarım ve hayvancılıktır. Yatırım yapılması gereken yerlerde yatırım yapılsın, arazinin olduğu yerlerde araziler kurulsun, havyacılık yapılan yerlerde hayvancılık yapılsın. Bu planlama anlamında olması gereken bir iştir. Orada bakanlık tarafından yapıldı. Bingöl-Muş yolundan İçmeler TOKİ konutlarına kadar belirlenen sınırlar var. Yani ova olan bölgenin tamamını kapsıyor." 


"OVANIN KENDİSİNE AİT BİR MEVZUATI OLUŞTURULACAK'' 

Kararın tarımsal potansiyeli yüksek yerleri kapsadığını ifade eden Yıldırım, "Tarımsal anlamda faaliyet yapılabilecek arazileri kapsıyor. Yarın Allah korusun bir...