15 / 05 / 2024

Bir arazide yan sınai işletme varsa ne olur

Bir arazide yan sınai işletme varsa ne olur

6537 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Hakkında Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun 15 Mayıs 2014 tarihinde yürürlüğe girdi. Peki kanunda adı geçen yan sınai işletme nedir? Bir arazide yan sınai işletme varsa ne olur?

NEF, Türkiye’nin dört bir yanında arsa ofisi açıyor!

NEF Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, geçtiğimiz gün gerçekleştirilen basın toplantısında emlak sektörüne yönelik önemli açıklamalarda bulunurken hedef ve projelerini paylaştı. Türkiye’nin dört bir yanında arsa ofisi açan NEF, 2 yılda 3,5 milyon metrekarenin üzerinde arsa satışı yaptı.

Ak Partili Dağ'dan 29 Ekim'de emekliye ikramiye açıklaması: "Bakanlarımız çalışmalarını..."

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, 29 Ekim'de emeklilere 5 bin lira ikramiye verilip verilmeyeceği konusundaki bir soruya yanıt verdi.

Bölgede yeniden büyük bir deprem olur mu? Naci Görür’den o soruya net yanıt!

Kahramanmaraş merkezli yaşanan iki büyük deprem felaketinden sonra bölgede yeniden büyük bir deprem olacağı ile ilgili söylentilerle ilgili Prof. Dr. Naci Görür’den yanıt geldi. Bu ve merak edilen diğer konularla ilgili görüşlerini açıklayan Görür, çarpıcı ifadeler kullandı. İşte Görür’ün konuyla il

EYT düzenlemesine binlerce çalışanı ilgilendiren ve çok merak edilen o madde konulacak mı?

Posta Gazetesi Sosyal Güvenlik Uzmanı Ekrem Sarısu okuyucularından gelen çok önemli bir soruyu yanıtladı. Sarısu EYT düzenlemesine kamuda çalışan binlerce kişinin çalışma hayatını düzenleyecek bir madde konulması gerektiğini ifade etti.

İmar affına dair sorular yanıt buluyor! İmar affı ne zaman başlayacak? İmar affı kaç yılda bir çıkıyor?

İmar affı ülke gündeminde olan konulardan bir tanesidir. İmar affına dair pek çok sorular yanıt bulmayı bekliyor. İşte bu konuya dair sorulan sorular!

Altın yükselirken dolarda durum bambaşka! 2023’te bu seviyeleri görecek!

Dolara yatırım yapanlar Dolar ne kadar olacak? Dolar düşecek mi yükselecek mi sorularının cevaplarını araştırıyor. Bu sorulara ABD’li dev banka Morgan Stanley bir raporla yanıt verdi. Morgan Stanley'e göre, dolar zirve yaptı ve 2023 yılında düşecek.

Gram altın bir anda fırladı! Gram altın 1.100 lira olur mu? sorusuna net yanıt şimdi geldi

Yatırımcılar tarafından en güvenli liman olarak görülen altın fiyatları yükselişe geçti. Gram altın bir anda fırlayarak 1054 lira oldu. Peki gram altın 1100 lira olur mu? soru merak edilirken net yanıt şimdi uzman isimden geldi. Uzman isim gram altının ne kadar olacağını açıkladı

Bakan Nebati'den The Economist'e dikkat çeken yanıt: 'Ters giden bir şey yok'

İngiltere merkezli The Economist dergisi "Yüksek enflasyon ortamında bile Türkiye ekonomisi büyüyor!" diyerek Türk ekonomisini değerlendirdi. Hazine ve Maliye Bakan Nureddin Nebati'de Twitter hesabından yanıt verdi. "Ters giden bir şey yok". İşte detaylar...

Kempinski Residences Balmumcu'da teslimler 2024'te!

Yemyeşil bir vadide, 30 bin metrekare büyüklükteki geniş bir arazide konumlanan Kempinski Residences Balmumcu, 5 modern binaya yayılan 155 rezidansa ve 11 seçkin villaya sahip. Projede konut teslimlerinin 2024'te yapılması planlanıyor.

Doğu Kudüs'te bir Yahudi'den işgal ettiği evin sahibine şok eden yanıt!

İşgal altında olan Doğu Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesinde bir Yahudi, işgal ettiği evin sahibine 'evini ben çalmasam başkası çalacak' yanıtı verdi...

Yeni Zelanda'daki 12 konteynerden yapılan ev dikkat çekiyor!

Yeni Zelanda'nın Waikato bölgesinde geniş bir arazide yapılan konteyner ev, alışılmışın dışındaki tasarımıyla dikkat çekiyor. 12 adet konteynerin birleşiminden inşa edilen evde 6 adet yatak odası ve havuz yer alıyor. 

Özak Göktürk'ün lansmanı yapıldı!

Özak GYO'nun yaşama değer katma felsefesiyle hayata geçireceği Özak Göktürk projesinin lansmanı yapıldı. Özak GYO Göktürk, 22 dönümlük, ormanlarla çevrili bir arazide inşa ediliyor. Projede toplam 157 konut bulunuyor...

Küçükçekmece'de çökme tehlikesi bulunan 5 katlı bina boşaltıldı!

Küçükçekmece İnönü Mahallesi 1. Kocatepe Sokakta bulunan 5 katlı bir bina, yanında devam eden bir inşaattan dolayı daha önce çökme riskine karşı tahliye edilmişti. Dün gece binadan gelen sesler üzerine, mahalle sakinleri sokağa döküldü...

Bir arazide yan sınai işletme varsa ne olur Haberi

Bir arazide yan sınai işletme varsa ne olur

Yan sınai işletme nedir?

6537 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Hakkında Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun 15 Mayıs 2014 tarihinde yürürlüğe girdi. Kanun; Toprağın korunması, geliştirilmesi, tarım arazilerinin sınıflandırılması, asgari tarımsal arazi ve yeter gelirli tarımsal arazi büyüklüklerinin belirlenmesi ve bölünmelerinin önlenmesi, tarımsal arazi ve yeter gelirli tarımsal arazilerin çevre öncelikli sürdürülebilir kalkınma ilkesine uygun olarak planlı kullanımını sağlayacak usul ve esasları belirlemeyi amaçlıyor. Peki, kanunda adı geçen yan sınai işletme nedir? Bir arazide yan sınai işletme varsa ne olur?


Yan sınai işletme: Yeter gelirli tarımsal arazilere ait ürün depolama, koruma, işleme ve pazarlama gibi faaliyetlere yönelik tesislere deniyor.


Yan sınai işletme ne demektir?

MADDE 8/H – Yeter gelirli tarımsal arazilere sıkı şekilde bağlı bir yan sınai işletme mevcut ise yan sınai işletme...