06 / 05 / 2024

bir bina neden v şeklinde yıkılır

bir bina neden v şeklinde yıkılır

Elazığ'da meydana gelen depremde V şeklinde yıkılan Dilek Apartmanı, depremin simge binalarından oldu. Bir bina neden V şeklinde yıkılır? 

Ankara'da yeni yapılan bir bina 'yok artık' dedirtti! Nerede doğru şehirleşme, nerede estetik?

Akademisyen İnşaat Mühendisi Mayk İnşaat, X sosyal medya hesabı üzerinden Ankara'da yeni yapılan bir binanın fotoğrafını paylaşarak 'Nerede doğru şehirleşme, nerede estetik?' yorumunda bulundu.

Deprem yönetmeliğine meydan okuyan o bina hayrete düşürdü!

Son zamanlarda bina inşaatları sık sık gündem oluyor. Depreme dayanıklı binaların inşa edilmesi gerekirken, yönetmeliğe meydan okuyan bir bina görenleri hayrete düşürdü. Akademisyen İnşaat Mühendisi Mayk İnşaat, X sosyal medya hesabından bir bina inşaatını paylaştı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar

İstanbul'da kontrollü yıkıma rağmen iki günde 2 bina çöktü!

Dün Esenyurt'ta 6 katlı binanın, yıkımı sırasında çökme meydana gelirken, bugün de Kadıköy'de bir bina çöktü ve bir işçi enkaz altında kaldı... İşte detaylar...

Belediye, o ildeki bir bina ile arsasını 8 taksitle satıyor! KDV'den ve emlak vergisinden muaf gayrimenkul!

Giresun Bulancak Milli Emlak, Giresun ili, Bulancak ilçesi, Bayındır Mahallesinde yer alan bir adet bina ile arsasını 8 taksitle satıyor. Peki Giresun Bulancak'taki gayrimenkulün fiyatı ne kadar? İhalesi ne zaman?

Depremde en çok hangi katlar zarar görür? Depremde binanın ilk neresi çöker? Bir bina depremde neden çöker?

Kahramanmaraş merkezli ve ülkenin yüreğine ateş saçan depremlerden sonra vatandaşlar depremde nerelerin güvenli olduğu ve binada ilk nerelerin çökeceği araştırılmaktadır. İşte detaylar!

Daha iyi bir bina yönetmeliği Maraş'taki depremin etkisini azaltır mıydı? Washington Post'tan deprem analizi!

Dünyanın onlarca ülkesinden Türkiye'ye yardım ekipleri ve erzak yollanırken; ABD'nin önde gelen gazetelerinden Washington Post tarafından yapılan geniş çaplı analizde depremin neden bu kadar ölümcül olduğu bir bir sıralandı. İşte ayrıntılar...

Milyonlarca kişi, bulundukları şehirden başka bir ile neden göç etti?

Türkiye’de geçtiğimiz yıl 3 milyona yakın insan bulundukları şehri terk ederek başka bir ile göç etti. Peki bu göçün en büyük sebeplerinin başında neler geliyor?

İş GYO Beşiktaş'tan bina aldı! 

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı yeni bir gayrimenkul yatırımına imza attı. Şirket tarafından İstanbul'da bir bina alındı. İşte merak edilen tüm ayrıntılar...

İş GYO Beşiktaş'tan bina alacak! 152.5 milyon TL'ye!

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı yeni bir gayrimenkul yatırımına imza atıyor. Şirket tarafından İstanbul'dan bir bina almaya karar verildi. İşte tüm detaylar...

Nijerya'da 3 katlı bina çöktü! 8 kişi enkaz altında kalarak hayatını kaybetti

Nijerya'da 3 katlı bir bina henüz öğrenilemeyen nedenle çöktü. Çöken binanın enkazı altında kalan 8 kişi hayatını kaybederken 23 kişi enkazdan sağ kurtarıldı.

Deprem riski olan bölgelerde dönüşüme girmemiş hiçbir bina kalmayacak!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yaptığı açıklamada "Türkiye'nin deprem riski olan bölgelerinde kentsel dönüşüme girmemiş hiçbir binamız kalmayacak" dedi.

Kentsel dönüşüme girmemiş hiçbir bina kalmayacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum kentsel dönüşümle ilgili olarak yaptığı açıklamada "Kentsel dönüşüme girmemiş hiçbir bina kalmayacak" dedi. 

Sultangazi'deki riskli bina demir direkle güçlendirildi!

Sultangazi'de yıkılma tehlikesi bulunan 6 katlı bir bina demir direkle güçlendirildi. Vatandaşlar bu önleme tepki gösterdi.

bir bina neden v şeklinde yıkılır Haberi

bir bina neden v şeklinde yıkılır

Elazığ'da meydana gelen sarsıntıda yıkılan Dilek Apartmanı, depremin simge binalarından oldu. Çok sayıda can kaybının olduğu Dilek Apartmanı V şeklinde yıkıldı Peki Dilek Apartmanı’nın yıkılış şekli, neyi gösteriyor? Bir bina neden V şeklinde yıkılır? İşte bu soruları İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Nusret Suna yanıtladı. İşte Habertürk'ten Esra Boğazlıyan'ın haberi..

6.8’lik Elazığ depreminin bilançosu çok ama çok ağır. 41 kişi hayatını kaybetti, 1607 kişi ise yaralandı. Elazığ ve Malatya’da 82 bina yıkıldı, 1287 bina ise ağır hasar aldı. Yıkılan binalarda arama kurtarma çalışmaları henüz tamamlanmadı. AFAD ekiplerinin depremin hemen ardından başlattığı ve günlerdir insanüstü bir çabayla süren çalışmalarıyla 45 kişi enkaz altından sağ çıkarıldı.

En fazla can kaybı, Mustafa Paşa ve Sürsürü’de yıkılan binalarda oldu. Özellikle de Sürsürü Mahallesi’ndeki Dilek...