14 / 05 / 2024

bir daire kaça mal olur 2014

bir daire kaça mal olur 2014

Daire inşaat maliyetleri, farklı kategorilerde tespit ediliyor. Söz konusu daire maliyet bedelleri, Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından açıklanıyor. İşte daire inşaat maliyeti 2015 yılı bedelleri...

1940'ta Kadıköy'ün imar sorunu: İskeleden Altıyol ağzına kadar geniş asfalt bir cadde inşa edilecek

1940 yılında, Kadıköy'de İskeleden Altıyol ağzına kadar geniş asfalt bir cadde inşa edilecek. Bunun için bir çok dükkan ve ev istimlak edilmiş.

Müteahhitler Birliği açıkladı: Yüksek ücretlere rağmen büyük bir ara eleman açığı var!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren yaptığı açıklamada yüksek ücretlere rağmen büyük bir ara eleman açığı olduğunu dile getirerek, söz konusu bu sorunun tüm sanayi dallarını ve ekonomiyi olumsuz olarak etkilediğini dile getirdi.

Otomobil satışları rekor kırarken, bundan sonra yeni bir araç alamayacaklar açıklandı!

Otomobil satışları şubat ayında rekor kırarken, otomotiv yazarı Emre Özpeynirci, yeni bir otomobil alamayacakları açıkladı ve seçimden sonrayı işaret etti.

Daire sahibi olmak isteyenlere müjde! Rize’de bir daire satılacak!

Rize ili, Derepazarı ilçesinde yer alan bir adet daire satılacak. Satışa ilişkin tüm bilgiler kesinleşirken, ihalenin 4 Aralık’ta düzenleneceği açıklandı.

O belediye bir konutu satışa çıkardı! İhale tarihi 9 Kasım!

Sinop ili, Türkeli ilçesine bağlı bir konut satışa çıkarıldı. İhale tarihi 9 Kasım olan konut, açık teklif usulüyle satılacak.

Okulların açıldığı gün toplu taşıma bedava mı? 11 Eylül 2023 otobüs, metro, metrobüs saat kaça kadar ücretsiz? 

'11 Eylül 2023 otobüs, metro, metrobüs bedava mı?' sorusunun yanıtı merakla araştırılıyor. İBB'den konu ile ilgili bir son dakika açıklaması geldi. İşte detaylar...

Belediyelerin son bir ayda satışa çıkardığı gayrimenkullerin değeri 10 milyar lira yaklaştı!

Türkiye genelinde, belediyelerin, son bir ayda satışa çıkardığı gayrimenkullerin değeri 10 milyar liraya yaklaştı. Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin 9 Temmuz - 13 Ağustos tarihleri arasında 633 taşınmazı satışa çıkardı.

Altın fiyatlarında rüzgar tersine döndü! Fiyatlar yerle bir oldu! 5 Ağustos Cumartesi altın fiyatları

Altın fiyatlarının gözü dün açıklanan ABD tarım dışı istihdam verilerindeydi. Verilerin açıklanması ile altın fiyatlarında rüzgar tersine döndü. Fiyatlar resmen yerle bir oldu. Gram altın ne kadar oldu? Çeyrek altın kaç lira? İşte 5 Ağustos 2023 canlı altın fiyatları.

Bir tapu kaç kişi üzerine olabilir? Tapu için kaç para harcanır?

Gayrimenkul sahibi olan ya da olmak isteyenler tarafından merak edilen konulardan biri de bir tapunun kaç kişi üzerine olabileceğidir. Genelde gayrimenkul sahipleri, bunu çocuk ve eşleri üzerine tapuyu geçirmek için sorgular. Peki tapu birden fazla kişi üzerine olabilir mi?

6 dev bankada peş peşe son dakika rüzgarı! ING, İş Bankası, Akbank, TEB, Akbank ve Garanti açıkladı! Sakın kaçırmayın!

6 dev bankada peş peşe son dakika rüzgarı! ING, İş Bankası, Akbank, TEB ve Akbank ve bir banka daha açıkladı! Sakın kaçırmayın!.. İşte ayrıntılar... Hemen bakın...

Marketler Ramazan’da kaça kadar açık? BİM, A101, ŞOK, Migros, CarrefourSA çalışma saatleri...

Ramazan’ın gelişi ile beraber temel gıda ürünlerine rahatlıkla ulaşabilmek isteyenler özellikle sahur saatleri için marketlerin saatlerinde bir değişiklik olup olmadığını sorgulamaya başladı. Peki, Ramazan ayında marketler sat kaça kadar açık? Zincir marketlerin çalışma saatleri nasıl? İşte detaylar

İstanbul’dan kaçışa EYT göçü de eklendi, o bölgede arsa bulmak mucize oldu!

Kahramanmaraş merkezli felaketin ardından 7 büyüklüğünün üzerinde bir depremin beklendiği İstanbul’dan kaçışa bu kez de EYT göçü eklendi. Megakentten kaçanların çoğunun adresi olan bu bölgede fiyatlar adeta uçarken artık arsa bulmak mucize oldu.

İslam Memiş ''buyurun gümüş bedava'' dedi! Fırtınayı koparttı!  Gelecek rekoru bir çırpıda açıkladı! 

Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş 2023 yılında gümüşün yatırımcılarına kazandıracağını söyledi. Yatırımcılara alım fırsatlarını ''buyurun gümüş bedava''dediği zamanları hatırlattı. Fırtınayı koparttı! Gelecek rekoru bir çırpıda açıkladı...

bir daire kaça mal olur 2014 Haberi

bir daire kaça mal olur 2014

Daire inşaat maliyeti 2015!

Dairenin inşaat maliyet bedelleri, farklı kategorilerde belirleniyor. Bu kategoriler; Lüks İnşaat, 1. sınıf inşaat, 2. sınıf inşaat, 3. sınıf inşaat ve basit inşaat olarak karşımıza çıkıyor.


Ayrıca bir dairenin inşaat maliyeti; Lüks inşaat;Betonarme Karkas;Yığma Kagir Bina; Yığma Yarı Kagir Bina; Ahşap Binalar; Taş Duvarlı Bina; Gecekondu Tarzı Bina; Kerpiç ve Diğer Basit bina türüne göre değişkenlik gösteriyor.


Söz konusu daire maliyet bedelleri, Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bütçe yılından önce açıklanıyor. Buna göre, 2014 yılına ait inşaat maliyetleri 27 Ağustos 2014 tarihinde 29101 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğ ile duyuruldu. Daire inşaat maliyeti 2015 bedelleri aşağıda sıralanıyor:


Daire maliyet bedelleri 2015:

Lüks İnşaat

Çelik Karkas Bina

Asgari: 1941,30

Azami: 2070,19

Orta: 2005,75


Betonarme Karkas

Asgari: 1151,53

Azami: 1292,35

Orta: 1221,94


Yığma Kagir Bina

Asgari: 944,44

Azami: 973,87

Orta: 959,16


Yığma...