28 / 04 / 2024

Bir Gayrimenkul Destinasyonu olarak Türkiye paneli

Bir Gayrimenkul Destinasyonu olarak Türkiye paneli

TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş. ve Arkitera Mimarlık Merkezi işbirliğiyle Türkiye’de gayrimenkulün bugünü ve geleceğini tartışmak amacıyla “Gayrimenkulün Geleceği, Geleceğin Gayrimenkulü” toplantı serisinin ikincisi sektör temsilcilerini buluşturdu...

Gayrimenkulün Geleceği, Geleceğin Gayrimenkulü devam ediyor!

Türkiye’de gayrimenkulün bugünü ve geleceğini tartışmak amacıyla düzenlemeye başlanan “Gayrimenkulün Geleceği, Geleceğin Gayrimenkulü” toplantı serisi, “Bir Gayrimenkul Destinasyonu olarak Türkiye” paneli ile devam ediyor

Bir gayrimenkul destinasyonu olarak Türkiye paneli 22 Kasım'da!

“Gayrimenkulün Geleceği, Geleceğin Gayrimenkulü” toplantıları “Bir Gayrimenkul Destinasyonu olarak Türkiye” paneli ile devam ediyor.

Gayrimenkul değeri nasıl hesaplanır? Ev fiyatları nasıl belirlenir?

Gayrimenkulün değeri, bir ev için önemli bir faktör olup, satın almayı düşündüğünüz veya sahip olduğunuz bir gayrimenkulün gerçek değerini belirlemek önemli bir adımdır. Peki bir evin değeri nasıl hesaplanır ve hesaplama yöntemleri nelerdir? İşte bu konuyla ilgili önemli bilgiler…

Bir kişi hissesini satmak istemezse ne olur?

Hisseli tapu, bir gayrimenkulün bu arsa, ev ya da dükkan olabilir bu malların ortaklarını ifade eden tapu çeşididir. Peki” Bir kişi hissesini satmak istemezse ne olur?” İşte detaylar!

Çin’de bir emlak şirketi daha vade uzatımı talep etti!

Çin’de diğer bir gayrimenkul şirketi daha, kredi daralması sebebiyle meydana gelen şok dalgalarının ülkenin emlak sektöründe yayılmayı sürdürmesiyle beraber, borç ödemesini yapamamaktan kaçınmak için vade uzatımı talep ediyor. 

Ankara ve Antalya'daki 3 gayrimenkul özelleştiriliyor!

Özelleştirme kapsam ve programında yer alan başkent Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde bulunan iki taşınmazla turizmcilerin gözdesi Antalya Döşemealtı'ndaki bir gayrimenkulün özelleştirme ihalesi nihai pazarlık görüşmeleri yapıldı.

Kayseri'deki gayrimenkul davasında kararı Danıştay verdi!

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Nedim Türkmen bugünkü köşesinde Kayseri ilindeki bir gayrimenkul davasını kaleme aldı.

Artıbir Gayrimenkul Danışmanlık Ve Otomotiv Limited Şirketi kuruldu!

Artıbir Gayrimenkul Danışmanlık Ve Otomotiv Limited  Başakşehir’de  30 bin TL sermaye bedeli  Onur Öztürk tarafından kuruldu.

Eşref Hamamcıoğlu, Galatasaray için yeni bir gayrimenkul projesi mi planlıyor?

Sarı kırmızılı kulüp Galatasaray'da başkanlık seçimi heyecanı ve açıklamaları devam ediyor. Başkan adaylarının seçimle ilgili konuşmaları da sürüyor. Başkan adayı Eşref Hamamcıoğlu, Galatasaray için yeni bir gayrimenkul projesi mi planlıyor?

Sahibinden satılık gayrimenkul alırken nelere dikkat edilmeli?

Bir gayrimenkul almak isteyenlerin ilk hayali genelde sahibinden olması oluyor. Peki sahibinden satılık gayrimenkuller ne kadar sahibinden? Sahibinden satılık gayrimenkul alırken nelere dikkat etmeli? İşte detaylar...

Özderici GYO'dan gayrimenkul alım ve satım açıklaması!

Özderici GYO'nun Tebliğ'de belirtilen ekspertiz değerinin yüzde 95'inin altında bir satış bulunmamakta ve aynı dönemde şirket portföyüne bir gayrimenkul alım işlemi bulunmamakta

Estonya’da gayrimenkul usulsüzlüğü, Başbakanı istifa ettirdi!

Avrupa Birliği ülkesi Estonya'da, partisinin bir gayrimenkul projesinde yapılan usulsüzlüğe karıştığı ileri sürülen Başbakan Juri Ratas'ın, istifa ettiği açıklandı.

Sinpaş GYO yeni gayrimenkul yatırım ortaklığı kuracak!

Sinpaş GYO'nun Marmaris'teki taşınmazların, kısmi bölünmesi suretiyle, paylarının tamamı şirkete ait olan yeni bir gayrimenkul yatırım ortaklığı kurulacak.

Yabancılar, Türkiye'ye gelmeden gayrimenkul alım satımı yapabiliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yurt dışında açılan Tapu ve Kadastro temsilcilikleri aracılığıyla ile ilk defa Türkiye'deki bir gayrimenkul, yabancı alıcı ve satıcılar tarafından ülkeye gelmeden satıldı.

Elbirliği mülkiyetindeki bir ortak hissesini satabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Bir gayrimenkulün iştirak halinde ortaklarından biriyim. Bir başka ortağın vasisi, kısıtlının hissesinin satışı için mahkemeden izin alıp, hisseyi sattı. Şimdi bu durumda iştirak halindeki mülkiyet, tüm ortaklar için mülkiyete dönüşmüş müdür?' sorusunu yanıtladı.

Bir Gayrimenkul Destinasyonu olarak Türkiye paneli Haberi

Bir Gayrimenkul Destinasyonu olarak Türkiye paneli

TSKB Gayrimenkul Değerleme ve Arkitera Mimarlık Merkezi işbirliğiyle 22 Kasım Perşembe günü, TSKB Cennet Bahçesi’nde gerçekleştirilen ‘Bir Gayrimenkul Destinasyonu olarak Türkiye’ isimli panele kamu, yerel yönetim, sivil toplum kurumları ve gayrimenkul sektörünün temsilcileri katıldı.


‘Bir Gayrimenkul Destinasyonu olarak Türkiye’ panelinde, Fitch’in not artırımının ardından uluslararası piyasalardaki etkiler ve gayrimenkul sektörüne yönelik beklentiler sektör profesyonelleri tarafından değerlendirildi.


Atlas Proje Yönetici Ortağı Tavit Köletavitoğlu’nun moderatörlüğünde gerçekleştirilen “Kurumsal Yatırımcılar için Türkiye” oturumuna, T.C. Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Daire Başkanı Arda Ermut, PwC Türkiye Ortağı Ersun Bayraktaroğlu, Baker Mc Kenzie & Esin Hukuk Bürosu Kurucu ve Yönetici Ortağı İsmail Esin, Rönesans Gayrimenkul Yatırım Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özgümüş ve Albaraka Türk Katılım Bankası Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Verçin katılımlarıyla katkı sağladı.


Extensa Genel...