02 / 05 / 2024

bir tapu iki kişi adına olur mu

bir tapu iki kişi adına olur mu

Gayrimenkulün tapusu birden fazla işi adına çeşitli oranlamalar ile paylaştırılabilir mi? Gayrimenkul tapusu birden fazla kişi adına düzenlenebilir mi? Peki, tapu iki kişinin üzerine olur mu?

Hisseli tapu sahipleri dikkat! Hisseli tapu hacizle satılırsa ne olur? 

Hisseli tapu, gayrimenkulün birden çok kişi tarafından ortaklaşa sahip olunduğu hallerde kullanılan bir tapu türü olarak bilinir. Peki hisseli tapu hacizle satılırsa ne olur? 

Serdal Adalı: Beşiktaş'a tarihi bir tapu kazandıracağız!

Beşiktaş Başkan Adayı Serdal Adalı, Siyah-Beyazlıların olağanüstü seçimli genel kurul toplantısında önemli açıklamalar yaptı. Serdal Adalı açıklamasında Beşiktaş'a tarihi bir tapu daha kazandıracaklarını dile getirdi.

Kiralar arttı, bir evi ancak iki üç kişi kiralayabiliyor!

Konut satışlarındaki durağanlık emlak piyasasını derinden etkiliyor. İzmir Emlak Kulübü Derneği Başkanı Rıdvan Akgün, sektörün 2024 yılının ikinci çeyreğinde hareketleneceğini söylüyor. Fahiş kiralara da değinen Akgün, bir evin kirasını ancak iki üç kişinin ödeyebildiğini kaydediyor. 

Ev alacaklara kredi şoku! Bir ev alan iki ev parası faiz ödüyor: 2.4 milyon TL kredinin aylık taksiti en az 72 bin TL!

Konut kredilerinde aylık maliyet de resmen fırladı. Artık bir konut alan vatandaş, iki ev parasını da bankaya faiz şeklinde ödüyor. İşte ayrıntılar...

Milyonlarca tapu sahibine uyarı niteliğinde bir açıklama geldi: Gecikme durumunda cezalı ödeme yükümlülüğü

Türkiye'de milyonlarca tapu sahibini ilgilendiren son derece önemli bir uyarıyı paylaşıldı. Bu uyarıya dikkat edilmediği takdirde, maddi açıdan zor bir durumla karşı karşıya kalınabilir. Emlak vergisi ikinci taksit ödeme süresi sona erme tarihine dair resmi bir duyuru yayınlandı. 

Çanakkale'de arazi satışları zirve yaptı! Fiyatlar bir senede iki katına çıktı! 

Çanakkale'de arazi satışları, Malkara-Çanakkale Otoyolu ve 1915 Çanakkale Köprüsü’yle Çanakkale’ye erişimin kolaylaşmasını sağlayarak zirve yaptı.

Hisseli tapu dışarıdan birine satılır mı?

Hisseli tapu, birden çok kişinin gayrimenkulde hakkı olduğunu belirten bir tapu türüdür. Bu tür tapuda, herkesin hissesi bellidir. Hisseli tapuya sahip olan bazı kişiler başka birine satışının olup olmadığını merak ediyor. Peki hisseli tapu dışarıdan birine satılabilir mi?

SGK-SSK, Bağ-Kur emeklisine çiftte maaş müjdesi! Paralar hemen hesaplara yatırılıyor: 7.500, 9.000, 10.000 TL

Emeli vatandaşlar bankaların sunmuş olduğu promosyon ile bir ayda iki maaş birden alabiliyor. Peki, hangi banka ne kadar emekli promosyonu veriyor? İşte detaylar...

Kat irtifakından kat mülkiyetine geçiş için gerekli belgeler neler?

Kat irtifakı ve kat mülkiyet farklı kavramlar olduğu için ilkinden diğerine geçiş yapılması gerekir. Kat irtifakı, yapı inşaat halindeyken hak edilen bir tapu türüdür. Ancak yapının inşaası tamamlandıktan sonra kat mülkiyetine geçilir. Peki bu süreçte gereken belgeler nelerdir?

İstanbul’da iki emekli maaşı bir ev kirasına yetmiyor!

İstanbul Planlama Ajansı (İPA) verileri İstanbul’da iki emekli maaşının bir ev kirasına yetmediğini gözler önüne serdi. İşte detaylar... 

Bir tapu kaç kişi üzerine olabilir? Tapu için kaç para harcanır?

Gayrimenkul sahibi olan ya da olmak isteyenler tarafından merak edilen konulardan biri de bir tapunun kaç kişi üzerine olabileceğidir. Genelde gayrimenkul sahipleri, bunu çocuk ve eşleri üzerine tapuyu geçirmek için sorgular. Peki tapu birden fazla kişi üzerine olabilir mi?

Ford Puma’ya bir ayda iki zam birden! Puma’nın yeni fiyatını görenler gözlerine inanamadı!

Ford Puma modeline bir ayda peş peşe iki zam birden geldi. Ford, Puma modeline temmuz ayı kapsamında önce 221 bin 300 TL ve daha sonra ise 1.300 TL zam yaptı.

Hisseli tapu nasıl alınır? Hisseli tapu nasıl bölüştürülür? 

Hisseli tapular, birden fazla hisseye sahip olan taşınmazlara verilen belirli bir tapu türüdür. Hisseli tapularda, mülkiyet payları farklı kişilere ait olduğundan, yönetim ve satış süreçlerinde bazı zorluklar ortaya çıkabilir. Hisseli tapu nedir ve nasıl bölünür, işte tüm cevapları…

bir tapu iki kişi adına olur mu Haberi

bir tapu iki kişi adına olur mu

Tapu iki kişinin üzerine olur mu?

Gayrimenkulün tapusu, birden fazla kişi adına çeşitli oranlamalar ile paylaştırabiliyor. Bu tür tapulara "ortak tapu" deniyor.  Tapunun iki kişinin üzerine olması için akrabalık koşulu bulunmuyor. Akraba olmayan kişilerde ortak tapu alabiliyor. Tapunun iki kişi üzerinde olması durumunda ortak tapu krediside kullanılabiliyor. 


Tapunun iki kişi üzerine olması durumu hisseli tapu olarak da adlandırılıyor.  Bir mülkiyetin sahibi olan ortakların isimlerinin ve sayılarının belirtildiği, resmi bir belge olarak ifade ediliyor. Hisseli tapularda gayrimenkulün sahiplerinin isimleri açık bir şekilde yazıyor ve bu gayrimenkulün kaç ortağı olduğu belirtiliyor. Ancak insanların kişinin dikkat etmesi gereken konu; hisseli tapularda sadece gayrimenkulün ortaklarının isimlerinin ve sayılarının belirtildiği konusu oluyor. 


Tapunun iki kişi üzerinde olduğu durumlarda kredi kullanabilmek için bankalar sizin istediğiniz ile veya bankanın...