06 / 05 / 2024

BİS konutta balon

BİS konutta balon

BIS'e göre 2014'ün son çeyreğinde enflasyondan arındırılmış konut fiyatları yüzde 6.4 yükselişle, Türkiye’yi G20’de en fazla artış gösteren üçüncü ülke yaptı.

B sınıfı ehliyette yeni dönem! Arabaların modelleri genişletiliyor!

B sınıfı ehliyet için TBMM'ye bir düzenleme sunuldu. İddialara göre B sınıfı ehliyetin kapsamı genişletilecek. Peki B sınıfı ehliyeti olanları neler bekliyor? İşte yeni dönem...

B sınıfı ehliyeti olanlar dikkat! Ehliyet yenileme süresini aşarsanız 12 bin 978 TL cezası var!

B sınıfı ehliyet sahipleri için önemli bir hatırlatma kaydedildi. Buna göre, 31 Aralık 2024 tarihine kadar ehliyetlerini yenilemeyenler ciddi cezalar ile karşılaşabilecekler. Fakat bu cezadan kurtulmak için 15 TL ödeyerek ehliyetlerini yenilemeleri gerekmektedir.

B sınıfı ehliyetlerde yeni dönem başlıyor!

Ehliyeti olan herkesi yakından ilgilendiren önemli bir değişiklik yapıldığı duyuruldu. Buna göre, yapılana açıklama kapsamında Karayolları Trafik Kanunu’nda önemli değişiklik resmen yürürlüğe girerek uygulanmaya başlandığını kaydetti. İşte haberin detayları.

Konutta balon sönüyor mu?

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut sektöründeki balon sönüyor mu? Konut fiyatları neden balon yaptı? İşte merak edilen soruların cevapları...

Konutta balon nasıl söner? Düğümü arsa mı çözecek?

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki tartışmalarda sular durulmazken, Bakan Mehmet Şimşek, kiralardaki artışların engellenmesi için konut arzının artırılacağını açıkladı. Borsa Temel Analisti Tardu Barlas, X sosyal medya hesabından konuyu değerlendirdi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

İstanbul'da ofis boşlukları azalıyor, yeni stok eklenmiyor! 

İstanbul Ofis Pazarı’nın 2023 dördüncü çeyrek dönemi verilerine göre, Merkezi İş Alanı olarak tanımlanan bölgelerdeki A sınıfı ofis binalarındaki boşluk oranı yüzde 13,2, B sınıfı ofis binalarındaki boşluk oranı ise yüzde 9,2 oldu.

Ev sahibi olmak isteyenler dikkat: Konutta balon sönüyor mu? Fiyatlar düşecek mi?

Konut fiyatlarında yaşanan fahiş artışlar sık sık gündem oluyor. Ekonomist ve Gazeteci Esfender Korkmaz konut piyasası ile ilgili bir yazı kaleme aldı. Peki konutta balon sönüyor mu? Fiyatlar düşecek mi? 

2024 yılı ehliyet ücretleri ne kadar olacak?

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından, yeniden değerleme kapsamında Resmi Gazete'de yayımlanan yeni ehliyetler için ödenmesi gereken miktar açıklandı. Buna göre, en fazla başvurulan B sınıfı ehliyetin ücretinin 5 bin lirayı geçmesi beklenmekte. İşte ayrıntılar...

TÜİK ve Merkez Bankası açıkladı! Konutta balon sönüyor mu?

TÜİK konut satışlarını, Merkez Bankası konut fiyat artışlarını kamuoyuyla paylaştı. Buna göre, 2023 Ocak-Ekim aylarında, 2022’nin aynı dönemine göre, konut satışları yüzde 14,3, ipotekli konut satışları yüzde 31,2 oranında azaldı. Peki, konutta balon sönüyor mü? İşte detaylar...

Konut fiyatları neden hızla artıyor? Konutta balon var mı?

Konut fiyatları ile ilgili merak edilen sorulardan biri, balon olup olmadığı oluyor. Prof. Dr. Ali Hepşen, bugün konut piyasasındaki balonu değerlendirdi. 

Rüyalar Gayrimenkul İnşaat Turizm Araç Kiralama Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Rüyalar Gayrimenkul İnşaat Turizm Araç Kiralama Ticaret Limited Şirketi Pendik'te 10 bin TL sermaye bedeli ile B.S. Mohammed Alı M ve Mubarak Mohd F Al-Hajrı ortaklığında kuruldu.

Konutta balon patladı patlayacak! Ev fiyatları düşüyor mu? 

Birçok gayrimenkul danışmanı emlak fiyatlarının yükseleceğini savunuyor. Öte yandan konutta balonun bu kadar şiştiği bir dönem de hiç görülmezken balon neredeyse patlama durumuna geldi. Peki ev fiyatları düşecek mi?

Motosiklet Kullanıcılarına Ceza Uyarısı: Yanlış Bilgiyle Yola Çıkanlar Cezalandırılıyor

Son zamanlarda motosiklet kullanıcılarını ilgilendiren motosiklet ehliyeti sınıflarıyla ilgili tartışmalar gündeme geldi. 50 cc silindir hacmine sahip motosikletlerin B sınıfı ehliyetle kullanılabileceği açıklaması yapılmasına rağmen henüz yasal olarak kabul edilmedi.

BİS konutta balon Haberi

BİS konutta balon

BIS'e göre 2014'ün son çeyreğinde enflasyondan arındırılmış konut fiyatları yüzde 6.4 yükselişle, Türkiye’yi G20’de en fazla artış gösteren üçüncü ülke yaptı. Fiyatlar, küresel kriz öncesi 2007’nin yüzde 11 altında kaldı. BIS’in verileri, kriz öncesi döneme göre bir balon oluşmadığını gösterdi. Türkiye’de konut fiyatlarının şişip şişmediği yönünde yorumlar yapılıyor. Tüketici enflasyonunda arındırılmış reel fiyatların ise hâlâ küresel finans krizi öncesi seviyenin altında olduğu anlaşıldı. Uluslararası Ödemeler Bankası’na (BIS) göre reel konut fiyatları 2014’ün son çeyreğinde, 2007 sonuna göre yüzde 11 aşağıda bulunuyordu. BIS, Arjantin ve Suudi Arabistan hariç 17 G20 üyesi ve Euro Bölgesi’nde konut fiyatları derlemesi yaptı.




Buna göre Türkiye’de ortalama reel konut fiyatları, 2014’ün son çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 6.4 yükseliş gösterdi. Bu oran Türkiye’yi...