02 / 05 / 2024

blok yönetiminin site yönetiminden ayrılması

blok yönetiminin site yönetiminden ayrılması

Kanunen toplu yapı kapsamındaki yapı ve yerler için tamamını kapsayan bir tek yönetim plânı düzenleniyor. Yönetim plânı, toplu yapı kapsamındaki bütün kat maliklerini bağlıyor. Peki, sitede blokların ayrılması mümkün mü?

İstanbul’da site yöneticilerinin aldığı 200 bin TL maaş şaşkınlık yarattı

Ev sahibi – kiracı anlaşmazlıklarına şimdi de yüksek site aidatları ve site yöneticilerinin aldığı astronomik maaşlar eklendi. Site yöneticilerinin aldığı 150 -200 bin lirayı bulan maaşlar tartışmalara neden oldu.

Beşiktaş yönetimi, Akatlar, Pendik ve Fulya’daki gayrimenkulleri için harekete geçti! Kira bedelleri artırılacak! 

Beşiktaş yönetiminin sorunlarından biri de gayrimenkullerden alınan kira bedelleri oldu. Yönetim Akatlar, Pendik ve Fulya’daki gayrimenkulleri için harekete geçiyor. İşte ayrıntılar...

BofA, Erdemir için açıkladığı hedef fiyatı yükseltti!

Bank of America, Erdemir için 29 Şubat'ta yayınladığı ve Erdemir yönetiminin itiraz ettiği raporda değişiklik yaptı. Hedef fiyatı 28 lira yukarıya çekti. Ekonomist Barış Soydan yaşanan olaylar üzerine sosyal medya hesabından, “Kusura bakmasınlar ama bu kadarı terbiyesizlik” dedi.

Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz! Çoker Sitesi'nin yıkımına başlandı!

Büyükçekmece’de kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Yapılan çalışmalar kapsamında Büyükçekmece Atatürk Mahallesi’nde bulunan Çoker Sitesi’ndeki 4 blok yıkıldı...

Murat Kurum, 'İBB yönetimi metro hatlarını yapamadı' dedi! Ekrem İmamoğlu'ndan 'matematik göndermesi' geldi!

AK Parti'nin İstanbul adayı Murat Kurum, İBB yönetiminin vaadettiği metro hatlarını inşa etmediğini belirtti. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise "Martta 65 kilometrelik hattımızı bitirmiş olacağız" diyerek, matematik göndermesi yaptı. İşte o açıklamalar...

Riyad'daki büyükelçiliğin büyük sırrı!

Suudi Arabistan yönetiminin Galatasaray ile Fenerbahçe maçında Atatürk pankartı ve tişörtü için izin vermemesi gündem oldu. Yeniçağ Haber Müdürü, Gazeteci ve Yazar Fatih Ergin, X sosyal medya hesabından Riyad'daki büyükelçiliğin büyük sırrını paylaştı. İşte o paylaşım ve yorumlar...

İstanbul'da suya 4,5 yılda yüzde 500 zam yapıldığı açıklandı...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Tarife Komisyonu Başkanı Hidayet Erdöl, İBB yönetiminin İstanbul'da 4,5 senede suya yüzde 500, ulaşıma yüzde 476, otoparka ise 10 katı zam yaptığını kaydetti. İşte haberin detayları...

Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi 400 baz puanın altına geriledi!

Yeni ekonomi yönetiminin fiyat istikrarını sağlamaya yönelik adımları kademeli olarak uygulamaya girerken, jeopolitik risklere rağmen Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS) 400 baz puanın altına düştü.

KKM hesapları düşüyor, TL mevduat faizi yüzde 50’ye koşuyor!

Ekonomi yönetiminin KKM’yi kademeli terk etme planına göre TL dönüşümlü KKM hesaplarında asgari faiz zorunluluğu kaldırıldı. Yapılan değişiklikle TL mevduat faizlerinde yükseliş, KKM'ye verilen faizlerde düşüş bekleniyor.

TL mevduat faizinde çok konuşulacak artış! Faizler yüzde 50’ye yaklaştı!

Ekonomi yönetiminin Kur Korumalı Mevduat’ı (KKM) kademeli terk etme planı için bir adım daha atıldı. Bu kapsamda, TL dönüşümlü KKM hesaplarında asgari faiz zorunluluğu kaldırıldı. Yapılan düzenlemeyle beraber TL mevduat faizlerinde artış, KKM'ye verilen faizlerde düşüş olması öngörülüyor.

Ticari kredi büyümesi durma noktasına geldi!

Yeni ekonomi yönetiminin parasal sıkılaştırma süreci ticari kredilerde faizleri yukarı çekerken, ticari kredilerde ise büyümenin durma noktasına geldiği görüldü.

Euro o tarihte 30 TL olacak! Uzman isim resmen açıkladı! Kıyıda köşede elinde avucunda euro olanlar hemen baksın!

Yeni ekonomi yönetiminin  attığı adımlardan sonra rekor üstüne rekor kıran döviz kurları yakından takip ediliyor. Yatırımcılar euro ne kadar olacak? sorusunu araştırırken uzman isimden hem rakam hem de tarih açıklaması geldi. Kıyıda köşede elinde avucunda euro olanlar hemen baksın!

İTO Başkanı Avdagiç: Ekonomi yönetimi iş dünyasının önceliklerine odaklanmalı

İTO Başkanı Şekib Avdagiç, ekonomi yönetiminin uygulayacağı para ve maliye politikasının, iş dünyasının üretim-istihdam-ihracat öncelikleriyle uyumlu götürülmesinin büyük önem taşıdığını belirtti.

blok yönetiminin site yönetiminden ayrılması Haberi

blok yönetiminin site yönetiminden ayrılması

Sitede blokların ayrılması mümkün mü?

Apartman ve konut sitelerinde yönetimin nasıl oluşturulacağı ve yapının nasıl yönetileceği Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında açıklanıyor.


Kanunen toplu yapı kapsamındaki yapı ve yerler için tamamını kapsayan bir tek yönetim plânı düzenleniyor. Yönetim plânı, toplu yapı kapsamındaki bütün kat maliklerini bağlıyor. 


Yönetim plânının değiştirilebilmesi için, toplu yapı temsilciler kuruluüyelerinin temsil ettikleri bağımsız bölümlerin tamsayısının beşte dördünün oyu şarttır.


Geçici yönetimle ilgili yönetim plânı hükümleri, toplu yapı alanındaki bağımsız bölüm maliklerinin beşte dördünün oylarıyla değiştirilebilir. Peki, sitede blokların ayrılması mümkün mü?


Sitede blokların ayrılması..

Konut sitelerinde sıkça ortaya çıkan sorunlar arasında blokların yönetiminin birbirinden ayrılması hususu bulunuyor. Kanuna göre, yönetim planları her blok için ayrı ayrı olmadığı sürece toplu yapılarda münferid değişikliğe gidilemiyor. 


Site yönetiminden blok yönetimine geçişin sağlanması için, özel gündemle toplanılıp,...