29 / 04 / 2024

bloke çek kredisi

bloke çek kredisi

Bloke çek ile ilgili yasal yükümler Türk Ticaret Kanunu’nun 692. maddesinde anlatılıyor. Bloke çek nerelerde kullanılır? Bloke çek masrafları ne kadardır? Bloke çek kredisi nedir?

Buğra Gökce'den Mehmet Şimşek'e 'konut kredisi' cevabı: 'Halk mülksüzleşti'

İBB eski Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in “AK Parti hükümetleri öncesi, konut kredisi yok denecek kadar azdı” sözlerine cevap verdi. İşte Buğra Gökce'nin resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı o paylaşım...

Bakan Şimşek'ten yeni dönem açıklaması: O firmalar Türk Eximbank kredisi kullanabilecek!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından yapılan açıklamada, katma değerli ve yüksek teknolojili ihracat yapan firmaların teminat mektubu haricinde farklı teminatlarla da Eximbank kredisi kullanabileceği bilgisi verildi.

Bakan Şimşek'ten deprem kredisi açıklaması! Deprem bölgesinde 559 bin kişiye kredi desteği verildi!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 'Deprem Destek Kredisi' kapsamında, depremden etkilenen illerde yaklaşık 559 bin bireysel müşteriye kredi desteği sağlandığını açıkladı.

Bakan Şimşek'ten konut kredisi açıklaması: Desteklemeyeceğiz! 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek konut sektörüne ilişkin önemli mesajlar verdi. Öncelikli hedefin enflasyonu tek haneye düşürmek olduğunu aktaran Bakan Şimşek, ilk evini alacaklara kredi desteği verilirken, ikinci konut ya da yazlıkta sınır geleceğini belirtti.

Philips HD9650/90 premium airfryer, 1, 2 ve 3 yıllık ek garanti fırsatlarıyla Teknosa’da satışa çıktı!

Teknosa, son dönemlerin en moda elektronik cihazlarından airfryer’ı Philips güvencesiyle satışa sundu. 1, 2 ve 3 yıllık ek garanti fırsatlarının bulunduğunu duyuran Teknosa, alışveriş kredisi seçeneğiyle de alımlarda kolaylık sağlamaya başladı.

Merkez Bankası’ndan hedef tutturamayan bankalara bloke! Ek yüzde 10 kıymet blokesi!

Merkez Bankası, bankaların gerçek kişi döviz hesaplarından TL’ye dönüşüm yükümlülüğünü yüzde 30’a çıkardı. Eşikte başarısız olan bankalara ek yüzde 10 menkul kıymet blokesi uygulanacak.

15 yıl vadeli 'gerçek mortgage' geliyor! Orta direk ev sahibi olacak!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, konut kredisi ile ilgili dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Bakan Nebati, konut sektörünü canlandıracak ‘gerçek mortgage’ için hazırlıklar olduğunu belirtti. İşte ayrıntılar...

Çiftçiye 6 ayrı kredi müjdesi! Ziraat Bankası tarım kredisi başvuruları ne zaman başlayacak?

Milyonlarca çiftçiye kredi müjdesi geldi. Maliyet artışları sebebiyle üretimde güçlük çeken çiftçilere Ziraat Bankası tarafından açık çek veriliyor. Peki Ziraat Bankası tarım kredisi nedir? Ziraat Bankası tarım kredisine nasıl başvurulur? İşte ayrıntılar...

Ev alacaklar dikkat! Konut kredisi faiz oranları uçtu!

2021 yılında herhangi bir ihtiyaç için ya da hayallerini süsleyen ev veya arabaya sahip olmak adına birikimlerine ek olarak kredi çekmek isteyen vatandaşlar faiz oranlarını araştırıyor. İşte güncel konut, taşıt ve ihtiyaç kredisi faiz oranları...

En uygun konut kredisi faizi ne kadar oldu?

Son haftada konut kredisi için gelen ek teşvikler ve bankaların arzını artırmaya yönelik destekler sonrasında kredi pazarı hareketlendi. En uygun konut kredisi faiz ne kadar oldu?

En düşük faiz, en hesaplı konut kredisi değildir!

Kamu bankaları kampanyalı konut kredisi faiz oranlarını yüzde 1’in altına düşürdü. Peki kampanyalı faiz oranları yüzde 0.99 olan kamu bankaları konut kredisine ne kadar ek masraf uyguluyor?

VakıfBank konut kredisi faiz oranları!

VakıfBank konut kredisi faiz oranları ne kadar? VakıfBank konut kredisine ne kadar ek masraf uyguluyor?

Konut kredisine ne kadar ek masraf uygulanıyor?

Kamu bankalarının  kampanyalı konut kredisi faiz oranlarını yüzde 1’in altına düşürmesiyle konut kredisine talep patladı. Kampanyalı faiz oranları yüzde 0.99 olan kamu bankaları konut kredisine ne kadar ek masraf uyguluyor?

bloke çek kredisi Haberi

bloke çek kredisi

Bloke çek kredisi nedir?

Blokev çek, hukuki niteliğe sahip bir ödeme aracı olarak tanımlanıyor. Türk Ticaret Kanunu’nun 692. maddesinde anlatılıyor.


Blokeli çekler genellikle konut, arsa ve işyeri gibi emlak satışlarında kullanılıyor. Bloke çek banka tarafından keşidecinin beyanına göre yazılıyor.Gayrimenkul satıcısı olarak, çek ile ilgili bir problem yaşamamaları için tapudaki işlemi yapmadan önce, bloke çekin bulunduğu bankanın şubesinden, çekin durumunu öğrenmeniz gerekiyor. 


Bloke çekin düzenlenmesi..

Çek düzenlenirken zorunlu şekil şartlarına uyulması gerekiyor. Uygulamada çekler hamiline veya nama yazılı olarak düzenlenebiliyor.

- Hamiline yazılı çeklerde isim belirtilmiyor. Çek kimin elinde ise o kişi çeki tahsil edebiliyor.

- Nama yazılı çeklerde ise isim belirtiliyor ve ismi yazılı kişiden başkası çeki tahsil edemiyor.


Blokeli çeklerde rakam yazarken çok dikkatli olmak gerekiyor.


Bloke çek kredisi nedir?

Bloke çekler, bankanın "Bloke edilmiştir." biçimde bir...