17 / 05 / 2024

bloke edilmiş Çekin Ciro İşlemleri nedir

bloke edilmiş Çekin Ciro İşlemleri nedir

Konut, arsa ve işyeri gibi emlak satışlarında karşımıza çıkan blokeli çek nedir? Blokeli çek nasıl alınır? Blokeli çek masrafları ne kadardır? Bloke edilmiş çek nedir?

1936'da çimento vurgunculuğuna çözüm! 30 bin ton çimento ithal edilmiş!

1936 yılında çimento vurgunculuğunun önüne geçmek için Ankara memurin kooperatifi tarafından 30 bin ton çimento ithal edilmiş.

1936'da Atatürk'ün yaşadığı iki köşk tamir edilmiş!

1936 yılında Diyarbakır'da yer alan ve Atatürk'ün kaldığı iki köşk olan, Semanoğlu ve Pamuk Köşkleri belediye tarafından tamir edilmiş.

ABD'deki terk edilmiş evler 1 dolara satılacak!

ABD'nin Maryland eyaletinin en kalabalık kenti Baltimore'daki terk edilmiş evler tanesi 1 dolardan satılacak. Bazı belediye meclis üyelerinin tepkisine neden olan söz konusu bu proje, suç oranlarının yüksek olduğu ve boş konut fazlası olan mahalleleri canlandırmayı hedefliyor.

1941 yılında bina vergilerine yapılan yüzde 10 zam iptal edilmiş! 

1941 yılında bina vergilerine yüzde 10 zam yapılacağına karar verilmiş fakat bugünkü adıyla İçişleri Bakanlığı tarafından iptal edilmiş. 

Ekin Gayrimenkul Mimarlık Proje Danışmanlık Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ekin Gayrimenkul Mimarlık Proje Danışmanlık Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de 600 bin TL sermaye bedeli ile Düzgün Dalga, Ertan Çağlın ve M. Mustafa Baytok ortaklığında kuruldu.

Z Ekin Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Z Ekin Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 10 milyon TL sermaye bedeli ile Ahmet Ekin tarafından kuruldu.

Ziraat Bankası'ndan o parayı hemen çekin. Yoksa devredilecek

Ziraat Bankası'ndan ‘’Paranızı Çekin’’ uyarısı geldi Son işlem için tarih verildi ve yapılmazsa paralar TMSF’ye devredilecek.

Çiftçilere müjdeli haber geldi! Fındık destekleme ödemeleri hesaplara geçti! Hemen paranızı çekin!

Çiftçilere verilen tarımsal destek ödemelerinden biri olan fındık destekleme ödemeleri ile ilgili müjdeli haber geldi. Fındık destekleme ödemeleri hesaplara geçti! Hemen paranızı çekin!

Eminönü, Karaköy, Beşiktaş ve Kadıköy... İstanbul'da terk edilmiş binalar tehlike sinyalleri veriyor!

İstanbul'da genellikle Eminönü, Karaköy, Beşiktaş, Kadıköy ve Üsküdar gibi yerlerde bulunan terk edilmiş, kullanılmayan binalar İstanbul için tehlike siyalleri veriyor.

Çiftçilerin yüzünü güldürecek haber geldi! Ödemeler bugün başlıyor! Hemen paranızı çekin

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, tarafından  çiftçilerin yüzünü güldürecek güzel haber geldi. Çiftçi destek ödemeleri bugün hesaplara yatırılıyor. Hemen paranızı çekin!

Ekin Group Çelik Mimarlık Mühendislik Limited Şirketi kuruldu!

Ekin Group Çelik Mimarlık Mühendislik Limited Şirketi bugün Sancaktepe'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Betül Ekincioğlu tarafından kuruldu.

Banka hesabınıza bir anda bloke konulabilir! Bu habere göz atmadan işlem yapmayın!

Milliyet gazetesi yazarı Prof. Dr. Erol Ulusoy, bugünkü yazısında banka hesabına bloke konulması konuşa ilişkin okurlarına çok önemli bilgiler aktardı.

Genç Ekin Gayrimenkul İnşaat Arsa Ofisi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Genç Ekin Gayrimenkul İnşaat Arsa Ofisi Ticaret Limited Şirketi Beylikdüzü'nde 250 bin TL sermaye bedeli ile Sevil Genç tarafından kuruldu.

bloke edilmiş Çekin Ciro İşlemleri nedir Haberi

bloke edilmiş Çekin Ciro İşlemleri nedir


Bloke edilmiş çek nedir?

Blokev çek, hukuki niteliğe sahip bir ödeme aracı olarak tanımlanıyor. Bloke çek genellikler konut,arsa ve işyeri gibi satışlarda tercih ediliyor.  Bloke çekler, bankanın "Bloke edilmiştir." biçimde bir yazısı ile normal çeklerden farklı bir niteliğe sahip oluyor.Banka tarafından kredi tutarının bloke hesaba alınması ile düzenlenen şube çekine, bloke çek deniyor.


Bloke çek düzenlenirken zorunlu şekil şartlarına uyulması gerekiyor.Ancak özellikle rakam yazılırken çok dikkat edilmesi gerekiyor. Uygulamada çekler hamiline veya nama yazılı olarak düzenlenebiliyor.


Bloke Çekin Ciro İşlemleri..

Çekte aynı bonoda olduğu gibi ciro ile başkasına devredilebiliyor. ciro karşımıza iki şekilde çıkıyor. Birincisi çekin devredildiği kişinin ad ve soyadının yazılı olduğu ve  “ödeyiniz” yazısının bulunduğu kısmın imzalanması ile ismi yazan kişiden başkasının tahsil edemeyeceği tam ciro.


İkincisinde ise isim belirtilmeden sadece “ödeyiniz”...