05 / 05 / 2024

BM Ekonomik ve Sosyal Konsey Toplantısı kadir topbaş

BM Ekonomik ve Sosyal Konsey Toplantısı kadir topbaş

BM ECOSOC Toplantısı'nda konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş; " Sürdürülebilir kalkınma için sürdürülebilir kentleşme şarttır. Bütün küresel sorunlar nihayetinde yereldir " dedi...

Ev almak isteyenler ve kiracılar dikkat! Satılık ve kiralık konutlarda fiyatlar geriliyor

Sahibinden.com, Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) işbirliğiyle hazırlanan “sahibindex Kiralık ve Satılık Konut Piyasası Görünümü” Şubat raporunda kiralık ve satılık konut piyasasındaki değişimler mercek altına alındı.

Konut sektörü mercek altına alındı! Satılık ve kiralık konut fiyatları düşüyor! 

Sahibinden.com, Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) tarafından hazırlanan “sahibindex Kiralık ve Satılık Konut Piyasası Görünümü” Şubat raporunda kiralık ve satılık konut piyasası mercek altına alındı.

Konut fiyatları mercek altında! Satılık ve kiralık konut fiyatları düşüyor!

Sahibinden.com, Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) ortaklığıyla hazırlanan “sahibindex Kiralık ve Satılık Konut Piyasası Görünümü” Ocak raporunda kiralık ve satılık konut piyasasındaki değişimler mercek altına alındı. 

Yabancılar için 'ikamet yasağı' krize neden oldu! İnşaat ve emlak firmaları kapısına kilit vurdu!

Alanya'nın 4 büyük mahallesinde yabancılar için uygulanan 'ikamet yasağı' ekonomik ve sosyal krize neden olurken, birçok inşaat ve emlak firmaları kapısına kilit vurdu.

Yeni torba meclise geliyor: Deprem yasası, kiralık evler ve emekli zammı gündemde 

Ekonomik ve sosyal güvenlik konularında birçok yeni düzenleme Meclis'in gündemine geliyor. Milyonlarca vatandaşın merakla beklediği bu reformlar, sırasıyla Meclis'e sunulacak. İlk kapsamlı kanun teklifinin hazırlıkları da başlatıldı. İşte bu ilk torba nelerin yer alacağına dair bilgiler…

Marmara'da 110 kilometrelik fay kırılmaya hazır! Deprem uzmanı bir bir açıkladı ve uyardı! 7.2 büyüklüğünde deprem...

Marmara depreminin Türkiye’nin ekonomik ve siyasi bağımsızlığına darbe vuracağına dikkat çeken Prof. Dr. Naci Görür, 110 kilometrelik fayın kırılmaya hazır olduğunu söyledi. İşte Görür'ün o açıklamaları...

Güney Kore ve Avrupa Birliği ekonomi ve güvenlik işbirliği yapacak! İşte detaylar

Kuzey Kore’de asla dinmeyen gerilim ve yeni alevlenen Rusya-Ukrayna savaşı sonrası Güney Kore ve Avrupa Birliği (AB), aralarındaki ekonomik ve güvenlik işbirliklerini geliştirme konusunda karara vardı. 

Pratik, ekonomik ve teknolojik Ford Puma bayilerde! yüksek bir yakıt verimliliği sunan Puma'nın fiyat listesi nedir?

Ford Puma'nın yakıt ekonomisi de oldukça etkileyicidir. Aracın 1.0 litrelik üç silindirli EcoBoost motoru, düşük yakıt tüketimi ve düşük emisyon değerleri sunar, böylece daha çevre dostu bir seçim olmasını sağlar

Güçlü ve dayanıklı yapısı ile Kia Bongo Nisan fiyatları ne kadar? İşte 03 Nisan 2023 fiyat listesi

İşletmeniz için güçlü ve dayanıklı bir araç mı arıyorsunuz? O zaman size Kia Bongo'yu öneriyoruz! Ekonomik ve güçlü motorları sayesinde yakıt maliyetlerinizi de düşürür. İşte 03 Nisan 2023 fiyat listesi

İş dünyasında kriterler değişiyor! Herkes bu sisteme yöneliyor! Daha az maliyetli ve hızlı!

İş dünyası, koronavirüs pandemisiyle başlayan ve kira artışlarıyla süren sürecten sonra ofis maliyetlerini azaltarak daha ekonomik ve hızlı çözümler sunan hazır ofis kiralamalarını tercih etmeye başladı. İşte ayrıntılar...

Citroen'den Türkiye'ye özel ucuz ve az yakan otomobil müjdesi

Türkiye'de aşırı artan otomobil fiyatları üreticileri daha ekonomik ve az yakan araç üretmeye sevk etti. Son dönemin popüler Fransız markası Citroen, Türkiye'ye özel olarak üretilecek bir otomobilin proje aşamasında olduğunu duyurdu.

Satılık ve kiralık ev fiyatları en çok hangi illerde arttı?

Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) tarafından sahibindencom’un ilan verileriyle hazırlanan “sahibindex Satılık Konut Piyasası Görünümü” 2022 Ocak ayı raporu yayınlandı. Rapora göre, konut fiyatları 3 büyük ilde yükselişini sürdürüyor.

Yeni Koronavirüs Salgınının Ekonomik ve Sosyal Hayata Etkilerinin Azaltılması Hakkında Kanun!

Yeni Koronavirüs (Covıd-19) Salgınının Ekonomik ve Sosyal Hayata Etkilerinin Azaltılması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

BM Ekonomik ve Sosyal Konsey Toplantısı kadir topbaş Haberi

BM Ekonomik ve Sosyal Konsey Toplantısı kadir topbaş

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, kararların vatandaşlara en yakın yönetim kademesinde alınmasının önemine değinerek, "Hükümetlerin yerel yönetimlere daha fazla yetki vermesi, kaynak ayırması, yerel yönetimlerle paydaş olarak, birlikte hareket etmeyi sağlaması gerekiyor. Yerelden uzaklaştıkça, sadece merkezi yönetimlerin kararlarıyla gelişme ve insanları mutlu etmek mümkün değil" dedi.


BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un akil adamlar grubu niteliğindeki 26 kişilik 2015 Sonrası Kalkınma Gündemi'ne dair Seçkin Kişiler Yüksek Düzeyli Paneli'nde görev yapan Topbaş, Dünya Belediyeler Birliği (UCLG) Dünya Başkanı unvanıyla BM Ekonomik ve Sosyal Konsey Toplantısı'nda (ECOSOC) konuştu.


Kentleşme sorunlarını dile getiren Topbaş, şehirlerin gelecekte olağanüstü zorluklarla karşılaşacağını, dünyanın bir yerindeki sorunun diğerlerini de etkileyeceğini belirterek, problemleri birlikte çözmeleri gerektiğini ifade etti.


"Sürdürülebilir kalkınma için sürdürülebilir kentleşme şarttır. Bütün küresel sorunlar nihayetinde yereldir" diyen...