27 / 04 / 2024

boğaz sorunu nasıl çözülecek

boğaz sorunu nasıl çözülecek

İstanbul Boğazı'ndan geçen gemilerin denize döktüğü sintine atıkları, İstanbul Boğazı'nı tehdit eden seviyelere geldi. Kanal İstanbul projesinin hayata geçirilmesi ile birlikte boğazdaki risk de sona erecek.

1941 yılında Boğaz'daki evlere büyük talep! Kira bedelleri yükselmiş...

1941 yılında Boğaz manzaralı evlere talep artmaya başlamış ve  Boğaz'daki evlerin kira bedellerinde yükselişler görülmüş.

Boşanma durumunda çiftler arası mal paylaşımı nasıl yapılır? Mal paylaşımı davası nasıl açılır?

Boşanma sürecinde merak edilen konulardan bir de mal paylaşımdır. Mal paylaşımı davası açılarak, çiftler arasında bazı mallar paylaştırılır. Peki mal paylaşımı nasıl açılır, mal paylaşımı davası nasıl açılır ve hangi mallar paylaşılır? İşte boşanma sürecinde mal paylaşımı detayları…

İstanbul'daki konut kiraları 4 yılda yüzde 707 yükseldi: Konut sorunu nasıl çözülür? 

CHP İstanbul Milletvekili Suat Özçağdaş, barınma krizinin İstanbul başta olacak şekilde tüm kentlerde etkili olduğuna dikkat çekerek, İstanbul'daki konut kiralarının 4 yılda yüzde 707 yükseldiğini belirtti. Peki konut sorunu nasıl çözülür?

İstanbul'da 6,4 milyon konutun 153 bini hayalet ev! Boş ev sorunu nasıl çözülebilir? 

Konut sorunu gün geçtikçe derinleşirken, hayalet evler de sık sık gündem oluyor. Hayalet evler, kkonutta arz talep dengesizliği ve kira sorununun nedenlerinden biri. Peki boş ev sorunu nasıl çözülebilir? 

Yeni asgari ücret vergiyi nasıl etkileyecek? 11 bin 59 ve 12 bin TL'lik iki senaryo! En az 2 bin 816 TL vergi avantajı!

Asgari ücrete yapılacak ara zammın vergilere nasıl yansıyacağı merak konusu oldu. Rakamlar tek tek hesaplandı. En az 2 bin 816 TL vergi avantajı olacak. 

Japonya büyük depremleri nasıl az hasarla atlatıyor? Binalar nasıl inşa ediliyor? 

Türkiye'de depremlerin neden olduğu yıkımın ardından, sık sık depremlerle sarsılan ama binaları yıkılmayan Japonya'da depremlerin az hasarla atlatılması gündeme geliyor. Peki Japonya büyük depremleri nasıl az hasarla atlatıyor?

Konutta rayiç bedel sorunu için uzman görüşü sistemi önerisi geldi! Sistem nasıl çalışmalı? 

Konutta rayiç bedel sorunu nasıl çözülecek? Sektör temsilcileri her alım-satıma ekspertiz raporu yerine, uzman görüşü sistemi önerisinde bulundu. Sistem nasıl çalışmalı?  İşte ayrıntılar...

Vergi dilimi sorunu nedir? Maaşları nasıl etkiliyor? Nasıl çözülür?

Vergi dilimi sorunu işçi sendikaları tarafından sıklıkla dile getiriliyor ancak hükümet bu çağrıya henüz yeşil ışık yakmış değil. Asgari ücretin yükselmesiyle birlikte çalışanın ödediği vergi de artacak ve eline geçen para azalacak. Peki bu sorun nasıl çözülür? İşçilerin talebi ne olmalı?

Doğalgaz nasıl daha az yakar? Doğalgaz nasıl yakılmalıdır?

Doğalgaz faturaları nasıl düşürülür, Doğalgaz nasıl daha az yakar, Doğalgaz nasıl yakılmalıdır? Bu sorular havaların soğuması ile birlikte şu aralar sıklıkla soruluyor. İşte detaylar!

Doğalgaz hangi saatlerde ucuz? Doğalgaz nasıl daha az yakar?

Doğalgaz hangi saatlerde ucuz? Doğalgaz nasıl daha az yakar? soruları havaların soğuması ile kombilerini yakmaya başlayan vatandaşlar tarafından sorulmaya başlandı.

Kentsel dönüşümde güven sorunu nasıl çözülür?

Akcan Proje Yönetimi Genel Müdürü Mehmet Murat Akıncı, kentsel dönüşümdeki güven sorunlarını ve bu sorunların nasıl aşılacağını kaleme aldı. Peki kentsel dönüşümde güven sorunu nasıl çözülür? İşte o sorunun yanıtı...

En az prim ödeyerek nasıl emekli olunur kaç gün prim yatırıp kaç yaşında maaş bağlanıyor?

Çalışma hayatının sonunda emeklilik hakkı elde etmek için minimum prim ödemesi ne kadar olmalı, Az prim ödeyerek nasıl emekli olunur kaç gün prim yatırıp kaç yaşında emekli olunuyor? İşte detaylar...

Evlenme ve boşanmalar gayrimenkul piyasalarını nasıl etkiliyor?

Pandeminin derinden etkilediği boşanma sayıları gayrimenkul piyasasında da dengeleri değiştiriyor. Peki evlenen ve boşanan çiftlerin sayısı gayrimenkul piyasalarını nasıl etkiliyor?

boğaz sorunu nasıl çözülecek Haberi

boğaz sorunu nasıl çözülecek

İstanbul Boğazı’ndan geçen gemilerin denize döktüğü sintine atıkların sebep olduğu çevre problemi havadan görüntülendi. Gemi ve teknelerden denize bırakılan sintine atıkların boğaza nasıl zarar verdiği deniz yüzeyinde oluşan yağ tabakasıyla görüldü.

Yeni Şafak Gazetesi'nde yer alan habere göre gemi ve tekneler tarafından dökülen bu atıkların boğazın temiz görüntüsünü bozduğunu ve çevredeki tüm canlıların hayatını olumsuz etkilediğini ifade eden İstanbullular durumdan oldukça şikayet ediyorlar. 

Yaz mevsiminde çocukların burada denize girdiğini söyleyen semt sakini Kerem Kaynak, “İleriye dönük projeler var. Boğazdan geçişlerin belli bir süre sonra duracağına inanıyoruz çünkü yeni yapılan projede bu geçişlere muhtemelen izin verilmeyecek. Sarıyer bölgesi olarak burada yazın çocuklar denize giriyorlar, balık ölümleri oluyor. Bu geçen gemilerin atıkları sadece İstanbul değil ülkemizi çok büyük bir şekilde etkiliyor....